måndag 21 juni 2021

Glad måndag

Skulle egentligen jobba i natt, men ett byte gjorde att jag är ledig istället, ett helt perfekt byte, det innebär att vi kan vara kvar på landet lite till.  En ovanligt glad måndag alltså, temat som Carita håller i. Medan maken åkte in till stan och ett besök hos tandläkaren så tog jag en joggingtur i morse, men det var väldigt varmt. När jag kom tillbaka till stugan gick jag ner till badplatsen, döm om min förvåning att jag var ensam där.

+24 grader i vattnet, på ytan alltså, lite svalare längre ner, men nog var det ett skönt dopp när jag var så varm efter joggingturen, och att få vara ensam vid sjön var såååå ljuvligt! 
Stugan ligger perfekt insynsskyddad när man kommer från sjön, tack vare den enorma rododendronbusken.

 Till lunch blev det en öl och ramslökssill, smakade mycket gott. 

Somnade i hängmattan på eftermiddagen.

...och nån som var trött här på kvällen var Molly, hon har varit ute hela natten och jag har knappt sett henne under dagen heller, men sen låg hon som avsvimmad i ett par timmar innan hon igen är ute på rövarstråt!

Orsakullan undrar idag: 

En sommardrink...

...för mej är det Caipirinha, tokigt nog har vi inte gjort någon ännu!  Recept kommer här 

https://www.tasteline.com/recept/caipirinha-3/


6 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Kan lugnt och med ett stort leende konstatera att du inte har några badkläder på dig - heller;-) Okej, jag badar inte, men mitt balkonghäng är definitivt topless - insynsskyddad där med som tur är;-)

Hoppas att din man hann hem och kunde kolla matchen Ryssland-Danmark. Så jag skrek! Efter allt det laget varit med om unnar jag Danmark att de kom tvåa efter Belgien och får möta överkomliga Wales i åttondelsfinalen.

Ja, tänk om Molly kunde prata. Jag menar var har hon varit? Vad har hon gjort under natten? Hur kommer hon att reagera på att vara innekatt i en lägenhet igen...

Fortsätt njuta av värmen och solen:-)

Anki sa...

Ett härligt inlägg som verkligen ger en skön sommarkänsla! Molly har det gott nu och trivs säkert som fisken i vattnet!
Kram!

dianasdrömmar sa...

Åh så härligt kram

Ama de casa sa...

Verkligen en underbar dag! Som det ser ut på selfien så var den nog underbar i dubbel bemärkelse, va? ;-)

Ha det fortsatt gott!

Znogge sa...

Vilken alldeles perfekt och glad måndag så där gjorde du ett bra byte. Så skönt att kunna stanna kvar längre i stugan och kunna njuta. Så ett bad på det och bättre kunde det inte bli :D

Kram

Ditte sa...

Vilken skön måndag! Och perfekt att byta jobbpass och få lite mer sammanhängande ledighet.
Så fint stugan ligger och väldigt skönt med sjön så nära. Härligt dopp och ganska varmt i vattnet. Kan tänka mig att Molly är slut efter att ha varit på vift.
Caipirinha gillar jag också och likaså mojito-
Önskar dig en skön tisdag. Och det såg skönt ut här i hängmattan-
Kram