lördag 8 januari 2022

Carola-stjärna på slottet


 Denna gråa dag med mycket snö blev det inga foton tagna på min promenad. Istället blir det minnen från sommaren 2020 och konserten med Carola som jag lockade med mig kompisen L på. Jag var lite för gammal när Carola slog igenom med Främling, så någon stor idol för mej blev hon inte då, men nu har jag ändrat mej, som hon kan sjunga denna kvinna!

Här hör ni en snutt av "Främling" i Orups fina version som Carola sjunger.
Ikväll var det alltså Carolas dag på "Stjärnorna på slottet", hon fick inspirera till denna dags blogginlägg. Säga vad man vill om Carola, men mycket har hon fått gå igenom med detta kändisskap redan som tonåring. Skratt och tårar framför TV:n ikväll..

Orsakullan undrar idag : 
  1. Det här tackar jag staten för…
  2. ...rätten att kunna söka studielån, tack vare det har jag kunnat studera!
  3. Det svenska studiestödet är ett av världens mest omfattande studiestödssystem. Det syftar till att möjliggöra för kvinnor och män att söka sig vidare till studier efter slutförd skolgång eller att senare i livet återuppta studier. Studiestödet i form av bidrag och lån är en del av utbildningspolitiken.


10 kommentarer:

BP sa...

Har aldrig varit ett Carola fan, mest på grund av hennes "bakgrund". Men som bästisen Yvonne och jag diskuterade ikväll: även om man inte gillar en person eller en musikgenre så gääer det att respektera personen/genren. Så japp, Carola KAN sjunga och det gör hon riktigt bra. Hennes röst håller än.
Det finns mycket vi ska vara tacksamma för i Sverige: studielånet, allemansrätten, sjukvården...

Ditte sa...

Missade "stjärnorna " i kväll men ska se på play.
Visst är Carola en artist som heter duga. Helt klart. Och kul att ni kom iväg på konserten.
Kul att höra "Främling" i Orups version. Tror inte jag gjort det tidigare.
Har varit på middag i kväll hos och med vänner varav en med jobb i musikbranschen och med olika artister så det blev mycket musikprat på olika nivåer. Kul! Och vi tyckte stundtals ganska olika.

Studiestödet tycker jag är jättebra liksom sjukförsäkring och att skolor och universitet är kostnadsfria. Innebär att de blir tillgängliga i princip för alla.
Kram i sena timmen.

Ama de casa sa...

Visst kan hon sjunga, Carola! :-) Jag minns en gång för många år sen när jag var på Stinsen och då höll dom på att rigga upp en scen till Carola som skulle uppträda lite senare. Ojdå, nu har det gått utför för henne, tänkte jag. Stinsen är kanske inte den största av alla scener att framträda på. Men det har ju gått fortsatt bra för henne kan man lätt säga :-)

Jag har aldrig tagit studielån. När jag i vuxen ålder utbildade mig till programmerare (1 år) så fick Anders försörja mig :-)

Hanneles bokparadis sa...

Intressanta gäster, även denna gång.

Hanneles bokparadis sa...

jo, alla har fått gå i skolan i Sverige, både pojkar och flickor, fattiga och rika, därför är ju nordiska länder rikast och mest välmående i världen, att universitetsutbildning är gratis, är inte många som tänker på, jag till och med lånade böcker på universitetsbiblioteket, köpte inte alla, satt i referensbiblioteket ibland. (Nu hjälper jag sonen låna en bok, som utsålt… han går på fortsättningsutbilning, jobbat som fysioterapeut några år)

Anki sa...

Visst har hon en fin röst, Carola .. men hon är ingen jag lyssnar på när jag själv får välja.
Ja, så är det - vi har såå mycket att vara tacksamma för!
Ha en fin söndag!
Kram

Znogge sa...

Jag har aldrig varit något fan av Carola och är lite kluven till henne som person. Men jag tyckte hon gjorde ganska så bra ifrån sig i går och att hon kan sjunga det råder det ingen tvekan om.

Kram och god söndag!

Guldkryckan sa...

Hon har väl aldrig varit en idol för mig men en bra tjej är det ju och dessutom kan hon sjunga, bra kombination.
Studielån är ju en bra grej helt klart, hade något sådant när jag ändrade inriktning yrkesmässigt en gång i tiden, inget studielån men däremot ett bidrag för omställning.
Bra det med.

Ha nu en fin kväll.

Paula Merio sa...

Vet du, jag har inte alls följt Stjärnorna på slottet. Anledningen är att jag antingen inte känner skådisarna som deltagit eller så har jag inte gillat artisterna särskilt mycket heller. Men håller med om Carolas pipa. Och alla har en historia att berätta om sitt liv. Inte minst den som tidigt hamnar i strålkastarljuset.
Snyggt foto fick ni av stjärnan!
Kram

Anonym sa...

Ja, ni svenskar betalar höga skatter, men det
verkar som om ni får tillbaka också. Sjukvården
här är bedrövligt dyr. De som har pengar, klarar
sej givetvis, och de som inte har pengar får vård.
Det är vi i mitten, medel-Svensson, som får betala.
Många går bankrupt pga medicinska utgifter.

Förstår inte hur du och din man orkar arbeta som
ni gör 3 12-timmars shift. Det kan väl inte vara
bra för hälsan.

Nä, nu a´ska jag titta på "Wheel of Fortune" och
"Jeopardy". En kvinna har vunnit över en miljon
dollar och fortsätter i kväll.

Ruth i Virginia