onsdag 26 januari 2022

Resan har börjat...

Igår var det alltså dags för min cochlea-implantat operation. Halv 8 skulle jag vara på avdelningen på Huddinge sjukhus, enklast var ju att ta pendeltåget dit.
Fick en säng och bytte om till skjorta. Fick veta att jag skulle få opereras vid lunchtid.
Frasigt torr i hyn efter att ha duschat och tvättat håret med bakteriedödande Descutan både kvällen innan operation x2 och två gånger på morgonen , inget balsam eller hudkrämer, smink eller smycken, och fastande så klart.
Infart och dropp på plats.
Min läkare kom förbi och markerade vilket öra som skulle opereras. 
Blev sövd runt 12-tiden och vaknade på uppvaket, då var klockan 16. Apelsinfestisen smakade väldigt bra!
Men aj så ont i huvudet jag fick, och fick vänta lite för länge på smärtstillande. Fick sen alvedon i dropp, som droppade så sakta, så syster Susjos tog saken i egna händer och höjde dropptakten. Men någon hjälp fick jag inte av alvedonet, inte heller fick jag mycket hjälp av  starkare smärtstillande. Ringde på klockan en gång i timmen på grund av smärtan under natten. Vid ett tiden fick jag en sömntablett och en ipren och kunde i alla fall slumra lite på efternatten, men jösses vilken tuff natt det blev!
Fick i mej lite i magen på kvällskvisten när jag var lite smärtstillad och det värsta tryckförbandet tagits bort från huvudet.
Ser lite piggare ut där ett tag i alla fall! Nu ska bandaget vara på i en vecka, ingen hårtvätt alltså på en vecka ,puh!
Det märks att Huddinge är ett äldre sjukhus än där jag jobbar nu, där alla har enkelrum och en aning större tv-skärm på väggen. Jag delade rum med en annan patient.

 Efter röntgen idag och ett kort samtal med min operatör/ läkare så fick jag gå hem.  Operationen har gått bra och tog två timmar . ( sen måste jag ha sovit vidare på uppvaket?) Jag bad om recept på smärtstillande, och det skulle hon skriva ut. Tyvärr hann hon inte skriva ut det förrän klockan var halv sex ikväll, fick ett sms av henne då, Så denna dag var inte kul, ont i huvudet på den opererade sidan, alvedon och ipren hjälper inte. Min man fick så fort han kom hem vid 19.30 åka ner till MoS och apoteken där som har öppet till 21, och hämta mina piller (och köpa sushi), så nu äntligen är det lite bättre. Puh ,vilken pärs detta har varit, men nu kan det väl bara bli bättre?! Nu ska såret läka i tre veckor, sedan är det dags för inkoppling, det ska bli spännande! 

Tittar in till er i morgon och kommenterar....

9 kommentarer:

Ditte sa...

Åh, jag har tänkt så mycket på dig och varit med dig i tankarna. Hoppats och önskat att du skulle få rejäl smärtlindring. Men icke! Fnderar på varför di inte fick något rejält. Ska de spara?
Så fint att höra från dig.
Skönt att du är hemma igen och önskar att du ska kunna sova i natt och inte ha ont.
Förstår att detta varit en rejäl pärs.
Många tankar och en stor kram.

BP sa...

Kan du berätta en sak för mig Susjos?!!! Hur f*n kan man se så snygg ut om man har ett tryckförband runt huvudet och är nyopererad??????? Det förstår jag inte.
Det var ingen "liten" operation precis, så att du hade ont är ju ganska "logiskt" om man säger så. Men om man själv är drabbad så är det absolut inte logiskt.
Å vad gör man inte för bloggen???!!! Du har ju följt Amas "äventyr" på sjukhuset, så du visste ju ungefär hur och vad som man gör;-)
Är väldigt impad över dig och hur stark du är. Å du, på NKS är det bara enkelrum i teorin. Jag hade också en granne. Å tv:n var inte mycket större den heller. Ingen av mina rumskamrater villa ha den på heller. Men som du skrev - maten var säkert bättre, då den levererades upp från det egna köket.

Vad gäller håret - så finns det ju torrschampo såg jag på någon sajt alldeles nyligen. Kanske ett alternativ. Annars är det ju bara att använda ett hårband modell XXL. Ett sådant har du säkert. Du "jobbar" ju på F&S.

Så läkarna kallas för operatörer nuförtiden. De har gått ner sig en aning i så fall;-)

Många varma krya-på-dig-kramar. Resan till ett bättre hörande har bara börjat:-)

PS. Kul med vår mejlkorrespondens idag. Det var faktiskt riktigt roligt och totalt otippat. DS.

Janerik Sundh sa...

Vilken pärs, men det måste kännas skönt att detta, som du verkligen önskat, äntligen är gjort.
Krya på dig nu!

Ama de casa sa...

Skönt att allt har gått bra, men självklart tråkigt och jobbigt att du har haft så ont... Håller med BP om att du verkligen ser fräsch ut trots både förband och värk! Hoppas att du mår bättre och har mindre ont nu!

Lite förvånad att du fick komma hem så snabbt. Här har dom hållit kvar mig på sjukan lääänge efter mina operationer. Men visst är det skönare att få vara konvalescent på hemmaplan!

Tänk nu på att glass är den bästa medicinen när man är nyopererad ;-)

Ha det gott och stor KRAM (fast försiktig, så du inte får mer ont...)

Ami sa...

Så skönt att du är hemma igen. Men tycker det är hemskt att du har haft så ont. Hoppas verkligen det känns bättre nu. Många krya på dig kramar. Och jag säger som de andra och undrar hur du kan vara så snygg i det tillståndet.

znogge sa...

Ja, vilken pärs det blev men nu är det i alla fall gjort. Jobbigt att ha så ont och smärta just kopplad till huvudet är så svår att bortse från. Då gäller det att ligga steget före med smärtlindringen tänker jag.

Skönt att du är hemma redan. Nu hoppas jag att tabletterna hjälper och att du snart känner dig lite bättre.

Kram och krya på <3

Paula Merio sa...

Och kära söta vilken pärs! Alvedon i dropp, det kan väl ändå inte lindra operationssmärta?? Förstår att första dygnet var ett hesike. Jag har tre bukoperationer, en underlivsoperation och två benoperationer bakom mig så jag har blivit rätt luttrad. Men sövningen har blivit svårare och svårare efteråt, har verkligen mått pyton. Så nu får jag vara färdigopererad. Tur det är mössväder då, så du slipper gå omkring med huvudbandaget i trettio grader sol. Tänk positivt! Med din positiva attityd och livssyn så är snart dessa dagar ett minne blott. Snar bättring önskas från pörtet

Guldkryckan sa...

Så härligt att det gått bra, hoppas smärtorna försvinner snart, ett helsike att behöva medicinera ju men det är ju fint att det finns.

Ha det så fint du kan nu.

Anki sa...

Oj ... redan hemma igen! Skönt att se att det gått bra, men stackars dig som inte fick någon rejäl smärtlindring!
Hoppas nu allt går bra och att du repar dig snabbt!
Varm kram