måndag 10 januari 2022

Glad Måndag

Börjar bli rastlös över att vara hemma och sjukskriven. Hoppas varje dag att det ska ligga en kallelse i brevlådan till operation på Huddinge sjh, men i dessa pandemitider så undrar jag om inte det blir väntetider igen.  Jag har roat mej med att göra ett nytt IW-pass, vet ju inte hur länge jag kan köra IW innan operation, men kommer ju tillbaka sen!

En jympaledare har bekymmer med ett knä och behövde vikarie ikväll, det passade ju mej utmärkt som ju inte ha några egna jympapass i vår, så ikväll har jag kört jympa i stora hallen för c:a 15 personer, jättekul! Vad gjorde jag utan F&S i dessa tider!!! Så det blev en "glad måndag" idag i alla fall, Caritas tema.

Orsakullan undrar idag : 

  1. Vem/vad förtjänar dagens ros?
  2. Det finns många som förtjänar det såklart! Men tänker närmast på all personal som jobbar med människor, både på sjukhus, skolor och inom äldrevården mm. , de förtjänar ett fång rosor, inte minst nu under pandemin.

 

9 kommentarer:

znogge sa...

Hoppas att den pågående pandemin inte ska innebära någon längre väntetid för dig nu men man vet ju aldrig.
Dagens ros håller jag helt med om!

Kram och god kväll!

Geddfish ♥ sa...

Hoppas det inte blir några störningar i väntan på operation! Kul att du ha gympan, man måste ha något att hänga upp sig på. Jag var så glad att jag hade MOD-redaktörsysslan just när det var som mest instängt.

Jag lästa böckerna i fel ordning. Börja med Mytomanen och ta sen Skyddsängeln.

Håller med om dagens ros!
Kram!

BP sa...

Alltså här får du ett tips från en relativ glad pensionär. Skaffa dig en hobby eller två, då slipper du känna dig rastlös. Okej, du har ju i och för sig F&S, bloggen och ett relativt rikt "uteliv". Men det räcker uppenbarligen inte för dig. Har ju alltid sagt att jag skulle vara glad med bara tio procent av din energi. Kan bara upprepa det:-)

Sedan skulle jag faktiskt kontakta Huddinge via 1177 och fråga lite försiktigt hur läget är. Det kostar ingenting, och man blir "ihågkommen". Det skadar absolut inte att påpeka att du är barnmorska heller. Ja, det har jag ju sagt förut.

Å visst är det många som förtjänar dagens ros. Du är en av personerna som jag skulle vilja ge en ros, så som du har kämpat...

Ditte sa...

Perfekt att du kunde rycka in idag på F&S. Tyvärr har du nog rätt i att väntetiderna nu för ditt implantat kan bli längre. Tänkte lite som BP här att slå en signal och "se hur du ligger till". Och du är ju inom vården. Dessutom. Och behövs.
Vad gäller rosor skulle jag dela ut dem till dessa som du gör. Och visst skulle du också få en. Minst!
Kram

Paula Merio sa...

Det är urtrist att de/vi som behöver annan vård än covid får förlängda väntetider...men det är bara att bita ihop. Jag har några grejer som jag försummat eller valt att vänta med under pandemin som jag nu upplever inte kan vänta längre...så jag försöker nu förtvivlat få tider bokade...än har jag inte fått napp.
Kul att du fick ett inspirerande pass med så många glada motionärer. Kramen

Ama de casa sa...

Förstår din rastlöshet, fast jag skulle inte försöka åtgärda den med hjälp av ett gympapass i alla fall ;-) Kul att så många personer är med på passen nu!

Håller med dig fullständigt angående dagens ros! Minns under karantänstiden när alla (som var här) gick ut på sina balkonger klockan 20 och applåderade sjukvårdspersonalen. Det hjälpte ju inte deras situation, men det kändes fint ändå.
Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

ALLA inom vården skulle behöva få inte bara en ros utan ett helt fång! Dom jag och min gubbe har haft kontakt med här på ön har varit helt otroliga och ibland önskar man att man kunde ge dom nåt för att visa sin uppskattning. Men om man som oss behandlats på olika avdelningar (Rolle på urolog och onkolog, jag på bröstavdelning samt onkolog) dom senaste åren så är det lite knepigt...
KRAM/Susie

http://kraka.moah.se sa...

Förstår att det är jobbigt att vänta på operationstid. Hoppas du får din tid snart.

Ha en bra måndag!

Annika sa...

Jag är så glad över att du ska få din operation. När du la ut det på insta blev jag så glad!!
Härligt.
Fattar att det är lite långtråkigt just nu. Må du snart få tid!!

Kramar!!