fredag 7 januari 2022

Fem en fredag och en Mollyvideo!


 Ama undrade lite hur det går för Molly hos nya familjen söder om stan, och lika nyfiken var jag, så jag skickade ett sms till nya husse och frågade, vill hon verkligen vara ute nu när det är vinter, och till svar fick jag denna video! Lilla hjärtat, de ser knappt till henne vissa dagar, hon verkar trivas med utelivet, de funderar på att skaffa en kattlucka så att hon kan komma och gå som hon vill. Såååå skönt att se att hon har det bra, vi gjorde helt rätt att sälja henne så att hon kunde vara ute!Fick två foton på henne också, lilla hjärtat!

Vaknade tidigt idag och passade på att gå ut när solen sken, på eftermiddagen skulle det bli molnigt och nederbörd, så det gäller att passa på.
Det blev en tur runt Råstasjön igen....och alla dessa änder...
...och gäss!
Men mest fascinerande är dessa hägrar, och det är inte bara jag som tycker det, folk står med sina mobilkameror, och även med systemkameror med enorma objektiv!
Ja, ni får "njuta" av ännu en hägerbild! Haha!

Elisamatildas "Fem en fredag" har idag temat : Ljudspår.

1. Vad lyssnar du på?

Försöker hitta nya låtar till mitt IW-pass, så just nu går Powerwalk-låtar på Spotify.

2. Vad hör du?

Tyvärr hör jag mitt hemska tinnitus hela tiden, men är van vid det, har ju haft tinnitus sedan mars 1996, tänk att jag minns när det började! 

3. Vad slår du dövörat till?

Tyvärr har jag förstått att folk tror jag är nonchalant när jag inte vänder mej om och svarar på något de frågar, men sanningen är jag inte  har hört dem.  Har ju en grav hörselnedsättning som jag hoppas få hjälp med genom ett ci-implantat som förhoppningsvis snart ska opereras in.

4. Vad har du nyligen överhört?

Ingen risk att jag överhör något, hör för dåligt för det. Skulle vara fyrverkerierna på nyårsaftonen, de hörde jag rejält!

5. Vem har du senast lånat ditt öra åt?

Det får väl bli Spotify som gått varm här idag och på promenaden!


Orsakullan undrade igår : 
  1. Fågel, fisk eller fintvätt?
  2. Eh? gillar fisk bäst, allra helst varmrökt lax! 
  3. Orsakullan undrar idag :
  4. Som hund och katt…
  5. ...var jag och min lillebror när vi växte upp, jösses som vi bråkade! Men nu är vi vuxna och mycket snällare mot varandra!
  6.  


13 kommentarer:

znogge sa...

Det måste kännas väldigt bra för dig att både få filmen och bilderna på Molly. Hon verkar vara en nöjd katt som trivs med tillvaron. Att veta att hon har det bra måste underlätta en del även om saknaden så klart finns kvar.

Så skönt att din operation förhoppningsvis snart är på gång. Går det att förbättra en situation så ska det självklart göras. Jag tror inte att du upplevs som nonchalant för förhoppningsvis vet många om att du har en hörselnedsättning.


Kram och god fredagskväll!

Hanneles bokparadis sa...

Visst undrar man hur missen trivs i det nya, efter kall solig dag så regnar det igen... tråkigt med hörseln, jag hör i alla fall med ett öra, vill se på folk när de pratar, trevlig fortsättning!

Guldkryckan sa...

Underbart att höra om Molly, hon har det bra nu, bra beslut där av er, fast det vet ni ju redan.

Ett litet helsike, för att inte säga ett stort, är själv bara utrustad med ett hörande öra, det andra har ju aldrig fungerat.
Har ju haft det sen födseln så jag är väl van antar jag.
Ibland får man ju låtsas att man hört och nicka lite, lite tröttsamt att säga "va" hela tiden.

Ha nu en fin kväll.

BP sa...

Ni gjorde absolut rätt att sälja Molly. Hon var liksom inte skapat för inneliv, och då är det ju nästan djurplågeri att håller en katt/en hund inne.
Å vilken "härlig" oordning det är i nya hemmet. Sådant gillar väl katter eller;-)
Det är ju alltid en stor risk att man inte "förstår sig på" personer som har en handikapp som inte syns. Tror det är rätt vanligt. Därför tyckte jag alltid att den lilla "broschen" du brukar ha på dig när du jobbar är ett stort hjälpmedel för patienten.
Sedan hoppas jag ju att ci-implatatet också tar hand om tinnitus, eller!?

Geddfish ♥ sa...

Lilla Molly, hon har funnit sig väl tillrätta. Vi hade ju Mia katt och hon visade tydligt att hon inte var en innekatt, Sen blev hon sjuk.

Hoppas innerligt att ditt inplantat ska hjälpa dig. Svårt med osynliga handikapp.

Jag har ju mitt värsta med seendet. "Någon" tyckte att jag skulle använda psalmboken i högläsningen igår (för det gör vi andra) men jag fann snabbt på råd, jag gjorde ett eget urklipp i större stil och satte i sångpärmen.

Det där med tinnitus (har det själv) har ju krypit ner i åldrarna. Två av mina äldre barnbarn har det och det ena har också svårt när folk smaskar när de äter. Osynliga problem.

Fredagskram!

http://kraka.moah.se sa...

Oj! Jag har helt missat att ni varit tvungna att göra er av med fina Molly. Men skönt att hon trivs.

Ha en fin helg!

Jossus Travelpics sa...

Vad kul att Molly trivs och att ni har kontakt med nya husse så ni kan få information om henne.
Vad fina hägrarna var. Jag hade nog också stått där med mobilkameran i högsta hugg om jag fick syn på dom.

Mrs Calloway sa...

så Molly har flyttat? så skönt att hon trivs. hägrarna är ju jättefina. har aldrig sett dem i snö tidigare

Ditte sa...

Så fint och lättande att du fick veta att Molly har det bra och kan vara ute. Härliga bilder och liten videosnutt.
Perfekt att ha råstasjön nära och en promenad i solen piggar ju upp-. Intressant med hägrarna och du har verkligen fångat dem fint.
Förstår att det är kämpigt med din tinnitus och att nästan ständigt höra ljud. Jobbigt när folk inte förstår att du har en hörselnedsättning och jag hoppas du snart ska få ditt implantat.
Håller tummarna att det blir snart.
Varm kram

Ama de casa sa...

Ååååå vad skönt att se och höra att Molly har det så bra i sitt nya hem! Som sagt - helt rätt beslut att låta henne få bli en utekatt :-)

Förstår att du verkligen längtar till att implantatet kommer på plats snart!

Kram

Sandra J sa...

Naturområdet där du bor ser fantastiskt fint ut. Jag gillar fåglar. Insåg förra året att det är kul att observera dem när jag ändå är ute och går.

Kråkfåglar är favoriterna, men även ankorna i Ankdammen i närheten av mitt hem. Otroligt nog brukar en häger besöka Ankdammen, det hör inte till vanligheten att jag ser häger i Varberg.

Önskar dig många härliga promenader till powerwalkmusik framöver. Någon powerwalkmusik du tycker fungerar extra bra?

Hoppas du får implantatet snarast.

Paula Merio sa...

Fina fina Molly, nu kan du koppla av och veta att hon har det så bra en katt kan ha det. Ler åt ena fotot där hon ligger bland alla kläder, typiskt katter. Fast min vovve är likadan, men han vill ligga på mina kläder, de ska lukta matte om dem. Hägrarna är fascinerande, och hur fåglar kan hålla balansen på bara en spretigt magert ben! Att de värmer det andra benet är lättare att begripa!
Härligt vinterväder på din promenad, kram från pörtet

Anki sa...

Förstår att det känns bra att ni lät Molly komma till ett hem som passar henne bättre - och där hon kan njuta av att få leva ett tämligen fritt liv.
Härliga bilder från din vinterpromenad!
Ha en bra lördag!
Kram