torsdag 13 januari 2022

Tråktorsdag

Idag var jag till apoteket på MoS...
...och köpte snabbtest för covid.
Liknande test som vi har på jobbet och testar alla patienter som läggs in. Men man vet ju inte hur tillförlitliga dessa test är, fast det står 98 %. Maken fick i alla fall ett streck, har man covid ska man få två streck. Men det bästa är ju att ta ett pcr test, men de är fullbokade nu , så maken får vänta lite. Han är rejält förkyld och har haft lite feber också. Jag undviker honom så mycket det går! Tråktorsdag absolut, KajsaLisas tema.
Jag gick ut i det varma (+7 grader) men lite blåsiga vädret på en promenad. Inte mycket is kvar på Brunnsviken.

Orsakullan undrar: 

  1. Tjugondagen, åker julen ut?
  2. Ja, den åkte ut förra veckan, det blev lite mörkt efter adventsljusstakarna...

 

8 kommentarer:

Ditte sa...

Hoppas maken kryar på sig. Vad gäller hemtesten är de ju inte direkt någon hit. Tycker det är illa att det ska vara så svårt att få tid för de mer tillförlitliga PCR testen. Hoppas M snart ska bli piggare.
Julen kastade vi ut till nyår och de vanliga lamporna ko upp i fönstren. Helt ok.
Skönt med en promenad men visst var det blåsigt.
Varm kram och hoppas du är ok. Men dock i väntans tider...

BP sa...

Du måste helt klart ha läst Gerds inlägg idag. Det har inte ens slagit mig att köpa ett Covid test eller att använda en sådär "högteknologisk" febertermometerpistol som man kan köpa på apoteket. Men bästisen Yvonne har gjort som du idag. Köpt på sig ett Covid test kit (det blåa på din bild), då hennes son som inte kan jobba hemifrån är ungefär lika sjuk som din man.

Så hon använde tre av de fem stickorna som fanns i paketet. Testade sonen, maken och sig själv). Alla visade negativt. Men pålitligheten ifrågasätts ju, och i Täby var dom slutsålda redan förra veckan, så...

Yvonne förklarade förfarandet av testet. Hon är ju civilingenjör, så hon förstod. Det är ju inte jag, så jag hajade inte när hon förklarade;-)

Dom som tillverkar test kits gör storkovan just nu, åtminstone i Sverige. Hon berättade att det blå kit kostade över 300 kronor. Tänk om vi bara var uppfinnare av Covid teststickor...

PS. Min jul åkte aldrig ut så den aldrig åkte in;-) DS.

Anki sa...

Ingen rolig torsdag, men jag hoppas förstås att maken kryar på sig snabbt - och att snabbtestet talar sanning.
Ha i alla fall en bra fredag!
Kram

Ama de casa sa...

Håller tummarna att det inte är covid, och ännu så länge verkar det ju inte så. Hoppas att testet är rättvisande!

Här åkte julen ut igår sånär som på mina tre plastgranar som står och torkar innan förvaringen och Rulle som har kamouflerat sig till påskälg :-D
Kram

Annika sa...

Ja, extra mkt ångest för dig som absolut inte får bli sjuk nu.
Jag vet, litar inte heller direkt på de där snabbtesterna. Men, men.
Samma här, sååå svårt att få tid till PCR här med. Ett rent elände faktiskt.
Verkligen en tråktorsdag av rang för dig.
Nej, men håller alla tummar för att du ska få slippa och att din make kryar snabbt!!

Kramar!!

znogge sa...

Hoppas maken din kryar på sig snabbt. Dessa tester som vi också har hemma lär inte vara så säkra alls. Jag hörde att ett av tre visar fel men har även hört två av fem. Då känns det lite olustigt att de används även inom vården. Samtidigt så är det ju helt omöjligt att få tid för ett PCR vilket i sig är helt galet det med. Hoppas du slipper att bli smittad i alla fall.

Kram och god fredag!

Carita Liljendahl sa...

Snabbtest för covid har jag ännu inte köpt, men tror det blir aktuellt endera dan. En tid var de helt slutsålda hos oss.

KajsaLisa sa...

Håller med dig, apotek är ett nödvändigt ont, det finns roligare butiker. Själv har jag kört tre sprutor, man är ju tvungen, bara att gilla läget. Tack för länken.