fredag 14 januari 2022

Fem en fredag

En vacker men blåsig dag, så blev det en promenad i alla fall.
Provade att göra en kanelbulle på en minut i mikron, och den blev faktiskt bra, det var maken som ville ha, då börjar han väl bli frisk?

Elisamatildas "fem en fredag" har idag temat : Mätbart

1. Hur har du varit snabb i veckan?

Jag är snabb på att kolla brevlådan varje dag , väntar ju på brev från Huddinge sjukhus. Men glömmer hela tiden bort att Postnord inte levererar post varje dag numera!

2. Hur har du varit energisk i veckan?

Måste säga att jag är imponerad av mej själv, vikarierat två kvällar på F&S där jag kört mitt jympa-bas program, och så körde jag mitt eget IW pass i veckan, förutom det så har jag de andra dagarna gått ut på min 5 km långa promenad, så jo, jag har varit riktigt energisk denna vecka! ( läs : är rastlös då jag är sjukskriven pga min hörsel!)

3. Hur har du varit effektiv i veckan?

Storhandlade innan jympapasset i tisdags, så slapp jag åka två vändor! Maten stod kvar i bilen under passet, och kallt var det ute, så det blev ju perfekt.

4. Hur har du varit kort i veckan?

Tänkt beställa snygga mjukisbrallor online från Stronger, men ser att modellen som är 175cm lång bär storleken "small" och byxorna är långa på henne, hur skulle då min storlek "medium" sitta på mej som är 164cm kort? Jag beställde inga byxor!

5. Hur har du varit ditt bästa i veckan?

Sett till att få hem snabbtest till covid ( som kanske inte är tillförlitliga..)till maken, förutom alvedon och nässpray och bakat kanelbulle i mikron till maken som ville ha något gott till sitt kaffe idag. ;-D

Orsakullan undrar idag : 

  1. Om turen är på min sida…
  2. ...så håller jag mej frisk och får mitt cochleaimplantat väldigt snart!


 

18 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

du har ju verkligen varit aktiv! fantastiskt att du tränat så mycket. förstår att du väntar på post. väldigt skamligt av Post nord att inte bära ut brev varje dag. så gulligt av dig att baka bulle till din sjuke man. och i microvågsugn? fick inte du någon själv?

BP sa...

Är otroligt impad över dig. Ja, det har jag ju alltid varit. Du är ett energiknippe helt enkelt.
Sedan har jag bara två frågor på det:
1. Hur f*n gör man en kanelbulle i mikron i en liten skål?????? Gjorde du degen själv?
2. Strongers tights är ju hur läckra som helst. Vilken modell valde du, men inte beställde? Du kan ju alltid "rulla upp" benen lite om de är för långa.

Kul att du skämmer bort din man lite grand - typ på avstånd menar jag;-)

Klimakteriehäxan sa...

Oj som du hinner med!!! Kanelbulle på en minut i mikron - måste testas!

Klimakteriehäxan sa...

Nu läste jag receptet - så sugen blev jag! - men 50 g smör och 1 dl mjöl till EN bulle?????

Carita Liljendahl sa...

Kanelbulle i mikron - ser intressant ut :-D
Jag ska se om jag orkar svara på frågorna imorgon - är ofta med, men ibland känns de svåra, som nu.

Susjos sa...

BP: Kolla receptet på länken, finns även en film !
Mjukisbrallorna var väldigt vida nertill, de kan förstås läggas upp om man väljer att köpa dem.

Klimakteriehäxan: Japp, 50 g smör! Min man åt den med god aptit, jag smakade lite, dock fick vi köra den längre i micron än bara en minut, det blev några minuter till.

Hanneles bokparadis sa...

jag handlade i går kväll, ändå mörkt, hade tid att äta lunch med yngsta sonen och leka med yngsta barnbarn (här får jag sms av CityMail om jag fått bokpaket!! Kanske hundrafemtio km till brevlådan)

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar och du har ju verkligen varit i farten. Säkert håller maken på att tillfriskna om han önskar sig en kanelbulle.
Energisk har du då varit med extra pass på F&S och varit flitig med ditt promenerande.
Håller tummarna för att du snart ska få besked om ditt implantat. Hoppas det kan hjälpa lite.
Varm kram

BP sa...

Svar: Swiffer Duster är Guds gåva. Den funkar utmärkt. Och det gör Swiffer dammoppen också:-)

Ama de casa sa...

Oj vad vacker den första bilden är! Så fint, och blåsten syns ju inte på den heller så det ser riktigt behagligt ut :-)

Skönt att maken har piggat på sig!

Håller tummarna att du får ditt brev från Huddinge med braigt besked snart!

Kram

Guldkryckan sa...

Kanelbulle på en minut?
Det måste jag prova...verkligen.

Hoppas du får ditt brev från sjukhuset snart, lite jobbigt att behöva vänta för länge kan jag tänka.

Har funderat på det där med snabbtest, kan ju vara ett komplement faktiskt, fast tillförlitligheten lär, enligt de lärda, inte vara 100%, bättre än ingenting kan jag tycka.

Jag fick ett par mjukisbrallor av frugan i julklapp, har inte använt det på många år, hade glömt hur bekvämt det är att ha på hemmafronten.

Tillönskar dig en fin lördag nu.

Znogge sa...

Då håller jag tummarna för att brevet snart ligger i brevlådan hos dig. Även här får vi post varannan dag vilket väl i och för sig är okej. Däremot så tycker jag det är svårt är man ska skicka ett gratulationskort. Vet liksom inte vilken dag man ska posta det...

Ha en fin lördag!

Kina sa...

Men kära nå´n, du är då verkligen effektiv. Men rastlöshet kan ofta ge sig uttryck i effektivitet! Hade "gubben" covid? Det verkar vara bra spridning nu! Hoppas den efterlängtade postan dyker upp snart. Kanske skulle gå och baka en bulle nu! Ha det gott!

Jossus Travelpics sa...

Kanelbullen ser så god ut. Vågar nog inte prova att göra en själv, kommer bli beroende och stå vid micron jämt och ständigt.

Sandras dagar sa...

Wow, kanelbullen ser supersmarrig ut. Härligt kladdig, dessutom. Tack för att du delar med dig av receptet, jag måste själv prova att göra en.

Förstår att du väntar ivrigt på posten och vill ha en sjukhustid snarast. Vad innebär ett cochleaimplantat?

Paula Merio sa...

Härligt att du fått utlopp för din rastlöshet genom all motion! Du är ju inte sjuk sjuk om du förstår vad jag menar, inte som din man förmodligen känner sig, för då är man inte så pigg på att kuta runt.
Angående byxor, tänk då på mig som är 156cm och behöver storlek xl. Kunde nästan klippa av byxbenen på mitten...
Kramen

Janerik Sundh sa...

Imponerande aktivitet, själv sitter jag nog alldeles för mycket. På sommarhalvåret cyklar jag ganska mycket men tycker det är alldeles för kallt nu. Hoppas du får din operation snart, det är jobbigt att gå och vänta. Ha det bra!

Karoleen sa...

Jättefin bild på sjön, en härlig vinterbild! Tråkigt att höra att du är sjukskriven pga hörseln, men ändå bra att du slipper jobba om det är svårt/jobbigt! Men oj vad du sprungit omkring ändå... och varit snäll mot maken! Det är bra jobbat! =)ha en trevlig vecka!