fredag 28 januari 2022

Fem en fredag

Vilken härlig överraskning jag fick idag, en underbar blombukett från mina jobbarkompisar! Det gjorde min dag! Så fint gjort av dem. 
Ja, denna smärta och trötthet är bedövande! Trodde faktiskt inte att det skulle bli så här tufft. Skriver ner på ett block  när jag kan ta nästa tablett smärtstillande så jag inte blandar ihop tiderna, igår kunde jag inte vänta 6 timmar emellan som man ska, jag var tvungen att ta vissa tabletter tätare, men idag har jag tagit smärtstillande enligt "doctors order", så lite bättre blir det ju!

Elisamatildas  "Fem en fredag" idag, och med lite starkare smärtstillande i kroppen så ska jag nog orka skriva!  Temat är Hälsostatus !

1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?

Ja, den här veckan är ju otroligt speciell för mej som ju i tisdags blev opererad och fick mitt cochlea-implantat. Den resan påbörjades i juli när en remiss skickades till öronläkarna för utredning, och nu startar den nya ljudresan på riktigt!

2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?

Jag hoppas innerligt att smärtan vid det opererade örat ska bli bättre, det är allt jag önskar mej nu! Och jag förstår att jag måste helt enkelt fortsätta att vila!

3. Vad blommar i dig?

Så tacksam för att jag hann träffa vårt barnbarn innan jag blev opererad, nu dröjer det nog ett tag innan vi ses. Det känns fortfarande overkligt att han är här, idag blir han en vecka gammal!

4. Vad har du dagdrömt om på sistone?

...inte så svårt att gissa kanske...januari har varit en tuff månad på många sätt, så jag har såklart dagdrömt om vårt barnbarn, och om cochlea-operationen.

5. Vad får du näring från?

Just nu skulle jag inte överleva utan mina smärtstillande mediciner!

Orsakullan undrar idag : 

  1. På arbetsplatsen är jag den som: 
  2. ...vill gärna se till att alla trivs...

 

14 kommentarer:

BP sa...

Den fantastiskt fina buketten är du sååååååå värd. Dina nattisar saknar dig nog väldigt mycket. Men snart, snart så är du tillbaka.

Att du har så himla ont! Stackars, stackars dig. Kan inte ens föreställa mig din smärta. Jag menar du är ju absolut ingen som "knaprar" piller eller smärtstillande. Så om du gör det nu så behöver du tabletterna. Tröttheten er kanske mera normal - jag vet inte...

Å med veckans erfarenheter i färskt minne, så var det ju rätt enkelt att svara på Elisas frågor. Inget ont som inte har nåt gott med sig;-)

PS. Har barnbarnet fått ett namn än eller funderar föräldrarna fortfarande på vad som passar;-) DS.

Ditte sa...

Vilken vacker bukett från dina fina arbetskamrater. Värmande, helt klart. Och jag förstår att du är saknad.
Så trist att du ska ha denna smärta. Undrar varför du inte fått något smärtstillande som hjälper.
Önskar dig att du snart ska må bättre och inte ha lika ont.
Font att läsa dina svar. Tänker på dig.
Varm kram.

it_is/Anette sa...

Vilken fantastik bukett du fick.
Jobbigt för dig att du ska ha ont, hoppas att det snart vänder o är värt den möda du får ta dig igenom nu.
Ha en så fin helg du kan.

Bokdamen sa...

Det var en jätte fin bukett! Vad jobbigt att du har så ont, hoppas det släpper och att du blir av med smärtan asap!

Janerik Sundh sa...

Så härligt att ha så'na arbetskamrater, det är något att vara tacksam för. Hoppas smärtan minskar så du kan glädjas ordentligt för att du kommit så här långt nu. Hoppas du får en skön helg!

Paula Merio sa...

Som jag lider med dig och din smärta. Fick du någon prognos hur länge värken ska sitta i? Eller är det helt individuellt kanske? Nästa gång jag tittar in hos dig vill jag läsa att du mår MYCKET BÄTTRE! Och om svårtuggad mat triggar smärtan, ät soppa!
Varmaste kramar och sympatier

Anki sa...

En alldeles underbar bukett, den är du verkligen värd! Lider med dig och kan inte annat än önska dig lindring av smärtan och ett snabbt tillfrisknande!
Varm kram

Ama de casa sa...

Vad gulligt av dina jobbarkompisar att förära dig den vackra buketten - det bevisar ju också att du verkligen lyckas med ditt svar på Orsakullans fråga :-)

Sååå himla jobbigt med den smärtan du upplever nu, men det hörs bra att du är något bättre i alla fall med tanke på att du kan följa pillerschemat nu. Det går åt rätt håll!

Stor KRAM!

Hanneles bokparadis sa...

Underbara arbetskompisar, hoppas det blir bra och du får hjälp med smärtan... trevligt att du hann träffa barnbarnet

Znogge sa...

Det är tufft att ha så ont hela tiden men förhoppningsvis så blir det lite bättre dag för dag. Unna dig att vila så mycket du kan.
Vilken fin bukett från kollegorna. Klart att det värmer. Visst är det tur att det finns rejäla smärtstillande att ta till när man har så ont.

Kram, krya på och ha det så bra som det bara går <3

Geddfish ♥ sa...

Härlig bukett, så fint❤
Illa att ha så ont. Men allt ska bara bli bättre 🥰 du har ett mål.
Varm krya på dig kram🤗

Kina sa...

Underbar bukett! Så skönt att operationen är gjord. Såg att man kan göra den på ena eller båda sidorna. Hur är det för dig? Hör du dåligt på båda öronen? Hoppas det blir riktigt bra nu och att du kan komma tillbaks till jobbet. Men invänjningen måste också få ta sin tid och det gäller att ha tålamod. Men tålamod är ju något man behöver också när man hör dåligt, så det har du nog. Var rädd om dig, och hoppas du kan följa barnbarnet på sociala medier (vad det nu heter?). Trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Sån fin bukett du fick där, kollegor av det slaget är ju bara bäst. :)
Hade hoppats att det gått över vid detta laget, har inte varit inne sen i torsdags, hoppas dina smärtor försvinner snart.

Vi står ju alla bakom dig här i "bloglandia" och hoppas att "farmor" får träffa sitt barnbarn snart.

Ta hand om dig....kram.

Helén sa...

Vilken jättefin bukett du fått. Det låter fruktansvärt med sådan smärta och jag hoppas verkligen att de går över snart och att resultatet av operationen blir riktigt bra.