tisdag 3 maj 2022

Audionombesök och ännu en selfie

Idag åkte jag in på den öppna mottagningen för hörapparatservice på Rosenlunds sjh för att få hjälp att ställa in ljudet på min nya hörapparat på mitt andra öra, har fått en ny insats där ljudet måste ställas in, en helgjuten insats, lite stor och klumpig, och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den ännu?

Men jag kan byta tillbaka själv till den tunnare plastslangen, men då blir nu ljudet lite lägre, så  jag får väl känna (lyssna) mej för ett tag hur jag vill ha det!


En fin dag, fast lite kalla vindar, avslutade dagen med ett iw-pass på F&S, kan inte bli bättre!

Idag tar Primrose över stafettpinnen efter Klimakteriehäxans SELFIE, där sista bokstaven i första svaret ska inleda i nästa frågas svar! 

1.  Är du nöjd med ditt förnamn eller vad skulle du vilja heta istället ?

När jag var liten ville jag heta mitt andra namn som är : Birgitta, tyckte också att min systers namn Annika var så fint. Men idag är jag nöjd med mitt namn Susanne.

2.  Bästa avslappnings metoden? Efter tuffa nätter på jobbet behöver man "blåsa ut" både huvud och kropp, så att träna är bästa metoden.

3. Bästa mellanmålet? Apelsin ( gärna med lite naturell lättyoghurt och granola)

4. Finaste semesterminnet: New York-resan med min man efter att vi känt varandra i bara någon månad, den resan glömmer man inte!

5. Vad irriterar dig? Nästan direkt tänker jag på min hörselnedsättning, inte kul när ett sinne sviker, men nu har jag ju fått hjälp att höra lite bättre i alla fall!

6. Favoritmat som barn? Genast tänker jag på mammas köttfärssås ( och spagetti)

7.  Varför började du blogga? Sån lång historia som har med melodifestivalen 2008 och Niklas Strömstedt att göra .

8.  Om du har djur varför? Om du inte har djur varför? Alltid varit en djurvän, men nu när vi bor i lägenhet så passar det inte att ha en katt som vi haft tidigare, en katt måste kunna få vara ute.

9. Om du inte bodde i Sverige i vilket land skulle du vilja bo? Något varmt land som Spanien.

10.  Morgonhumör? Något trött, men på gott humör. 

11.  Vilken hobby har du? Riktigt stort har bloggandet blivit, men också Friskis & Svettis. 

12.  Drömsemester? Skulle gärna vilja åka på en kryssning, och/ eller åka på en roadtrip igen i USA med våra vänner, och någon gång skulle jag vilja njuta av en semester i typ Karibien eller Mauritius.

Primrose har en extra fråga där bokstaven inte spelar någon roll vad det börjar på : 13 extra frågan: "Tror du på ett liv efter detta?

Svaret är nej, tyvärr, skulle gärna vilja tro det, men nej. När vi dör så finns dock minnet av oss kvar.
 

14 kommentarer:

BP sa...

Ja, jag vet att du är estet, MEN vad gäller din hörapparat så tycker jag nog att du ska välja den som funkar bäst för dig. Dessutom kan du ju täcka över den med ditt hår. Å vem bryr sig vad du har i örat??? Vitsen med implantatet och hörapparaten är ju att du ska höra bättre och höja din livskvalitet. Så nu har jag sagt det;-)
Din selfie är såååå du:-)
Nej du tjejen, du är ingen (heliga) Birgitta och ingen Annika heller. Ditt namn är helt klart du!
Så ESC gjorde att du började blogga - så klart! Att jag inte fattade det;-)
Minns ju både Maja och Molly. Du gjorde rätt med att lämna över Molly till ett hem som låter henne vara katt ute, såsom Maja var största delen av sitt liv när du bodde i hus.

En jättekul selfie - bra jobbat där:-)

Ditte sa...

Fint med ett besök på Rosenlund och hoppas det hjälper dig ytterligare en bit på vägen.Viktigaste är ju att du hör bra men förstår din tanke om att apparaten är lite klumpig. Men tror mest du tänker på det. Ingen annan gör det.
Visst är det roligt att selfien lever kvar och kul nu med en stafettvariant.
Tycker du fick ihop ordflätan jättebra och nickade instämmande på flera ställen. Roligt att läsa dina svar. Och tänk att Niklas Strönstedt påverkade dig att börja blogga. Häftigt.
N.Y. ligger mig ju ocås varmt om hjärtat och av liknande orsaker. Och här kom jag ju att bo i nästan ett år. Minnesvärt än idag.
Varm kram

En rosa fluga sa...

Susanne tycker jag är fint ,-) Men när man är barn lockar andra namn, hade några månader som liten när jag ville heta Albertina, som en låt jag hörde på radion,-) Håller med träna är bra på alla sätt, och avstressad blir man efteråt.
Förstår att en sån resa som ni gjorde glömmer man aldrig. Syn och hörsel är viktigt, skönt att du verkar ha fått bra hjälp. Köttfärssås och spagetti är gott! ,-) Men konstigt så minns jag inte den rätten från jag var barn. Katt är nog lite svårare om man bor i lägenhet, det är ju synd. Varmt land skulle vara skönt, Vi har för kort tid med all grönska och blommor, det känner jag nu när allt är så vackert. Härliga länder, hoppas det är framtida semestrar ,-)
Tack för att du svarade på min extra fråga!
Hoppas du får en härlig resa nu till Turin! Det låter spännande och så mysigt.
Ha det fint
Primrose ,-.)

femfemman sa...

Susanne är jättefint. Annika också. Birgitta är jag inte så förtjust I. Beroende på att det ett fanns en tjej med det namnet, då jag var barn. Hon var inte så snäll..
Personer man mött, har mycket med hur man ser på namn, ...
Har bara varit i USA en gång. Ett storvulet land. Håller mej gärna hemma i norra Europa. För varmt får det inte bli för tant
Köttfärssås och potatis serverades som skolmat. Spagetti, det åt vi hemma....nymodigheter...med bara ketchup..
Så tokigt! Berätta gärna hela bloggbörjarhistorien! Kram//Anna-Lena

Äventyret framtiden sa...

Lycka till med valet av din hörapparat! Det är ingen lätt sak det där, jag vet av andras erfarenheter.
Tack för din selfie, intressant att läsa och jag håller med dig om att slappna av är att köra ett motionspass.
Ha en fin dag Susanne! :)

Kram

Geddfish ♥ sa...

Så fint att du blir hjälpt med hörseln! Ja, det är ett aber när sinnena sviktar. Jag har haft såna där stora klumpar också, hörde bättre med dem i början men sen la de av. Kroppen säger ifrån när det är något extra. Jag, med min nya tand, där är tungan hela tiden, måste anpassa mig!

En jättefin och kul selfie som är helt och hållet Susanne!
Kram

Annette sa...

Ännu en rolig selfie! Jag vill också göra en road trip i USA igen! Jag förstår att resan till NY måste vara minnesvärd, den förälskelsekänslan skulle jag vilja känna igen, men med samma person är det antagligen omöjligt, eftersom man känner varandra så väl och den där första nyfikenheten och spänningen övergått till andra känslor. Önskar dig en fin dag, kram!

Ama de casa sa...

Jag skulle tycka att en braig hörsel skulle överväga klumpigheten i apparaturen och sen hoppas på att dom lyckas göra en smidigare sån i framtiden.

Jag har aldrig gillat mitt namn... Nuförtiden när jag träffar nya människor på kryssningar eller i Spanien brukar jag använda mitt andra namn - Liz. Det är lättare för utlänningar att uttala. Sen gäller det bara att komma ihåg att jag heter Liz för dom. Haha!

Ha det fint!
Kram

znogge sa...

Jag tycker du har ett bra och klassiskt namn som fungerar fint. Oavsett vad man tycker så blir namnet en stor dels av identitet och det är inte helt lätt att ändra av den anledningen.

Förr har jag varit väldigt avogt inställd till kryssningar men nu tycker jag att det skulle vara väldigt spännande att åka på en så vi får väl se.

Önskar en fin onsdagskväll!

Kram

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas att du får till hörandet så att du blir nöjd!
Fin selfie-fläta!

Ditte sa...

Missade ju helt ditt namn igår. Jag tycker Susanne är fint och det fungerar ju bra över hela världen.
Kram

Jossus Travelpics sa...

Vilka fina drömsemestrar du har. Mauritius skulle jag vilja åka tillbaka till, och även uppleva mer av Karibien.
Vad tråkigt att ni inte kan ha katt, men djurens bästa måste ju alltid gå först. Jag hade kunnat tänka mig att skaffa hund, men att ha en I min lägenhet på 31 kvadrat känns ju inte rätt.

Paula Merio sa...

Hej, har du alltså bloggat sedan 2008? så länge har inte du och jag känt varandra...
Du älskar värme och skulle passa bra i det spanska klimatet, tror nog jag passar bäst här i Norden. Hoppas ni kommer iväg på en riktig Västindien-resa, du får nöja dig med Turin så länge. Hoppas nu att vi får följa ditt äventyr här i bloggen.
Kramen

Vilt og vakkert sa...

Heisann, tøffe deg, tenk å ta sjansen og reise med en mann du bare hadde kjent i så kort tid... Merkelig at så mange har likt sitt andre navn bedre enn sitt første. Sånn var det med meg også . På lærerskolen her jeg bare Nina, så ble det Bjørg Nina siden det var seks Bjørger på jobben - nå lyder jeg alle variasjoner.
Må avslutte her fordi barnebarnet mitt vil taste:

c aaqxcz cz czdz5 dw