lördag 14 maj 2022

Finaldags i Turin

Ikväll gäller det för denna proffsiga skönhet Cornelia i finalen på ESC, men tyvärr är det  såå mycket politik inblandad så Ukraina kommer att vinna, de är storfavoriter. Kul nog har Sverige kommit upp på en andra plats, det vore ju jättekul! Italien och United Kingdom finns med i toppstriden också. 


Bilder från igår… 

Igår kväll åt vi en god middag där vi började med Turins specialité Vitello con tonnato. 

Till varmrätt åt jag en pasta med tonfiskbullar som var sååå god.
Helt underbart att kunna sitta ute och äta i sommarvärmen!  Idag ska vi packa, vi har tyvärr fått boka om flyget ( för länge sedan) så det blir en morgonflight via München hem. Men den stora finalen närmar sig ikväll, så vi  laddar för en middag före finalen med melloklubben innan vi åker ut till arenan. Vi har biljetter till nattklubben efteråt, men jag tror inte vi orkar dit efter den långa TV- sändningen. 25 låtar ska spelas, och Sverige går ut som 20:nde kvinna.  Vi håller tummarna i alla fall för en vinst, men får var glada om vi kommer bland topp 3 ! 


10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tillönskar dig en underbar afton trots att förmodligen ukraina tar hem detta på andra grunder än musikaliskt.
Kommer plikttroget att sitta framför vår tv och iaktta detta, hoppas jag håller mig vaken till slutet. ;)

Ha det bäst och njut.

Ditte sa...

Heja!
Tack för rapport! Visst orkar ni! Rena ungdomen och vältränade. Sova kan ni göra hemma i nästa vecka.
Visst ska jag titta! Och håller alla tummar för Cornelia. Hom är sååå bra.
Undrar om vår ovän Mr P kommer att sabba något. Återstår att se.
Säkert vinner Ukraina men det beror ju inte kanske på låten utan mer på politiken.
Önskar er en härlig kväll-
Varma kramar!

femfemman sa...

Håller också tummarna.
Blir lite ledsen av att det går politik i Eurovision. Ukraina i all ära... men det är ju MUSIK man tävlar i. Blir lång kväll härhemma också. Måste ju kolla ända till slutet. Kram! // Anna-Lena

Äventyret framtiden sa...

Jag håller förstås tummarna för Sverige men gissar att det blir gulblått för Ukraina i alla fall. Det är inte första gången det går politik i det här. Synd nog.Men hoppas ni får en finfin kväll innan ni tar flyget hem imorgon!
Du gav mig en idé med dina bilder och dina tonfiskbullar. Ja, varför inte? Låter väldigt gott!
En härlig kväll önskas!
kram

Ama de casa sa...

Ja förmodligen tar Ukraina hem det hela. Inte för att jag har hört deras bidrag (och inget annat heller förutom Cornelias) men det känns som att deras vinst i såna fall blir på helt fel grunder...

Men vad härligt ni har det med en massa mat och festligheter - håller tummarna att ni får ännu en fantastisk kväll!
Kram

BP sa...

Vilken härlig vecka du har haft! Å för en gångs skull har du/ni fått se mycket mera än "bara" ESC-artisterna. Å maten - WOW!!!
Nu har jag långt ifrån lyssnat på alla låtar, men om Ukraina vinner, då är det INTE för att gänget var bäst. Som du säger - politiken spelar in. Å om Ukraina vinner kan de tacka en viss rysk president för segern.
Mina favon för ikväll är Frankrike och Rumänien. Cornelia - max topp fem. Men som du vet är jag ju tondöv. Kanske lika bra det;-)

LillaSyster sa...

Du ser ut att ha det toppen på första parkett! Njut=)

Freedomtravel sa...

Så spännande och roligt! Jag har alltid tyckt att tonfisk och kalv låter som en lite lustig kombination, men jag har inte provat, det kanske var jättegott?

Klimakteriehäxan sa...

Oj du satsar verkligen seriöst på Mello och går All In! Måste förstås vara lite speciellt att sitta i den stora publiken. "Vi" blev fyra har jag förstått, det var väl inte så dåligt.

znogge sa...

Ukraina vann vilket inte var helt oväntat men jag tyckte att Cornelia gjorde en fenomenal insats ändå.

Kram och god söndag!