onsdag 25 maj 2022

Onsdagsmix


 Läkarbesöket tidigt i morse ( 08.15! ) gick bra, nytt sjukintyg skrivet, och nu ska jag börja jobba i juni, 50 % till att börja med över sommaren, kanske jag kan gå tillbaka till mina 80% innan nästa schemaperiod, vi får se hur det går! Kontaktade bemanningen idag för att få in ett par timmar då jag får gå "dubbelt" på den nya avdelningen och inte bara slängas in och börja jobba direkt, har ju faktiskt varit borta från jobbet sen i januari.

Förkylningen vill inte riktigt släppa, köpte nya snabbtest för covid, och se, än finns viruset kvar hos mej, tog fotot innan det gått 15 minuter, och de båda strecken lyste tydligt. Men jag kan väl omöjligt smitta ännu?Piggar upp onsdagen med lite fotominnen från Turin!Utsikt från vår balkong...
Köpte is så vi kunde kyla ner vinet i bidén!
Martin Österdahl och de andra domarna på arenan...

En skolklass som äter mellis ute i det fina vädret, en del skyddar sig från solen med hjälp av paraplyer. Tänker då på den ohyggliga skolskjutningen som just hänt i USA, så ofattbart, så tragiskt!
Avslutar med skulpturen "Non-violence"

Skulpturen Revolver med knut, "Non-violence", skapades ursprungligen av konstnären Carl Fredrik Reuterswärd 1980 som en symbol för och hyllning till John Lennons kamp för en fredlig värld. De flesta känner igen skulpturen, den mest kända står utanför FN-skrapan i New York men verket finns även i Berlin och Peking.

9 kommentarer:

femfemman sa...

Låter fint att börja jobba igen! Säger den som inte vill släppa yrkeslivet helt. Och många av oss behövs, även när vi gått in i pensionsåldern. Gott att du känner dej lite piggare också.
Foton blir man glad av. De får en att minnas. Jag lägger ju ut mängder av bilder på min blogg.... så kul att se tillbaka på.
Ha en god onsdag! Kram

znogge sa...

Så många härliga bilder från er resa till Turin! När det gäller att smitta så tror jag absolut inte att du gör det. Man får ju återgå till sitt arbete efter fem dagar så det kan inte vara någon fara tänker jag. Skönt med en mjukstart och att du börjar med 5o%. Hoppas det ska fungera bra för dig.

Kram och god onsdagskväll!

Annika sa...

TROR inte du smittar längre. Har hört att man kan visa postivt test länge efter genomgången sjukdom.
Kul att du ska börja jobba igen, det ska nog gå bra.
Så skönt att du är piggare.
ja, kommer att vika hela mitt inlägg imorgon åt skolskjutningen. Fy satan, rent utsagt.

FINA bilder från er resa.
HAHA med biden och vinet... Man får inte vara dum!!

Kramar!

Äventyret framtiden sa...

Susjos,

jag gissar att du inte kan smitta längre. Läste på lite extra om detta då grannarna plötsligt fick covid. Efter fem dagar och feberfri så...
Det måste vara skönt att snart få gå på jobb igen.
Bra att du har goda minnen att dela med dig av. Mycket sånt behövs i den grymma värld vi alla lever i. Klarar knappt att tänka på skolskjutningen alls, det är så fruktansvärt så fruktansvärt. Hur kan det bara bli så galet som det är.

Biden har många användningar, ni hittade en toppenbra sådan.

Ha en fin kväll!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Riktlinjerna säger ju att man inte smittar efter fem dagar men vi är alla olika, så det är bra att vara försiktig ändå. Jag hade en fråga till vården om hur länge jag har skydd från min Covid, men de vågar inte svara, för ingen vet. Tänkte på 4: sprutan.

Roligt med dina Turin-bilder! Härligt!

Och så fint att du snart kn börja jobba igen och med en mjukstart.
Trevlig kväll och kram!

BP sa...

Skönt att läkarbesöket gick bra och att du nu har en plan! Du lär vara efterlängtad, speciellt då du återgår till jobbet precis lagom när alla andra går på semester. Hoppas du tar det piano!
Märkligt med Covid-testet? Hur ser testet ut för din man? Kanske ingen dum idé att be en sjuksköterska på en vårdcentral att göra testet. Det sägs ju att självtesten inte är så pålitliga direkt. Du kan ju förklara läget. För du kan ju inte vara smittsam hur länge som helst.

Härligt med en bildkavalkad från Turin. Vilka minnen:-)

Non-violence finns faktiskt på Täby Centrums Roslagsbanastation. Det du;-)

Fruktansvärt med skolskjutningen i Texas. Det var inte den första och lär inte vara den sista med USA idiotiska lagar angående vapeninnehav...

Ditte sa...

Himla trist med din sega infektion. Snart måtte den väl vara över.
Kul då med bilder från Turin och fina och roliga minnen att tänka på.
Infektionen är ju mindre upphetsande.
Fint att du var hos en läkare och nu kan börja jobba 50% i juni. Och visst måste du kunna gå några dubbelpass.
Skolskjutningarna i USA är ju hemskt. Och det går ju inte att skydda sig heller.
Vet att pistolen förr också fanns i Hötorgsgången men kanske är den nu flyttad-. Har sett den i N.Y och i Peking.
Kram!

Ama de casa sa...

Hoppas du blir positivt negativ snart!

Jag blev lite nostalgisk här. Jag jobbade tillsammans med Carl Fredrik Reuterswärds son, vi programmerade lönesystem tillsammans. Jag som fd djurvårdare och han som fd trummis. Haha! Lite kul i sammanhanget var att han hade trummat i Schlagern bakom Py Bäckman ett år :-D

Ha det gott!

Guldkryckan sa...

Härligt att det gick bra med intyget där, det underlättar ju tillvaron betydligt.
Har för mig att det inte smittar efter en vecka, så sa man till mig när jag hade det båda gångerna.
Men förkylning är ju förkylning trots allt, krya på dig.