tisdag 31 maj 2022

Selfie nr 22


 En regnig dag som denna passade vi äntligen på att köpa nya (sommar)täcken och kuddar på Hemtex.Selfie med ord startades av bloggvännen Aina på bloggen Klimakteriehäxan. 

Ditte med bloggen: "Mitt i" tar hand om den näst sista sträckan i stafetten. Vad gäller svar på frågorna ska svar 2 börja med sista bokstaven i svar 1 osv. Det går bra att bara svara med ett ord men vill du  utveckla svaret med en förklaring så gör gärna det. Alla är välkomna att vara med, så häng gärna på.

1. Stjärntecken där jag är född: VåG.

2. Något/någon som gör/gjort mig glad: Glada människoR.

3. Uttråkad. Av vad? ReklaM (framför allt på TV).

4. Styrka/egenskap hos mig som jag uppskattar: MedmänskliG.

5  Egenskap hos mig som jag är mindre förtjust i: Ganska bekväM ( att campa och sova i tält går bort nuförtiden!) .

6. Något som intresserar mig: Mycket kul att resa och tränA.

7. Tid. Vad lägger jag gärna tid på? Att bloggA.

8. Önskan/önskningar inför sommaren: Att få umgås med barnbarnet SamueL.

9. Något som känns somrigt: Långa varma sommarkvällaR.

10. Vad vill jag lära mig: Roligt vore det att lära sig ett nytt språk som spanskA.

11. I en vänskap värdesätter jag: Att finnas för varandrA.

12. Något jag kan rekommendera: Att åka till Sandvik Gård och njuta av lugn underbar miljö, god mat, relaxavdelning mm...

13 kommentarer:

BP sa...

Där sa du nåt! Nya sommartäcken och kuddar. Tack för påminnelsen!
Skrattade gått åt trean: De flesta av oss som deltar i Selfien är urbota trött på tv-reklam. Tänk så många miljoner kronor företag lägger på tv-reklam för att synas, åsså är vi trötta på deras annonsering - hahaha. Motsatt effekt skulle jag gissa;-)
Bekväm har jag då aldrig varit - campa och sova i tält har vi gjort en enda gång. Aldrig mer;-)
Det är rätt roligt att jag egentligen inte lägger mycket tid på mina egna inlägg, och det tar betydligt längre tid att gå på bloggpromenader.
Spanska lär man sig bäst på den spanska landsbygden. För då pratar man inte engelska. Har haft samma dröm som du - att lära mig spanska. Det funkar med att förstå folk (för det mesta), men att prata - ett språk måste ju praktiseras dagligen annars glömmer man ju.
Bra jobbat med Selfien:-)

znogge sa...

Smidigt med nya sommartäcken och kuddar för för varmt får det inte bli.
Snyggt löst som vanligt och kul att läsa dina svar. Tälta skulle jag aldrig göra men husvagnslivet är faktiskt inte så obekvämt alls kan jag säga :D

Kram och god kväll!

Kina sa...

Är du snäll och medgörlig? Dom Vågar jag känner, bl.a. min ena syster, är det. Den borne diplomaten!
Man ska passa på att umgås med barnbarnen så mycket som möjligt medans dom är små, för plötsligt är dom 180 långa och är inte i behov av "barnvakt" längre. Sätter det inom sitationstecken, för jag har alltid sagt att: "Jag är inte barnvakt, jag umgås med mina barnbarn." Det är skillnad det!
Att lära sig språk är något som man skulle ägna sig mer åt. Spanska är ett härligt språk, men jag skulle gärna lära mig finska och mandarin också, men hjärncellerna skulle nog inte hänga med på någotdera!
Goda vänner finns där när man behöver dom! Ha en fin vecka! Kram!

Ditte sa...

God sen kväll! Läste din fina ordfläta tidigare men missade då att kommentera. Så nu gör jag det.
Ler igenkännande åt flera av dina svar. Stämmer in på mig också. Kul att du funderar på spanska. Jag har i några år kämpat på 30 min/dag när vi varit i Spanien och sedan hemma några 30 minuters pass i veckan. Men bäst böir dte när en på ort och ställe tvingas prata. Försöka prata. Vi har gott om spanska grannar så lite träning blir det. Men man måst ehålla ett språk levande och höra det för att ta in och lära sig det. I Spanien tittar vi en del på spansk tv och det ger mycket.
Ja, denna TV.reklam. Pust!
Ja, detta med att campa har aldrig varit för mig. Testade en del u yngre ålder men.Nej!Båt har vi haft och dte har jag tyckt om. En väldigt stor tomt och ingen trängsel. Kan sakna seglarlivet.
Kram!

Äventyret framtiden sa...

Precis vad jag behövde påminnas om. Nya sommarsängkläder! Lätta, luftiga efter de tyngre, varmare. Tack för det!
En riktigt snyggt gjord selfiefläta. Man lär känna er som skriver flätorna på ett helt annat sätt än andra bloggare. Kul!
Godnatt<3

Hannas krypin sa...

Så härligt med nya täcken och kuddar. Hoppas du får umgås mycket med ditt barnbarn,

Anki sa...

En bra selfie fick du till - och ja, vem är inte uttråkad av tv- reklamen :)
Ha en fin onsdag!
Kram

femfemman sa...

Långa sommarkvällar! Härligt! Bara ett sber. Gnäll...Mygg! Avskyr de små blodsugarna.
Fint att vara medmänsklig. Vet inte om jag är det. Iaf inte mot människor som finns i andra länder och har det svårt. Har iof ett "fadderbarn " via Plan. Men kontakten är obefintöig.
Vill inte ens ha husvagn eller husbil. Hotell vill jag bo på när jag reser. Superbekväm alltså. Kram! //Anna-Lena

Ama de casa sa...

Här är det bara lakan som gäller nu, det blir för varmt med täckena.

Att tälta går bor även för mig nuförtiden (var sak har sin tid), men att campa i stuga skulle funka fortfarande.

Snyggt flätad selfie!
Kram

Anni sa...

Inatt frös jag något otroligt under mitt tunna sommartäcke - det var då inte roligt. Tur att jag hade min lilla elfilt liggande nära, annars hade jag inte kunnat sova. Men det ska ju bli varmt även denna sommar, eller hur?

Sandvik gård ska jag spana in, alltid kul med nya ställen. Du undrade hur jag hittar mina pärlor? Bl a genom Booking, Google och Tripadvisor. Att ha uppe Google Maps och söka på boenden på en ort ger mycket. Minns inte exakt hur jag fann det lilla huset på ön, men jag sökte väl i närheten av Keukenhof - det var ju över två år sedan ...

Kram!

Geddfish ♥ sa...

En fläta som visar DIG så fin och bra!
Det där med täcken och kuddar är viktigt för sömnen. Jag har både sommar- och vintertäcke att byta med och så har jag min tyngdfilt.

Trevlig onsdag!
Kram!

Anna i Portugal sa...

Bloggade idag om hur svårt det är att lära sig portugisiska... Reklam är det många som är trötta på, särskilt i veckans #selfie. Att vara bekväm tycker jag låter härligt, varför vara obekväm?

Paula Merio sa...

Aha, du är Våg minsann, har lite svårt att bestämma sig, eller? Minns en kompis som alltid velade vad hon skulle välja för mat när vi var på krogen. Vad ska du ta, och vad ska du ta frågade hon alla runt bordet o sen var hon lika vilse...hihi
Sen ler jag lite när du skriver att du blivit bekväm...med tanke på hur mycket du tränar, gympar, springer och går så vill du inte sova i tält. Men jag fattar, visst vill man ha numera unna sig lite extra bekvämligheter.Lära dig ett nytt språk, spännande, jag kan lära dig finska, när börjar vi?
En fin fläta av omtänksamhet har du skrivit ihop/Kram