fredag 20 maj 2022

Födelsedag, covid och Fem en fredag


 Idag fyller mannen i mitt liv år, och jag överraskar med att ta hem covid till honom från Italien, inte den bästa presenten kanske! 

Ikväll skulle vi med goda vänner gå och se After Dark på Vasateatern där vi bokat de bästa platserna med middag på parkett. Jag testade om mej i morse ( fick ju ett negativt test-svar igår) men idag var det positivt , och så även för min man! ( jag gjorde två test idag, både ett spottest och ett test från näsan), så våra vänner får klara sig utan oss ikväll!  Vad är väl en bal på slottet?! Vi mår skapligt, min hals har blivit lite bättre och min man har nog inte feber idag men huvudvärk, fast trist är det att vara sjuk.

Roar mej med att svara på Elisamatildas "Fem en fredag" frågor som idag har temat : Om

Om du kunde se en film igen för första gången, vilken skulle det vara?

Inget snack, så klart blir det " Sound of Music", den första kvällsbion jag var på som liten flicka i Falun, jag var helt lyrisk efteråt, och visst har jag sett den igen...ett par gånger, men det var ett tag sen nu?

Om du kunde begå ett brott och inte åka fast, vad skulle du göra?
Svarar som många andra : oskadliggöra en viss ryss som fått storhetsvansinne.

Om du skulle vara expert i ett ämne, vilket skulle det vara?
Är ju lite expert i barnafödande, det är ju det man jobbat med ett bra tag, finns säkert mer att lära sig där, ett spännande ämne är det!

Om du kunde skriva en toppsäljande bok, vad skulle du skriva om?
Det vore ju jättekul att skriva en sån bok, troligen lutar det mot deckarhållet...

Om du kunde lägga till en sak i din dagliga rutin, vad skulle det vara?
Som skiftarbetare har jag inga dagliga rutiner, jobbar ju natt och ibland är jag ledig, så dagarna ser så olika ut. Men visst vore det bra att lägga in en daglig promenad, så har det blivit under min sjukskrivning nu efter min operation...ja förutom nu då....coviden tvingar mej att vara hemma.

Idag har vi regnskurar och +12 grader, så vi fortsätter att kurera oss i vår sjukstuga!
Hoppas alla får en fin helg!


18 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Så tråkigt! Sound of Musik är verkligen sevärd.

Karoleen sa...

Usch, så tråkigt! Jag hoppas ändå att du mår bra och slipper allt för jobbiga symptom! Har inte sett Sound of Music, men jag älskar ju Juile Andrews, kanske måste råda bot på det ;-) Ha en fin helg!

Violen sa...

Nej, vilken otur! Covid i stället för födelsedagsfirande. Hoppas ni har en lindrig variant och snart är friska igen! Sound of Music är ju en jättebra film, den kan man gärna se flera gånger!
Ha det så bra du bara kan!

Geddfish ♥ sa...

Självklart är Sound of Music ett säkert kort!

Jag testade mig också två gånger första och andra dagen och det var positivt, sen testade jag efter en vecka och då var det negativt, men jag fick ju postcovid - utmattning och det var ju inte covid i sig.

Ha det så gott som det går🎂🌺💖
KRAM

Äventyret framtiden sa...

Grattis till mannen i ditt liv! Hoppas huvudvärken släpper snabba ryck!
Tråkigt med covid men ..snart är ni båda uppe och hoppar igen som om ingenting har hänt.

Ja du, vi är nog många som gärna skulle oskadliggöra den storhetsvansinnade ryssen.
Sound of Music den går alltid att se igen och igen och igen.

Krya på er-kram!

femfemman sa...

Tråkigt att ni missar After Dark. Men så är det ju ibland!
Vi är nog många som skulle mörda viss ryss...
Sound of Music såg jag i väldigt tidigt tonår. Och med tanke på att du är ett antal år yngre måste du varit en riktigt liten tös
Fin film. Musikalen är också bra. Låtarna är så finstämda.
Önskar er god bättring! Kram

Paula Merio sa...

Nu hade ni riktigt otur! Trist att covid sprids så lätt trots att de flesta vaccinerat sig, lurigt det där. Du får hälsa maken och gratulera, o så får ni ta en skön hemmakväll och titta varann djupt i ögonen o sen kanske hitta någon romantisk film...
Sound of Music var också min första stora filmupplevelse, sen spelade jag ett av barnen på Svenska teatern i Hfors några år senare. Vi var många som varvade med rollerna, det var ju skolan som skulle gå först. En kul upplevelse var det, även om inte mina teaterambitioner var särskilt stora. Alltid rädd att göra bort mig...
Ännu en krya-kram

Ama de casa sa...

Men vad trist att ni är krassliga båda två! Men stort GRATTIS till M på hans dag i alla fall.

Haha! Där har vi ännu en sak gemensam - jag är tämligen övertygad om att det var just Sound of Music som var den första filmen jag såg på bio. På en biograf i lilla Byske som sen mååånga år är nedlagd.

Ha det gott och fortsätt krya på!

BP sa...

Ja, den överraskningspresenten hade din fina man verkligen kunnat vara utan. Men du och han får trösta sig med att pandemin inte är över förrän ALLA har drabbats av Covid. Inte ett dugg roligt att missa After Dark. La du ut biljetterna på nätet? Är säker på att någon skulle nappa...
Men visst få du gå ut trots att du är smittad? Eller. Typ på en promenad till exempel. Ja, inte att det var väder för det idag precis, men ändå.
Svarade som du på fråga två, men kunde inte hejda mig och begå massmord... också;-)
Ditt svar på toppsäljande boken är också lik mitt, fast jag hade svårt med researchen där;-)
Jättekul att läsa dina svar.
Fortsätt krya på er båda två! KRAM!

Lottens Bokblogg sa...

Sound of Music har jag bara sett på TV. En riktig klassiker det där. Så tråkigt att bli hemma när ni hade sådana planer. Krya på er!

Monika sa...

Det är ju aldrig kul att vara sjuk, men vissa tillfällen är värre än andra. Detta var ju sällsamt dålig tajming. Krya på er!

Bokdamen sa...

Vad trist att ha blivit sjuk och extra mycket i det läget, men det blir sådär ibland. covid är väldigt lurigt. Krya på er och ha en så skön helg som ni kan!

LillaSyster sa...

Krya på er, så tråkigt att behöva ställa in.

Ditte sa...

Stort grattis till maken! Och givetvis trist och väldigt oturligt att ni båda nu är dåliga och missar den läckra föreställningen med After Dark "inklusive allt".
Tänk att det ska vara så knepigt det här med testningen och hur resultaten blir. Känns osäkert.
Tyckte veckans frågor var lite roliga och roligt var det också att läsa dina svar.
Minns också "Sound of Music" som jag såg på en kvällsföreställning på Rigoletto (tror jag) på Kungsgatan i Stockholm .
Jag skulle gärna medverka till att oskadliggöra en viss ryss.
Önskar er båda nu god bättring.
Tankar och en varm kram

Guldkryckan sa...

Så trist, nu får ni ta hand om er istället och krya på er så gott ni kan.
Stort grattis till maken iallafall.

Ja, en viss "Ryss" hade man ju helst fått bort, ju snabbare desto bättre. ;)

Ha det så fint ni kan.

Janerik Sundh sa...

Sound of Music kom i december 1965, så det var inte den första storfilmen jag såg. Men den var bra och jag såg om den förra året, jag har den på DVD. Den håller fortfarande. Men den filmen ska förstås ses på en stor duk och det ska vara en rejäl ljudanläggning också.
Den första storfilmen jag såg var nog Kedjan med Tony Curtis och Sidney Poitier, två fångar hopkedjade som flyr från en fångtransport. Handlade förstås mycket om rasmotsättningar i USA på den tiden.
Krya på er!

Hannas krypin sa...

Fy så trist att ni blivit sjuka. Krya på er. Tänkte också skriva om ryssen men var för feg så valde ett annat brott istället. Sound of music är bra.

Kina sa...

Det var ingen vidare present din man fick. Som tur är får ni förnöja varandra och kanske titta på Sound of Music, som ju lär finnas på någon av alla TV-kanaler eller vad det nu heter.
Gällande din brottsliga bana så hänger jag på, med glädje!
Och i mina ögon har nog du världens bästa jobb. Men jag som gråter så fort jag ser en förlossning på TV skulle väl grina ihjäl mig. Jag tycker att barnafödande är så fantastiskt!
Ha det gott!