tisdag 17 maj 2022

Dags för en selfie


 Vi blev fotograferade på arenan i Turin , och titta fotot dök upp i vår mellogrupp på facebook, vet inte vem fotografen är.

Idag har jag det tufft med hostan och är mer snuvig, men tror inte jag har feber. Nu på eftermiddagen börjar min man känna sig lite hängig också...jag har säkert smittat honom med min covid-virus, suck!

Ska ändå försöka mej på Femfemmans selfie-fläta denna vecka där svaret ska börja med den sista bokstaven i svaret på frågan innan.

1. Postadress: SolnA

2. Ett rum: AllrummeT, kan man väl kalla vårt kök och vardagsrum som går ihop och där vi tillbringar den mesta tiden.

3. En plats i mitt hjärta: TällberG , ja hela dalarna...framför allt kanske min barndomsstad Falun, men ljuva Tällberg där tillbringar vi ofta ett par dagar under sommaren.

4. En god egenskap hos mej: GlaD , är jag ofta!

5. En sämre egenskap: Dålig på konflikteR, dem vill jag helst undvika.

6. Svårt att motstå: RestaurangbesöK och andra trevligheter med nära och kära.

7. Svårt att stå ut med: KattlöS, saknar en katt i vårt hem, men en katt måste kunna få vara ute.

8. Överskattat: Skulle kunna vara Oscarsbelönade filmeR som man inte förstår. ( tänker bl.a på den koreanska filmen "Parasit" som fick en Oscar för bästa film 2020 )

9. Underskattat: Rafflande Eurovision Song ContesT, tycker då jag som är ett stort fan! Mycket härlig show, musik i olika genrer...

10. Stolt över: Tänker direkt på våra barn, våra vuxna fina killaR.

11. Trevlig hushållssyssla: Rengöring av fönsteR, man gör det alltid en solig dag på våren, och det är trevligt att se hur rena och fina de blir, allra helst nu när maken köpt en batteridriven fönstertvätt från Kärcher ( ännu är bara inglasningen på balkongen tvättad, oops!)

12. Mindre trevligt hushållsgöromål: Rengöring av stopp i avloppet, ja, ni förstår varför!

Nu ska jag dricka te med honung, ta en ipren och två alvedon, och lite hostmedicin inför natten!

10 kommentarer:

femfemman sa...

Stopp i avloppet får maken ta hand om.
Fönsterputs, ok... speciellt på nedervåningen. På ovanvåningen är det lite svårare att komma åt. Men jag använder inte rätt verktyg, tror jag..
Gillar Eurovison... och melodifestivalen... men har aldrig sett det på plats.. har lite svårt för trängsel... faaast... på vanliga föreställningar på teater och opera går jag ju gärna. Har man bara en sittplats så ornar det sig.
Barn och barnbarn... det bästa man har!
Hoppas att du snabbt blir bättre och slipper en efterhängsen covid. Stor kram!

BP sa...

Det var ju en superbra selfie - trots Covid:-) Klart du har smittat din stackars man. Men som alla säger - pandemin är inte över förrän alla har smittats. Så du bidrar till slutet av pandemin...

Du är verkligen ett glatt energiknippe, som absolut inte vill ödsla tid och energi på konflikter och bråk. Helt rätt tänkt där:-)

Håller helt med dig om restaurangbesök och Oscarbelönta filmer. Det gäller förresten även Augustpris-belönade samt Nobelprisade böcker.

Det där med fönstertvätt - suck säger jag bara. Måste få häcken ur vagnen och beställa "proffs-tvätt". Med ROT-avdrag är det ju billigare än två dagens luncher;-)

Hoppas att din "medicincocktail" funkar. Bäst du ger samma till din man... KRAM!

Äventyret framtiden sa...

Tydlig och riktigt bra Selfie!
Isch då, att du är sjuk men förhoppningsvis snart övergående. Naturligtvis så blir din man sjuk också, har sett det bland flera av våra vänner här, när den ena har fått covid, blir den andra smittad nästan på direkten.
Säger som BP, ni bidrar till slutet, utfasningen.
Jag gillar också fönstertvätt. Man ser resultatet så snabbt och dessutom ser man bra ut ;), åtminstone fönstret som har tvättats.
Krya på dig-kram!

Znogge sa...

Vilken härligt glad bild på dej och väninnan!
Tråkigt om du har smittat din man men så blir det lätt. Ärligt talat så tror jag att jag hade Covid-19 i påskas men testade aldrig mig.
Så snyggt du löste seifien även denna gång! Har man varit van vid att ha djur så blir det tomt utan men var sak har sin tid.

Krm och krya på!

Anna i Portugal sa...

Kul att läsa dina svar. Mello har jag aldrig gillat, fast vissa låtar tycker jag är toppenbra så klart. Fin bild. Vi är precis i sluttampen på covid, hostan har nästan upphört nu också. J-la skitvirus!

Ama de casa sa...

Rengöring av fönster är inte kul... Men skönt när det är gjort :-)
Snygg selfie!
Fortsätt krya på!
Kram

Ditte sa...

Så trist att du skulle bli dålig men kanske att de sprutor du tagit ger dig en lindrigare variant. Hoppas innerligt.
Så bra du lyckades med din selfie. Och visst känner jag igen dig. Nickar igenkännande till några av dina svar. Barn och barnbarn ger så mycket.
Avlopp och annat "skitjobb" lämnar jag gärna till maken. Men han är suverän på det mesta vad gäller hushållssysslor. Minus då kanske matlagning. Några paradrätter har han dock.
Bilden på dig och schlagerväninnan är strålande. Förstår att det dyker upp lite varstans.
Önskar dig god bättring.
Kram

Annika sa...

Ja, klart din man åker på det också, suck.
Inte kul.
Vill bara att du ska må bättre nu dag för dag.
HOPPAS det känns bättre morgon.

SÅÅÅÅ fin bild på dig och din kompis.

Precis om du vill jag också undvika konflikter så långt det bara går, och jag är nästan också alltid glad.

Jag gillade Parasit, men jag fattar absolut vad du menar!

Kramar och feel better!!!

Paula Merio sa...

Ingen covid som gått på hjärnan i alla fall, finfin fläta! Fast, kan ju inte hålla med om att Mello är underskattat, snarare tvärtom, haha Dottern och jag satt hemma hos henne och vi hittade inget annat att se så vi slötittade, men efter att sista låten var sjungen så släckte vi ner, röstningen orkade vi inte med då vi skulle tidigt upp för att åka mot Stockholm. Dottern hittade en låt hon gillade, har glömt vilken det var...
P.S Jag är också gladlynt och ganska konflikträdd...
Välkommen till https://www.xn--festen-hua.se/ Falun!
Kram

Vilt og vakkert sa...

Heisann, en selfie full av fornuftige svar, men ett kan jeg ikke være enig i: Melodifestivalen... hvor er det blitt av de fine melodiene, jo, de drukner i overdådige sceneshow (det er min mening) - og vi skal ikke skape noen konflikt av det her og nå (liker ikke konflikt jeg heller) - for det er godt vi har ulike meninger, ellers hadde livet blitt kjedelig!!
Ha en flott uke... jeg skal kose meg med jazz i sju dager ;:OD)