fredag 3 mars 2023

Fem en fredag

Idag är det världshörselsdagen, och ett inslag var med på TV4 i morse, Maud Holmberg till höger i bild har jag jobbat med på KS när vi båda var sjuksköterskor, idag hör vi illa båda två. Tyvärr är inte inslaget textat....hur dumt är inte det...när det handlar om hörselnedsättning! Jag har inte sett det själv ännu. 
Min syster har ju flyttat till Sköndal, som ligger en bra bit bort från Solna där jag bor...hon har tjatat länge på mej att jag ska komma och hälsa på henne, och veckorna går. Hinner inte åka till henne den närmaste tiden, då det är fullt upp med jobb och andra aktiviteter, så vad göra, jo beställde en taxi till henne, så hon kunde komma till mej när jag vaknade efter nattpasset, och såg till att sätta henne i en taxi hem igen efter ett par timmar. En liten promenad, tillagning av en röktlax-lasagne så blev det i stort sett ett par trevliga timmar. 

Elisamatildas "Fem en fredag" har idag temat : "Säsongsbyte"

1. Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?

Finns många bra saker med att våren är på väg, det bästa är nog att ljuset (och värmen) återvänder!

2. Gör du en vårstädning?

Nej, säger som Elisamatilda...ingen skillnad mot vanlig städning.

3. Vad är något du har planerat i sommar?

Hoppas att få semester samtidigt som min man! Och såklart tillbringa en del tid med barnbarnet...i stugan på landet!

4. Vad är något du vill göra i sommar?

Se svaret i föregående fråga!

5. Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?

Precis som Elisamatilda så bor jag ju "nästan" i Stockholm (Solna) och här finns ju massor av populära turistmål!  Se bara här!

Allt från Vasamuseét till Kungliga slottet, såklart Gröna Lund, Skansen o.sv. Stockholm är en härlig sommarstad! 

Orsakullans fråga idag lyder: 

  1. 3. Mandelkubbens dag, din åsikt om att ha den som fika.
  2. Svägerskan som vi delar stugan på landet med, ser alltid till att det finns mandelkubb i skafferiet...det hör liksom till landet, och se...en varm eftermiddag då det är dags för eftermiddagskaffet så smakar det faktiskt bra att doppa de torra mandelkubben i kaffet! 
 

11 kommentarer:

BP sa...

Du är så otroligt omtänksam mot din syster. Hoppas verkligen att hon uppskattar din omtanke. Att inte texta inslaget i Nyhetsmorgon är ju aningen korkat måste jag säga. Tror inte man ens tänkte på det...
Ljus och värme - jo tack! Så kolla inte din väderapp under helgen och nästa vecka;-)
Hoppas verkligen att du och din man lyckas pricka in en gemensam semesterperiod i år. Det vore ju kul om Samuel kunde leka lite med båda sina farföräldrar ute på landet, eller hur:-)
Vad gäller fråga 5 var jag nära att skriva Täby Centrum. För jag menar om man kommer från en småstad någonstans i landet måste väl MoS och Täby Centrum vara ett turistmål;-) Kan Ullared kan väl vi också;-)

Hanneles bokparadis sa...

jag väljer textat i svt, nyheter, gamla filmer.. varit på magnetröntgen i dag, ett öra ok, men ska få hörselapparat i västra öra, mest för barnbarnens skull.

Janerik Sundh sa...

Ljuset tänkte jag inte på men jag tycker att det blir allt viktigare med åren. Förr tyckte jag det var skönt att köra bil på natten när det var mörkt, idag vill jag köra när det är ljust.

Planera semester med make/maka, det är lätt när man blivit pensionär.
Ha en skön helg!

Ditte sa...

Så trist att jag missase denna viktiga dag. Men jag var lite upptagen med annat...Men jag ska se inslaget på tv- Väldigt knasigt att det inte var textat då det verkligen även vände sig till en grupp med hörselnedsättning. Visst kan det bli en del komiska situationer. Men också sorgligt med okunskapen och att många inte känner till handikappet.
Gillade tanken på "Vad sa loppet".
Så fint av dig att bjuda hem din syster och se de möjligheter som finns. Ett stort gott hjärta har du.
Roligt att läsa dina svar. Och jag kände till stor del igen mig i dina svar.
Önskar dig en fin helg.
Kram

Mrs Calloway sa...

jag ska träffa alla mina fyra syskon på söndag. det ska bli kul. vi brukar prata i timmar och sedan undrar vi vart tiden tagit vägen. ser fram emot ljuset och gärna lite värme på det. att kunna gå ut utan vintermundering. lite utflykter över dagen eller weekenden. inga resor uanför Sverige. ha en trevlig helg

Violen sa...

Det är hoppingivande nu när ljus och värme kommer tillbaka. Vårstädning tillhör en annan tid, den behövs knappast numera.
Hoppas du och din man får semester samtidigt. När man jobbar inom vården är det svårt att få de veckor man önskar. Tråkigt men så har jag upplevt det.
Ha en skön helg!

Anna i Portugal sa...

Allt som smakar mandel är gott i min mun :) Fint att sätta syrran i taxin så ni fick hänga lite när schemat är så fullspäckat. Hoppas du får återhämtning däremellan allt som ska göras.

Kina sa...

Men gud vad knepigt att de glömt texta ett program om hörselnedsättning! Våren är nog den årstid som jag gillar mest, för den inger så mycket hopp tycker jag. Man blir postitiv!
Hoppas verkligen att du får semester samtidigt med din man. Det där är lite knepigt för er som jobbar inom vården. Det verkar tas lite hänsyn till familjen i övrigt. Fast det är väl också en ganska tröstlös jobb med schemaläggning för att få det att funka! Tiden med barnbarnen ska man ta vara på. Och turistmål lär väl finnas i närheten av där du/ni bor! Ha en bra fortsättning på helgen!

znogge sa...

Så otroligt märkligt att det inslaget inte var textat. Helt obegripligt.
Hoppas din syster ska trivas bra i sin nya lägenhet. Det blev ju en bra lösning på det här viset tänker jag.

Kram

Paula sa...

Jag har missat att din syster har flyttat, till ett bättre boende eller? Trist att det blev längre för dig att åka o hälsa på, men denna gång löste du det bra ändå.
Håller förstås tummarna för att ni får gemensam semester, det kan inte vara lätt när man inte har så mycket talan, ansöka går ju bra, men det är inte alltid man får som man vill.
Ha en skön söndag, hoppas du är ledig/kram

Karoleen sa...

Härligt med några timmar med syster! Ibland hinns allt inte med och då får man göra det bästa av det, med kanske helt andra sätt än man brukar. Tänker ofta på det när jag ska försöka hinna med ”allt man borde”. Om andra bara skulle kunna tänka sig att ändra vissa saker så skulle det kanske inte vara så himla jobbigt för en person utan man kan göra det bästa av det, men det är svårt att få andra att förstå ibland. Ha en din fel!