tisdag 21 mars 2023

Ledig tisdag

Sakta men säkert är våren på väg. På min promenad vid Brunnsviken idag såg jag öppet vatten och svanarna långt därborta. Lerigt var det dock stundtals på gångvägen.
Bland grus och gamla kvistar dök de upp, vilken lycka att få se de stackars snödropparna som varit begravda under snön! Skönt med en promenad denna lediga tisdag, i morgon dags för jobb igen, vet inte hur tokigt jag lagt mitt schema med täta arbetspass, men längre fram blir det lite mer ledigt...

Orsakullan undrar : 

  1. 21. Rocka sockorna, ja eller nej?
  2. Genom att ta på sig olika strumpor visar man att man står upp för och hyllar olikheter. Initiativet till ”Rocka sockorna” kommer från början från USA. Internationella Downs syndromdagen har firats i många länder runtom i världen sedan 2006.
  3. Såklart ska "man rocka sockorna", fast det glömde jag ju bort när jag tog på mej strumporna idag, står ändå upp för och hyllar olikheter! 

 

3 kommentarer:

BP sa...

Snödroppar - det var premiär för i år. Inte bara på din blogg utan även för mig som inte sett några än. Inga andra "vårblommor" heller.

Vad gäller Rocka sockorna så är det äntligen nåt positivt från USA, inte nåt som per automatik betyder kommers:-)

Ditte sa...

Fint med en ledig tisdag för du har ju haft många pass och det tätt. Men kan ju se det som om det kan vara bra att ha färre pass senare.
Skönt med en promenad med lite vårtecken under vägs.
Hade gärna hängt med dig runt, men nu blev det via bloggen- Ok, det också.
Rocka sockorna tycker jag är ett bra initiativ. Missade också men det får vara tanken som räknas.
Önskar dig en fin kväll.
Kram

Äventyret framtiden sa...

Så vackra de är snödropparna! Sådana finns det inte här...
Rocka sockorna, absolut JA, men jag går för det mesta barfota...men om inte så givetvis blir det olika sockor på fötterna.
Skönt med ledig dag kan jag tänka mig! :)
Kram!