onsdag 15 mars 2023

Onsdagsmix

Inget nytt under solen, här ett minne som dök upp från 2013. I natt träffade jag den första "hyrbarnmorskan" på NKS. Under alla mina 23 år som barnmorska så har inte NKS tagit in hyrpersonal på vår klinik, men nu är det ett måste då så många slutar och börjar på den nya kliniken på St Görans sjukhus. Visst, de har helt andra löner än vi som är anställda , men en dräglig arbetsmiljö är också ett måste, så jag är tacksam!
När klockan ringde idag vid 15-tiden så fattade jag först inte varför jag låg i sängen mitt på dagen, det tog en stund innan jag kom på att jag jobbat natt! Efter "frukost" så var det dags att åka till mitt IW-pass på F&S, 8 glada motionärer kom och körde IW soft med mig, efteråt känner man sig svettig , pigg och tillfreds!

Orsakullan undrar : 

  1. 15. NPF-dagen, vad kan du om neuropsykiatriska funktionshinder?
  2. Inte så mycket tyvärr...

 

6 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det roligt med dessa minnen som dyker upp-
Ja, en god arbetsmiljö är ju så viktig. Knepigt detta med hyrbarnmorskor.
Men om det hjälper er så är det ju bra. Men varför kan inte NKS bli en åtråvärd arbetsplats så att personal trivs och vill stanna.
Du ser väldigt pigg ut på bilden och kan tänka mig att dina deltagare hängde på med stor glädje.
Vad gäller NPF så känner jag till en hel del. Har jobbat med elever i många år med NPF och har fler jag känner med detta.
Önskar dig en lugn jobbnatt.
Kram

znogge sa...

En god arbetsmiljö är A och O men många lockas också av en hög lön. För mig har trivseln alltid varit viktig och trivts har jag gjort.

När det gäller NPF så har jag jobbat med elever med NPF och vi har fått en hel del fortbildning inom det.

Kram och god jobbnatt nu!

BP sa...

Det var nåt nytt för mig - att St. Görans startar ett nytt BB. Med tanke på allt du har delat med dig här på bloggen så är den nya kliniken troligen mera än välkommen.
Att du sedan kallar din arbetsplats för "en dräglig arbetsmiljö" som du är tacksam för överraskar. Helt otippat. Har det hänt nåt???? För du bytte ju "jobb" i samband med ditt implantat om jag inte minns helt fel. Är du tillbaka på BB nu eller kvar på "eftervården".
Har förstått att även "hyrsjuksköterskor" tjänar ungefär dubbelt så mycket som anställda ssk:or. Ja, då kan jag tänka mig ungefär vad "hyrbarnmorskor" tjänar.
Med allt detta i åtanke så undrar jag hur det kan gå ihop för landstinget. Det kanske inte gör det alls...

PS. Håller tummarna för dig imorgon:-) DS.

Anonym sa...

Ja, ni har det lite annorlunda med sovandet, ni nattmänniskor. Nu borde du vara ledig ett tag, tycker att du jobbat länge nu, utan pauser.
NPF... jo, det känner väl vi skolmänniskor till en hel del om. Svårt att bemöta, många gånger,då det finns många barn i en klass. God torsdag! /Anna-Lena

Anna i Portugal sa...

Jag tänker att alla har samma möjlighet att bli uthyrda och få den högre lönen om en vill. Men det innebär ju också att en är ny på jobbet varje dag (typ). Så för en del passar det, för andra inte. För mig har lönen aldrig varit viktigare än trivseln och jag tror det är många som resonerar så. Tycker det är fantastiskt att det finns, så arbetskraft kan fördelas där den behövs. Inte för att jag är insatt alls i hur det funkar i just vården, men för många andra tjänster i andra branscher är det toppen i af.

Guldkryckan sa...

Jag har ju en del med sådana funktionshinder att göra yrkesmässigt som elevassistent, man lär sig så länge man lever antar jag.

Just vid uppvaknandet kan man ju ibland undra vilken planet man bor på, haha. ;)

Skridskor blev det inte för mig, fullt upp med att "sätta ihop knutar" på skridskorna, många av barnen har inte orden i sitt vokabulär.

Ha nu en fin kväll.

Ha en fin kväll.