fredag 22 juni 2018

Midsommarafton på Rhodos

 Det blev inte många timmars sömn i natt, vaknade redan kl 03.30 och kunde inte somna om. Klockan ringde 04.45, så vi skulle hinna med lite frukost innan vi promenerade till incheckningen. Ute blåste det och spöregnade, så glad att vi bestämde oss för att bo på hotell på Arlanda i natt! Slumrade till en kort stund på planet, resan till Rhodos gick snabbt. Här väntar oss sol och värme på ett lite bättre hotell än vad vi brukar bo på! Underbart! Vi fick åka ”golfbil” till vår lägenhet som låg en bit bort. I poolbaren blev det grekisk sallad och Mythos . Maken såg till att inte missa för mycket av fotbolls-VM! Låg en stund i solen innan det var dags för middag såhär på midsommaraftonen, dagen till ära blev det premiär av min nya byxdress. När vi kom till hotellrestaurangen visade det sig att det var midsommarbuffé , så vi fick både lax, ägg och sardeller. De hade dock misslyckat med att göra Janssons frestelse, den smakade inget, men mums för laxen , rödbetssalladen å goa köttbullar ! Å minsann fick vi snaps till maten..dock ingen kryddad sprit. Massor av desserter, maken njöt! Jag var proppmätt men åt färsk frukt som de hade mycket av. Hotellet ligger så vackert vid havet, och poolen är enorm. Vädret är fantastiskt, vi kommer absolut att trivas här!7 kommentarer:

BP sa...

Det låter perfekt! Å det ser perfekt ut! Du skulle nog inte vilja byta den härliga midsommaraftonen med den vi hade här. Du vet aprilväder med mest regn och lite sol. Ingen snö eller hagel dock;-)
Hotellet verkar vara svenskt med tanke på maten. Hoppas bara att ni slipper Bamseklubben;-)
Aprilvädret här gjorde ju att det var perfekt fotbollsväder för "expertkommentatorn från tv-soffan". Kan meddela att din make nu ligger trea från slutet och definitivt har lämnat jumboplatsen. T har envist bitit sig fast på bronsplats. Han verkar gillar den;-)
Fortsätt och njut!!!

znogge sa...

Så härligt att vara på plats! Njut nu av sol, värme och bad :D

Kram

Ama de casa sa...

Men vad härligt det både låter och ser ut att vara :-) Fortsätt bara att njuuuuta nu! :-)

Steve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Steve sa...

Oj, oj, oj, så härligt det ser ut. Det blev , med tanke på vädret, helt rätt att lämna Sverige i midsommartid. Det är bara att njuuuuta!
Byxdressen kom till användning direkt ser jag.

Min första Greklandsresa gick till just Rhodos, i mars 1977. Jag har älskat Grekland sedan dess och varit där många gånger. Min sista resa gick till Skiathos, i september 1999.

Ami sa...

Så underbart!
Njut och ha det så trevligt!
Kram

Ditte sa...

Verkligen en bra midsommarafton! Och så fint hotellet verkar vara. Perfekt med läge vid havet och havsutsikt.
Men svensk mat i Grekland? Hmmm...Hur tänkte de här. Finns ju så mycket god grekisk mat. Men å andra sidan är ju inte lax heller fel.Och den grekiska maten hinner ni ju ed den också.
Önskar er fortsatt fina dagar.
Och du! Byxdressen är jättesnygg på dig.
Kram!