fredag 15 juni 2018

Mysig ledig fredag

Började dagen i tvättstugan, hade så mycket tvätt av sängkläder och handdukar, så det var smidigast att låta tvättmaskinen i lägenheten få vila och istället utnyttja tvättstugan.

Vägen till tvättstugan är vacker på sommaren, och det går snabbt att komma dit med cykeln, en minut typ!

Efter tvätt och städning av lägenhet var det dags för köksbestyr.

Det gäller att hinna med att se sina nära och kära, och ikväll passade ganska bra då jag var ledig, men maken jobbar till 19. och ska jobba hela helgen, men denna dag passade ändå bäst att få träffa äldsta sonen med flickvän. Yngsta sonen är inte hemma, han besöker Gotland för första gången, med jobbet, hoppas han har en trevlig helg.

Medans vi väntade på maken drack vi "vinho verde" ( portugisiskt lätt mousserande vin) på balkongen med lite tilltugg.

Pizzorna redo att ätas.

Är det VM-fotboll så är det, TV:n vinklades mot köket när maken kom hem, så vi kunde se matchen Portugal-Spanien, missade Ronaldos straff där i början, men sen såg vi det mesta av matchen, och vi var faktiskt alla fyra intresserade av matchen, den var ju bra! Och sonens flickvän upplyste om lite spelregler som jag är värdelös på t.ex offside.

8 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Värdelöst på offside, ja då får du nog byta till ishockey och handboll:-) Här fick jag ett riktigt gott skratt!

Såg att ni har samma tvättkorgar i tvättstugan som vi, men vi har olika tvättmaskiner. Vi valde bort en egen tvättmaskin i lägenheten, för då skulle vi tvätta var och varannan dag. Nu gör vi det en gång i veckan med två maskiner.

Du arrangerade en toppen pizzamiddag för sonen. Så himla kul att ni kollade Portugal-Spanien matchen. Ja, du har ju fått min rapport så;-)

Ditte sa...

Visst är det fint att passa på när chansen finns att träffa sina "nära". Och middag i kombo med fotboll känns i dessa tider som en bra mix. Jodå, jag såg delar av matchen. Och Ronaldo kan det här med fotboll. Kul match var det.
Önskar dig en fin lördag.
kram!

Steve sa...

Mysig ledig fredag och det första jag ser är tvättmaskiner. Men jag förstår, när ska du tvätta om inte när du är ledig. Det mysiga kom ju sedan med nära och kära på middag.
Även hos dig har fotbolls-VM gjort sitt inträde ser jag. Och vilket inträde sen. Portugal - Spanien var ju en ren njutning att se.

Ama de casa sa...

Så himla bra att ha tillgång till tvättstuga också när tvätthögen är stor :-)

Det portugisiska vinet passade ju utmärkt som uppvärmning inför den kommande matchen. Och visst var den otroligt spännande! Jag såg faktiskt hela, vilket inte händer sådär jätteofta. Brukar kolla på datorn och matchen ungefär lika mycket, men igår fick datorn vila.
Jag säger bara: Ronaldo! WOW!!! :-)

Ami sa...

Så mysigt att ni kunde träffas. Men visst är det svårt att få ihop hela familjen på samma gång. Alltid någon som är på annat håll.
Vi såg inte fotbollen, men hörde hur det vrålade både från grannar och barerna här runt omkring :)
Kram

znogge sa...

Vilken bra dag på alla vis och så mysigt att få träffa sonen med flickvän. Maten såg verkligen supergod ut och var helt i min smak. Inser att det var väldigt länge sedan vi åt pizza vilket måste avhjälpas undernästa veckan.

Kram och ha en härlig lördag!

Anonym sa...

Hur åker man cykel med tvätt?
Har du släpvagn?

Ruth i Virginia

Mias Mix sa...

Mysigt med pizza, umgänge, fotboll och gott vin. Vinho Verde är riktigt gott. Perfekt sommarvin. Likaså Gruner Veltliner från Österrike.
Här har vi ingen gemensam tvättstuga, alla har tvättmaskin och tumlare i lägenheten. Har aldrig haft tumlare förut men det är väldigt skönt att få bort tvätten så snabbt. Sen har vi satt in en extra garderob i sovrummet där vi hänger in tvätt som inte kan tumlas.