måndag 4 november 2019

Ingen kul måndag

Trots att natten på jobbet var bra mycket lugnare så blev det ingen bra start på måndagen. Fick för mej att kolla blodtrycket i morse på jobbet, (dumt jag vet , efter tre nattpass och en förkylning som inte vill ge sig!) och det visade sig vara väldigt högt : 170/100.  Så det vara bara att ringa vårdcentralen när jag kom hem, och jag fick en tid att komma på eftermiddagen.  Då var trycket lite lägre, men fortfarande högt : 140/90. Så nu är det bokat att jag ska göra en 24 timmars mätning av blodtrycket, då mäts blodtrycket var 20:e minut under ett dygn. Nån jympa blev det inte i kväll.
Var till apoteket och hämtade ut hostmedicin, och passade på att köpa mej en blodtrycksmätare!
Kanske Susjos måste ta det lite lugnare framöver?

12 kommentarer:

Ditte sa...

Bra att du kollat "hälsoläget". Och att ta det lugnare, kanske vara sjukskriven på halvtid, kan nog vara en god idé. Vet och förstår att det är mycket som spelar in när det gäller blodtrycket men ack så viktigt att lyssna på kroppens signaler. Det finns bara en av dig...
Kram och många tankar

BP sa...

Ooooops! Tror nog inte att du vet vad "ta det lugnt" betyder;-) Men det kanske är ändå ingen dum idé att då och då lyssna på kroppen och lyda, även om det svider.
Å du vet ju att man bara har en hälsa...
Bra med koll och suveränt att du fick en så snabb tid hos vårdcentralen och dessutom en 24-timmars mätning.
Kram!

Anki sa...

Bra att kolla upp hälsoläget ibland ... och framför allt lyssna på kroppen! Jättebra att du fick en så snabb tid ... och att du får göra en dygnsmätning. Att ta det lugnt är nog kanske svårt för dig, du verkar vara ett energiknippe, men kanske ska du känna efter mer ...
Kram

Annette sa...

Oj, det var högt! Av det jag läst i din blogg och på Instagram tror jag att vi har samma problem du och jag, att ta det lugnt, eftersom det är så mycket som lockar och man inbillar sig att man har hur mycket energi som helst :) Bra att blodtrycket kollas upp. Jag skall också till hälsocentralen för att kolla mitt blodtryck. Jag hade en benbit/glasbit eller något sådant som satt fast i halsen under några dagar, då gick mitt blodtryck upp till 173/94, ungefär som ditt. Här hemma är blodtrycket som vanligt nu, så det var nog stress som orsakade ökningen, men bra att kolla ändå. Läkaren trodde däremot inte på stress, eftersom jag gav ett så lugnt och stabilt intryck, enligt henne. "Så det är nog dags att börja medicinera", var hennes kommentar. Antar att hon syftade på min ålder, och att det inte skulle gå att påverka blodtrycket själv. Intressanta läkare ibland. Hoppas att det går bra för dig! Kram

Ama de casa sa...

Vad bra att du kollade ändå, blodtrycket kan man få rätsida på med att ta det lugnare (svårt att tänka mig att du grejar det ;-) ) eller medicinering.
Har en sån där mackapär för att mäta blodtrycket hemma men har inte använt den på jättejättelänge, ska nog avvakta ett tag till tror jag.

Ami sa...

Oj, ja det är kanske läge att ta det lite lugnt ett tag!
Hoppas det går ner snabbt!
Kram

Susanne Granholm Carter sa...

Kikar in här och får se en nästan identisk blodtrycksapparat som vi fick hem igår kväll. Beställde en från Apotea. Jag kollade makens blodtryck för ett par dagar sen och märkte att det ligger i överkant och jag kan drabbas av yrsel av och till så då tänkte vi att det kan vara bra att ha en hemma. OCH tyvärr blir vi ju inte yngre... Men vad bra att du ändå kollade upp det och förhoppningsvis får hjälp med det framöver. Det vet vi ju både du och jag ;) att det inte alls är bra att gå omkring med ett högt obehandlat blodtryck. Var rädd om dig <3
Kram

dianasdrömmar sa...

Var rädd om dig och stor krya kram kommer här/Diana

Znogge sa...

Vilken tur att du kollade blodtrycket för det var ju på tok för högt. Det ligger nog en del i att du behöver ta det betydligt lugnare.

Kram och var rädd om dig!

http://kraka.moah.se sa...

Vårdjobb är verkligen stressigt! Jag minns inte vad jag hade, men man kollar ju ibland när jag är på blodgivning. Men det var okej. Jag minns att jag påpekade att jag tyckte det var högt för att vara jag, är lågtryckare i grunden, men jag hade åkt T-bana och kollektivtrafiken i Stockholm är en av livets blodtryckshöjare. Få saker som stressar mig som SL.

Ha en bra dag och krya på dig!
Kram

Paula sa...

Jaa, du behöver ta de lite lugnt. Det är ju beundransvärt hur du varvar intensivt jobb med jympapass, utlandsresor, roliga aktiviteter och så, men kanske är det bättre att ibland bli en soffpotatis?

Freedomtravel sa...

Japp, dags att ta det lugnare!!! Jag har kollat blodtryck och puls två gånger om dagen i en vecka, eftersom jag varit med i en forskningsstudie. Vet nu att jag har lågt blodtryck (typ 95/67) MEN hög vilopuls, typ 95 ... Har fortfarande inte fattat vad det kan bero på !??