torsdag 7 november 2019

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Nej, de nya hörapparaterna byttes i natt tillbaka snabbt till mina gamla, det sprakade hemskt  i ett av mina öron.  Min cyklamen såg ut såhär när jag vaknade kl 18 (!) ikväll.


 Så detta varsel av personal på NKS! En av våra läkare har skrivit en bra insändare i Dagens samhälle!  I morse vid 06.30 tiden kom cheferna in och berättade lite om detta varsel. Uskorna är förtvivlade, och vi med, hur ska vi kunna bedriva säker vård om vi blir färre???
Nu ska jag åka till jobbet för ännu en natt...
Lägg till bildtext

6 kommentarer:

znogge sa...

Tråkigt att dina nya hörapparater inte levererade. När det gäller cyklamen så ska den vattnas underifrån alltså på fattet.

Ja, vad ska man säga mer än något är allvarligt fel i dagens vårdtänk tyvärr. Visst kostar det mindre med färre patienter men så kan man ju inte tänka. Antalet vårdplatser och vårdens möjligheter måste ju spegla behovet.

Kram

Ditte sa...

Bedrövligt med NKS uppsägningar. Hur är detta tänkt. En jättebra artikel som en av era läkare skrivit. Och hur många kommer att vilja jobba kvar efter detta? Hoppas att många säger upp sig snarast.Jobb finns ju. Har lyssnat idag på P1 och dör har man tagit upp detta en del. NKS känns so en tragedi. Ännu en skrivbordsprodukt, GRRRR
Trist även både med din hörapparat och din cyklamen.
Kram!

Paula sa...

Jag trodde nästan det var första april idag när jag läste om KS....
Och jag har fortfarande inte fattat...inte ett jota! Sen tänkte jag så här, oj, nu blir en massa läkare friställda! Då händer antingen att 1/samma läkare erbjuds staffettläkarjobb eftersom vården behöver dem, eller 2/läkarna får söka nytt jobb, t.ex i mindre städer och glesbygd där behovet av doktorer är skriande! Vad tror du händer härnäst?

BP sa...

Synd att din nya hörapparat inte funkade alls. Tur att du har apparater som du är van vid och som fungerar.

Nämnde det ju redan i en kommentar igår. NKS är en skandal från början till slut. Opinionstexten av Jona är klockren. Ingen kunde ha sagt det bättre. Det märks att hon också är författare. Fy f*********************n säger jag bara. Lyssnade på "kaffe-direktören Zoëga" på tv igår. Vilket dravel!!! Han och ledningen borde avgå omedelbart.

Är Jona läkaren som jag tog ett foto av på loppisen för några år sedan? För visst jobbar hon på din avdelning.

Hoppas du har en dräglig natt mitt i all turbulens... Kram!

Anki sa...

Tråkigt med nya hörapparaten ... bra att du hade din gamla att ta till.

Jisses ... så de ställt till det! Hur ska det kunna bedrivas en riktig och säker vård om såå många sägs upp? Totalt omöjligt! Skrämmande resonemang av han den där direktören!
Hoppas natten varit hyfsat lugn ... mitt i allt elände.
Kram

Ama de casa sa...

Så himla bra skrivet!!! Helt klockren analys av henne. Vilken hemsk situation det måste vara nu för alla...

Tråkigt att hörapparaterna inte funkade, tur att det ändå bara var på prov så du bara kan lämna tillbaks dom.

Du verkar ha lika bra hand om såna där cyklamen som jag har. Dom försök jag har gjort har också slutat på det där viset. Fast din kanske gick att återuppliva :-)

Hoppas natten har varit så bra som det bara är möjligt när läget är som det är.
Stor KRAM!