tisdag 12 november 2019

Turbulens och semester

Igår öppnades den nya BB-avdelningen med (ynka ) 9 platser, den ligger i ett helt annat hus, och tar väl c:a 10 minuter att gå dit. Vi passade på att lämna en patient där i natt från post.op, och "invigde" ett av rummen. Nu har vi stängt vår BB.enhet på barninfektionsavdelningen, där vi lånade 5 platser, och på vår avdelning ska 4 rum stängas, då vårt uppdrag fortfarande är 3200 förlossningar /år. Men det är tanken, i verkligheten fick vi öppna upp de rummen i natt,  två ambulanser kom in med patienter, och en mamma började blöda på BB och var tvungen att komma tillbaka på förlossningen. Gissa om det var skönt att åka hem i morse från den fulla avdelningen och veta att nu börjar semestern!

I morgon är det då äntligen dags för en resa till värmen! Tyvärr såg jag precis att vår flight är försenad från 08.30 till 11.00 enligt Swedavias hemsida, har inte fått någon information ännu från Ving/Sunclass, hm. Min man berättade just att en av deras flygplan står inne för en större check och är inte färdig ännu. En annan flight med Ving kommer in från Mexico i morgon förmiddag, så troligen är det detta flygplan som ska ta oss till Gran Canaria, vi får hoppas det!!!

6 kommentarer:

BP sa...

Ekvationen på ditt BB går liksom inte ihop. Ja, det är inte mycket som går ihop på NKS. Men som tur är kan du strunta i alla problem åtminstone en hel vecka. Lapa sol!!!
Alltid bra med inside info från Arlanda. Din man bör ju veta. Om flyget är försenat kan du ju programmera in en sovmorgon;-)
Önskar dig och din man ett turbulensfritt flyg imorgon;-)

Mia Halvarsson sa...

Suckar...nog blir man lite ledsen över hur det är inom sjukvården numera. Sagan om ks har jag följt lite men till slut blev jag så frustrerad så jag gav upp...nåja, nu får du ledigt ett tag, njut av ledigheten och hoppas att allt går bra med flyget, att ni får det ljuvligt där nere och kan koppla av ordentligt!

Znogge sa...

Det vore väl lämpligt att planera er verksamhet utifrån realistiska siffror, i alla fall om man vill att det ska fungera på ett bra sätt.

Så skönt med en resa till sol och värme nu. Hoppas ni kommer iväg planenligt och att det blir riktigt härliga dagar.

Kram

Ama de casa sa...

Herrejösses... Hur tänker dom? Inte alls...
Nu är du sååå värd en härlig semester!
Kram

Anki sa...

Någon verkar ha svårt med matten ...
Förstår att det blir skönt med semester nu!
Önskar dig en härlig resa med mycket sol, värme och vila!
Kram

Ditte sa...

Otroligt att BB på NKS har någon personal alls. Skulle kunna tänka mig att många söker sig därifrån.Nu har ud i alla fall semester och hoppas ni nu är på väg till både sol och värme.
Önskar dig det allra bästa.
Kram