fredag 27 november 2020

Fem en fredag

Redan kl 11 var jag på MoS idag för att köpa nya adventljusstakar (vaknade som vanligt tidigt). Inte mycket folk där, men när jag gick därifrån nån timme senare så vällde det in folk, och på MoS stod då personal och delade ut munskydd. 
I vår entré har de gjort lite adventsfint.
Elisamatildas "fem en fredag" idag :  1. Vad är äldst i ditt hem?

Denna bok måste vara äldst, kommer från min mans hem.

Boken är från året1896!
2. Vad är nytt i ditt hem?  Måste vara de nya adventljusstakarna som jag köpte idag

3.Vad skulle behöva bytas ut? Hm, har just bytt ut sängen. Nu skulle nog tvättmaskinen snart behövas bytas ut, den låter förskräckligt.

4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem? Tror nog vi har vad vi behöver, men en vinkyl vore trevligt, men har ingen plats för det, liksom en köks-ö, har lite för dåligt med ytor i köket.

5. Vad önskar du fanns i ditt hem? Se svar på fråga 4, och ännu en sak: badkar!

Nu har jag sovit i ett par timmar och är redo för nattjobb igen!

Orsakullan undrar: 27. Idag är det Black friday. Vad tycker du om det? Tycker inte alls om det, helt onödigt!

11 kommentarer:

Ditte sa...

Bra att du var ute i god tid på MOS för jag kan tänka mig att det senare fylldes på med folk. Ja, detta med "svart fredag" ogillar jag också. Vad ska man ha det till? Undrar varför man här ska anamma en massa från USA och som dessutom bara handlar om att konsumera.
Vilken fin adventsljusstake du köpte och trevligt att de gjort adventsfint i er entré.
Roligt och spännande med den här gamla boken.En verklig skatt.
Åh, en vinkyl! Ja det skulle jag också gärna ha. Men sen är det platsen för den som saknas.
Kram

BP sa...

Det verkar bara vara du och jag som fortfarande törs att besöka ett shopping centrum. Gissar att du heller inte hade munskydd på dig. Frågan är om vi är smarta eller dumdristiga. Jag tror på det förstnämnda;-

Vilken suveränt fin entré ni har i ert hus. Väldigt inbjudande med fotogafiet på väggen också.

Boken är läcker. Var rädd om den. Undrar om sådana gamla böcker är värda nåt idag - tror inte det.

Visste inte att du hade en tvättmaskin i lägenheten, för du skrev ju någon gång att du tvättade i tvättstugan. Ett hett tips där - skippa tvättmaskinen i badrummet och installera ett badkar. Det var vad vi gjorde när vi hade stambyte. Det har jag inte ångrat en sekund!

Black Friday - totalt onödigt. Håller med.

Hoppas att du får en lugn natt!

Mrs Calloway sa...

fullständigt vedervärdigt med Black Friday i en hel vecka medan smittan ökar. jag misstänker att spisen borde bytas ut. ugnen bakar ojämnt

Ama de casa sa...

Vilken fin adventsljusstake! Såna har dom inte här i Spanien, utom vi nordbor som släpat med oss från Sverige. Skulle gissa att avsaknaden av såna ljusstakar beror på att fönsterbrädor är väldigt ovanliga här.

Vilken raritet till bok ni har - kul!

Black Friday berör inte mig, jag struntar helt enkelt i den. Fast all reklam som ploppar upp i datorn är irriterande såklart.

Hoppas natten blev lugn!

Geddfish ♥ sa...

Jag skulle nog våga mig in på ett köpcentrum men har ingen anledning till det, tycker jag. Och munskydd bär jag i postkön på ICA och på Systembolaget.
Jag har vinkyl! Det är många år sen som Sigge och jag köpte en.
Önskar dig en fin lördag nu!
Kram

Znogge sa...

Ja numera gäller det att planera noggrant om man ska besöka en affär. Vilka snygga ljusstakar du fick köpt. Vi behöver nya till vårt kök men än är det ingen brådska.
Det var verkligen en gammal bok och en raritet.

Kram och god lördag!

Paula sa...

Så vi har lika gamla böcker du och jag, anno 1800 kallt om våren!
Ja nya sängar har ni, mitt dilemma är egentligen bara vilken typ av madrass jag ska välja, det verkar ju vara en hel vetenskap...
Badkar vore toppen, är så avslappnande...

Klimakteriehäxan sa...

Hm. Badkar. Vi har ett. Stambyte väntar nästa år och jag grubblar: behålla ett kar eller gå över till enbart dusch???? Inser vad du skulle välja ...

Linda Odelmar sa...

Tror att man mest saknar badkar om man inte har ett,och mera utrymme att ha saker på känns som en önskan många har

Musikanta sa...

Ett badkar var underbart på den tiden jag kunde kliva i och ur det utan problem. Numera är jag innerligt tacksam att jag har tillgång till två olika duschar. Den vackra adventsstaken pryder sin plats i fönstret.
Ingrid som önskar dig en skön fortsatt Första Advent.

Musikanta sa...

Badkaret var underbart på den tiden jag lätt kunde gå upp och ner i det. Det klarar jag inte av numera så jag är tacksam att jag har både dusch i badrummet och i ett särskilt duschutrymme.
Ingrid