torsdag 19 november 2020

Sommarminne


 Ja, så mycket mer än att sova har jag inte gjort idag, eftersom jag har jobbat inatt. I natt fick jag vara behjälplig på en annan avdelning där det vårdas nyförlösta mammor och barn, alltså en BB avdelning, stackars barnmorskan där uppe fick väl inte så mycket hjälp av mej vad gäller amning och ta prover på barnen, det fick hon göra! Jag kunde istället hjälpa till med en mamma med infektion som det skulle tas prover på och ge antibiotikadropp, alltid något :-D På förlossningen hade det katastrofalt, inte en säng ledig. Få se nu hur denna natt blir. Utsövd är jag och maken har sett till att jag fått sushi i magen!

Bilden visar en av de sista semesterdagarna i somras då vi med båt tog oss ut till Restaurang J, det blev en magisk kväll.

Orsakullan undrar: 19. Vad är vardagslyx för dig? Det finns mycket vardagslyx, allra helst för mej och maken då vi jobbar "skift". Så en vanlig vardag kan det bli champagne och något gott att äta! Eller en god middag ute på restaurang och sedan en bio-film på en VIP-salong där man kan ta med ett glas vin in i salongen.

7 kommentarer:

znogge sa...

Spontant tycker jag att det hade varit bättre om du var kvar på förlossningen och gjort det som du är expert på. Men, men, jag är ju bara en amatör.

Önskar dig en bra kväll!

BP sa...

Håller med Znogge där. Jobbrotation i all ära men...
Det är då en himla tur att vi åtminstone kan blicka tillbaka på en suveränt fin sommar. För tänk hur deppiga vi skulle vara om sommaren hade varit regnigt och kallt med Covid-19. Den kombon hade nog varit ödesdiger.

Vardagslyx som du beskriver är fantastisk när man jobbat skift som ni gör.

Geddfish ♥ sa...

Varför rumsterar de om så med skickliga yrkesutövare? Låt folk göra det som de är bra på!
Mycket konstigheter i världen, inte bara pandemin.
En härlig sommar hade vi ändock.
Lycka till med jobbnatten, kram!

KajsaLisa sa...

Hårt jobb inom vården, känner igen det. Härligt med sommarbilder, piggar upp just nu.

Ama de casa sa...

Hoppas du fick en lugn natt och att du fick jobba med dom uppgifter du är anställd för att utföra!

Vardagslyx har faktiskt fått en extra innebörd sen vi blev utsläppta ur karantän. Att det helt plötsligt kunde kännas lyxigt att helt enkelt gå ut tillsammans på promenad när som helst på dan och det utan att ha en "giltig anledning". Det trodde jag var en självklarhet här i vår del av världen, men så var det ju inte under sju långa veckor...

Ditte sa...

Fint att du kunnat sova och att maken ordnade med sushi. Skönt att ni var två barnmorskor som kunde hjälpas åt och utföra det var och en är bäst på.
Ja, att nu minnas sköna sommardagar gör vi gärna. Tack för dina bilder. Och extra roligt att de är från restaurang J. Minns ju att ni hade en jättefin kväll där.
Vad gäller vardagslyx behöver vi den. Verkligen. Och jag delar nog det du nämner.
Kram och jag hoppas att natten var ok.

Susanne sa...

Hoppas natten var lugnare på förlossningen. Många gånger blir det inte mycket annat när man är mellan jobbnätterna. Måste liksom spara energin utifall det blir kaos. Hoppas du har ledig helg och kan njuta av lugnet och förhoppningsvis lite solsken.