måndag 16 november 2020

Glad måndag

Måste bara få börja med detta foto som är taget precis vid min ingång till jobbet igår kväll. Liknande foto finns på BP:s skyltsöndag, världen är bra liten!
Natthelgen är gjord, då är det alltid glad måndag, temat som Carita håller i. Lite mindre glatt är regeringens besked om mer restriktioner från den 24/11 ( men tvunget så klart!) , bl.a att inte gå på gym. Friskis riksförening skall ha möten om hur vi ska fortsätta vår verksamhet. Jag åkte i alla fall iväg till mitt pass ikväll, lagom trött och nyvaken. Förstod att många inte skulle komma idag. 6 hugade motionärer kom i alla fall, och trots att vi var så få blev det ett kanonpass för kropp och själ, jag blev så varm och glad i kroppen så jag fick rysningar. Snacka om att man behöver få röra på sig, och gärna till musik! 
Så en stilstudie på Molly ikväll. Favoritknät är husses, hihi!


 Husses snusdosa är visst med överallt, haha!

Sista natten på jobbet blev lugn för min del, koordinator med den heta telefonen för all rådgivning, men hellre det än att vara BB-barnmorska.  Vi är alla olika vad vi gillar att jobba med i barnmorskegruppen, många tycker om alla arbetsuppgifter, men vi är en grupp som antingen är förlossningsbarnmorskor eller BB-barnmorskor. Skillnaden är att BB-barnmorskorna inte behöver förlösa om de inte vill (kräver ju lite inskolning om de inte har gjort det på länge) men vi förlossningsbarnmorskor ska kunna "allt" (lärde mej ju BB -vården på bm-utbildningen men det var för 20 år sedan!) och vara flexibla, inte rättvist tycker jag!

Orsakullan undrar idag : 16. Har din ekonomi påverkats av covid19? Ja, resekontot har ju inte använts så mycket...så till det positiva! Dock är maken permitterad till en viss del, så i det hela har väl inte så mycket påverkats. 

7 kommentarer:

Znogge sa...

Det var en märklig fördelning av arbetsuppgifterna. Jag tror att det är bäst att man håller sig till det som man är van vid.

Molly är ju bara så söt så henne blir man glad av!

Kram

Ama de casa sa...

Märklig syn på fördelning av arbetsuppgifter. Att ni barnmorskor ska kunna "allt" är ju omöjligt, det kommer ju nya grejer och manicker mest hela tiden antar jag, som BB-barnmorskorna blir inskolade på men troligen inte ni?

Fina, fina Molly! :-)

Vi har också sparat en hel del på resekontot trots att vi ändå har åkt runt en del. En planerad (men ej bokad) långresa blev inställd. Trist! Men vi har det trots allt bra mitt i allt detta elände.

BP sa...

Japp, världen är bra liten. När jag tog bilden tänkte jag aldrig på att det var vid ingången till ditt jobb. La inte ens märkte till att byggnaden tillhörde NKS - oooops. Men nu vet jag. Nu förstår jag också de långa avstånden mellan gamla och nya BB som du visade på bloggen några gånger.

Det blev förresten en himla bra stilstudie av din man också inte bara av Molly;-)

Tankesättet att förlossningsbarnmorskor ska kunna allt medan DD-barnmorskorna slipper förlossningar är helt galet. Håller helt med dig där. Gör era röster hörda!!!

Susanne sa...

Märklig fördelning. Jag kör ju bara uteträning och vi börjar bli fler sedan de senaste restriktionerna.

Ditte sa...

Tänkte när jag såg skylten hos BP att man kunde ha en sån och placera dör man själv tycker. Kul är den. Och varför inte vid ett cykelställ.
Ja, knepigt nu för motionärerna. Här vet jag att F&S håller till utomhus till viss del. Men det blir ju knepigt i längden.
Viktigt att dra åt men det kommer nog att slå fel. Hemmafester och svartklubbar kommer att växa upp. Att stänga nattklubbar är jättebra men restauranger efter 22 där det är koll på läget och avstånd. (Är det inte så ska man från myndighetssidan stänga direkt. Och inte öppna igen dagen därpå.)
Vilken märklig arbetsfördelning ni har. Verkar inte direkt genomtänkt alls. Och skönt att natten blev ok.
Bilderna på Molly är helt ljuvliga. Hon är så söt och hon och Husse verkar trivas fint tillsammans.
Önskar dig en skön ledighet.
Kram

Paula sa...

Iiiik, min kommentar försvann! Molly har charmat han dom inte var så pigg på en ny katt-mannen! Leeeer med hela ansiktet
Kram

Susanne sa...

Hmm... Det finns en hel del som kan diskuteras även inom vården. Låter som hos oss också. Här har vi på samma sjukhus många olika regler. På många kliniker måste alla gå rotation dag-kväll-natt för att lösa främst sjuksköterskebemanningen. Men på min avdelning behövs det inte alls vilket resulterar i att det ibland kan vara 2 SSK, ibland 5 eller 7 syrror som ska dela på 12-19 patienter kväll/dagpass medans vi på natten så gott som alltid är 1 ensam syrra. Oavsett om det är 2 patienter eller 19... Suck!
Jag kan tänka mig att det är bra med er variation på förlossningen. Att ni kan alternera mellan att förlösa och att ha heta linjen ;)
En sak är då säker just nu... Jag är så ofantligt trött på allt vad visir heter... Dom funkar jäkligt bra vid klimakteriesvettningar men är så dryga att ha men vet självklart att det är ett måste. Men mina stackars gamlingar hör ju inte vad vi säger bakom den hårda plastväggen... Måtte det snart vara över, allt C-skit!!