lördag 14 november 2020

Lördagssömn

Ett minne från förra året på Arlanda ...julgranen på plats (!) och vi var på väg till Gran Canaria för två veckors semester...
Denna dag har jag sovit efter nattens jobb, som var lugnt på förlossningssidan, men fullt på BB-sidan. Tyvärr smyger sig covid-19 in bland både personal och patienter, det är en tuff tid, men vi har tillgång till både munskydd och visir, svårt dock att hålla distans i vårt lilla pausrum, på natten har vi ju inte möjlighet att gå ut till det stora lunchrummet, då vi inte har någon rast under våra nattpass, vi har  måltidsuppehåll, som är betald, så då ska vi finnas tillgängliga under nattens alla timmar. 

Idag vaknade jag klockan 17.20, snacka om att jag sovit gott hela dagen! Blir lite stressigt att hinna med mat och dusch nu innan nästa nattpass börjar. Provade nåt nytt till middag idag : Sjögräsnudlar! Smakade ingenting, men var väldigt krispiga, och med köttfärssås från igår blev det riktigt bra!

Orsakullan undrar idag ;14. Många tar DNA-test idag för att släktforska. Vad är din åsikt om detta? Låter jättespännande tycker jag!
 

5 kommentarer:

BP sa...

Genom att sova bort hela dagen sov du bort allt som var grått ute. Dessutom missde du duggregnet. Bra gjort där!
Sjögräsnudlar har jag ätit en enda gång. Å precis som glasnudlar smakar de ingenting. Gillar idén bara;-)
Hoppas att lugnet håller i sig i natt också. Försök undvika det lilla pausrummet så gott det går, men det kan inte vara lättt. Håller tummarna för dig.

PS. Pratade med min bästis Yvonne idag. Hennes son som har jobbat på SÖS förra veckan med sitt jobb har tappat smaken. Troligen C-19. Snart känner vi alla någon som har drabbats... DS.

Ditte sa...

Skönt att du kunde sova ut. Det var en gråtrist dag så du missade inte direkt något.
Ja, resor - Tur vi har minnen och bilder.
Sjögräsnudlar använder jag ibland som fyllning med räkor, avokado och mango
när jag gör de mjuka vietnamesiska vårrullarna- Nej, de snakar ju inget i sig. Som risnudlar - smaklösa även dem.
Skönt att ni fick en lugn natt och hoppas det blir så i natt också.
Knepigt med ert lilla pausrum...Var försiktig.
Kram

Anki sa...

Skönt med lugna nätter ... men oroande med det lilla pausrummet. Hoppas den gångna natten blev lugn också
Kram

Ama de casa sa...

Skönt att få sova ut ordentligt och att det varit en lugn natt. Arbetsmiljön och situationen låter dock allt annat än skön...

Hoppas även denna natt har varit lugn!

Znogge sa...

Det kryper närmare nu på många arbetsplatser och i vissa yrken är det snudd på omöjligt att hålla avstånd. Med barn är det nästan en utopi. Numera sitter nästan ingen i vårt personalrum längre utan alla håller sig på sina egna arbetsrum.

Hoppas att den gångna natten blev lugn.

Kram