söndag 15 november 2020

Skyltsöndag

BP:s härliga skyltsöndag, och jag har hittat en hel del på nätet!
Ja, jobbar man inom landstinget så är det såhär, en klockren skylt om ni frågar mej!


Det lackar mot jul....

 Bästa skylten är den sista. Natten på jobbet var inte kul för mej, jag är ju en förlossningsbarnmorska, men tvingades vara på BB i natt, sen vi flyttade är ju allt samlat på samma våning, en jättestor avdelning som enligt mej inte funkar, alla ska kunna vara på de olika delarna, istället för att låta oss barnmorskor göra det vi är bra på. I natt fick jag be om hjälp ett flertal gånger, bl.a skulle ett barn ljusbehandlas, det har jag aldrig gjort tidigare, prover på barn skulle egentligen tas, men morgonpersonalen fick ta det. Listan kan göras lång, och jag blir bara så upprörd, vården blir inte bra!

Denna länk visar  också  hur vi har det : https://www.dagensjuridik.se/nyheter/kronika-ring-pa-klockan-om-barnet-kommer/

Nu har jag ännu en natt framför mig, vi hoppas på det bästa.

Orsakullan undrar : 15. Söndag idag, hur spenderar du den? Sovandes, är man nattjobbare så får man sova på dagen!

11 kommentarer:

Tove Olberg sa...

Sista skylten är rolig och klok! Oj så ni har det. Läste länken du la ut och tillsammans med din egen text om situationen du/ni har så är det ju tufft. All eloge vill jag ge dig och dian kollegor <3
Men det är såklart som när musen kissar i havet med effekten ...
Önskar dig en fin vecka!
Kram

BP sa...

Skyltarna som du har hittat på nätet är ju hur bra som helst, klockrena dessutom.
Läste krönikan som du hade länkat till. Ja, vad ska man säga... Tycker det är ansvarslöst att låta personalen jobba med uppgifter som h*n inte rimligtvis kan känna till. Det är ju livsfarligt helt enkelt. Ungefär som att låta en ortoped byta en njure.
Hoppas ni klagar högljudd. Sådana missförhållanden måste ju uppmärksammas. Kan ni vägra jobba med uppgifter som ni inte är utbildade för? I så fall gör det!
Inte roligt...
Tusen tack för skyltarna och länken. Önskar dig en natt på din riktiga arbetsplats och inte på BB.

Ditte sa...

Vilken bedrövlig arbetsmiljö- Förfärligt! Läste artikeln till den länk du hade med. Ja, tur man inte vare sig ska ha barn. Och förfärligt att jobba under sådana förhållanden.
Tycker du som vanligt hittat så bra skyltar. Humor men med en hel del allvar. "Grodskylten" är bra men kan tänka mig att det inte är så lätt att släppa tankarna som far runt.
Önskar dig nu en ok natt och att du får vara barnmorska.
Många tankar och en stor kram

Geddfish ♥ sa...

Vilken arbetsmiljö! jag tycker det är skrämmande. Och jag är så nöjd att jag klarade av alla fyra förlossningarna. Men barn nr 2, där lämnades maken och jag ensamma, medan dottern kom med navelsträngen runt halsen. Full panik! Och det var 1972.
Vilket värdefullt jobb ni gör barnmorskor, men trist att man missbrukar er rätta kompetens.
Trevlig skyltsöndag annars, som brukligt.
Kram

Paula sa...

Jag ryste när jag läste inlägget på Dagens juridik! Jag har bara fött ett barn men det var väldigt dramatiskt och slutade med akut snitt. Jag är lycklig över att mina två tjejer föddes utan komplikationer!Och jag förstår hur du känner! Du är inte där du ska vara, där man bäst tar till vara på din kunskap, helt sjukt. Och ja, sista skylten var den vi behöver nu! Kramen

Anki sa...

Nog är det konstigt att ni som är yrkesverksamma inte har större inflytande på hur det bör vara för att alla ska få en säker vård. Det är ju ni som vet vad som behövs! Skrämmande läsning i artikeln du länkar till!
Kul skyltar hittade du i alla fall!
Kram

znogge sa...

Din skyltning är verkligen klockren och bra.
Sedan tycker jag att det är beklämmande att du inte ska arbeta med det som är din specialitet. Känns lite som om det finns vissa brister i organisationen helt enkelt.

Kram och god måndag!

Ama de casa sa...

Ja fy sjutton... jag saknar ord för den arbetssituation ni utsätts för. För jävligt är att ta i i underkant.

Hoppas den här natten har varit lugnare och att du har fått göra det du är anställd för att göra!
Kram

Ama de casa sa...

Oj. Jag blev så upprörd så jag glömde alldeles bort att berömma dig för din skyltning. Du är verkligen en fena på att hitta braiga grejer på nätet :-)

Anni sa...

Men hur tänker man? Eller tänker man alls? Vad är det för vits med kompetens om den inte utnyttjas? Hu, vad jag blir upprörd när jag läser hur du har det på jobbet!
Kram <3

tanthuset.blogg.se sa...

Fin skyltning igen hos dig men nog fastnar skrattet i halsen ibland... Det gör mig ont att läsa om hur förändringar inte blir till det bättre :/ Hoppas du får en bra och givande ledighet nu <3 Kram!