torsdag 26 november 2020

Torsdagsledig och hembakat

05.20 slog jag upp mina blå efter 4 timmars sömn, suck! Det blev en tidig frukost i soffan.
Idag fyller lillebror år, blommogram är skickat! Fotot är från i somras.
Trots minimalt med sömn så bakade jag lussekatter idag.

 Älskar ju saffransbröd, och trevligt att ha lite hembakat nu till 1:a advent, trots att jag jobbar hela helgen. Bytte gardiner i lägenheten också, där ingick lite strykning först. Vet inte vad jag fick energin ifrån, men nu lagom till Rapport började på svt så somnade jag i soffan!

Orsakullan undrar: 26. Idag firas Thanksgiving i USA. Vad vet du om den högtiden?  Inte mycket, mer än att det är en stor familjehögtid i USA .

6 kommentarer:

BP sa...

Stort GRATTIS till lillebror. Visst var det han som gifte sig i somras eller om det var ifjol... ni är inte ett dugg lika varandra tycker jag. Ja, att du är ett energiknippe visste jag ju, men att du ställer dig i köket och baka lussebullar var aningen otippat måste jag säga. Å de såg oerhört goda ut.

Vet lika lite om Thanksgiving som du, men Thanksgiving är en av få högtider som inte har nåt med religion att göra. Bara en sån sak.

Ditte sa...

Härligt att du har en lillebror att fira. Grattis från mig också.
Kan tycka att om det inte går att sova är det lika bra att gå upp och ta tag i något. Och nu tog du ju tag i det som blev något riktigt gott. Att du sedan somnar till Rapport är ju helt ok.
Thank´s giving har jag upplevt dels när jag 1978 bodde i N.Y. och även senare varit där. Men här hemma är detta inget jag funderar på.
Kram och hoppas du kan sova i natt.
.

Znogge sa...

Åh, så gott med lussekatter och jag kan känna doften hit! Tyvärr får det bli köpta för oss i år men det går det med.

Kram

Ama de casa sa...

Grattis till lillebror! :-)
Duktigt bakat - dom ser verkligen smarriga ut!
Jag vet inte heller just nåt om den högtiden...

Hoppas du har sovit bättre i natt!

Susanne sa...

Mmmm älskar saffransbröd.
Ha en fin fredag <3

Guldkryckan sa...

Grattis till lillebror :)

Lussekatter ska väl så småningom bakas här, min hustrus "bord" det där, men jag kan ju hjälpa till med att peta i ett och annat russin ;)

Tror våra adventsljusstakar får klara sig i år också, kliar mig i nacken och minns i skrivande stund att jag var på väg att köpa en ny förra året, den minsta vi har är för liten tyckte frugan förra året, vi får fundera på detta.
Grattis till nytillskottet på det området.

Saffran är mumsigt tycker vi...inte min favorit men gott ändå.

Ha det underbart nu.