tisdag 8 december 2020

Cykelkrock

I morse på väg hem hände det som inte får hända, jag krockade med en annan cyklist i en skymd korsning under motorvägen vid kyrkogårdsmuren, jag som är van med att  HA fotbroms, har ju inte det på min nya elcykel. Jag körde rakt in i en annan cyklist, och hövdingen löste ut på ett kick. 
Men stukade foten och cykelstyret blev väldigt snett,  fick till den så jag kunde cykla hem, dock utan hövding på huvudet! Hade väldigt ont i foten under förmiddagen , så jag vaknade och trodde jag brutit foten, men hade nog lindat den för hårt, när jag tog bort lindan så kändes det bättre. Nu har jag lindat den inte fullt så hårt. En handled ömmar också men ser inte svullen ut. Blir nog ingen IW på Friskis i morgon. Den andra cyklisten blev nog lika skärrad som jag, men hon mådde okey. Tur att jag bara hade en enkelnatt på jobbet, nu är jag ledig och kan kurera mig.

Hövdingen är förbrukad, nu väntar jag på svar från företaget hur jag ska gå tillväga.

Orsakullan undrar idag : 8. Är det snö utanför ditt fönster? Nej, här är det ett par plusgrader och torrt ute.
 

9 kommentarer:

Ditte sa...

Sicken himla otur! Skönt att hövdingen löste ut och att dina skador inte blev alltför omfattande. Och visst bör du ju få en ny hövding via försäkringen. Nu vill det till att du kurerar dig men kanske ett besök på VC vore bra för att få skadorna dokumenterade. Man vet ju inte hur fortsättningen blir.
Skönt i alla fall att den du krockade med var ok.
Många tankar och kram

BP sa...

Tack och lov att hövdingen löste ut och att du "bara" krockade med en cyklist och inte med en väldigt hård bil. Men väldigt onödigt och absolut inte roligt, speciellt nu när du är ledig och troligen velat göra roligare saker än att ha foten i högläge. Hoppas din olycksfallsförsäkring täcker hövdingen och cykelstyret. Många varma krya på kramar till dig.

PS. Ditte har en poäng där med VC. Kolla med försäkringsbolaget. Å du, inte visste jag att elcyklar inte ha en fotbroms... DS.

Anki sa...

Oj ... ja det går fort när olyckan är framme. Tur att det inte blev värre och här gjorde säkert hövdingen nytta! Kan bara instämma med Ditte och BP - ta kontakt med VC för dokumentation, bar ifall att ...
Krya på dig nu!
Kram

Znogge sa...

Vilken otur men desto större tur att du hade din Hövding. Skönt att skadorna inte blev värre. Av just den anledningen valde jag en elcykel med fotbroms också...

Kram och krya på!

Äventyret framtiden sa...

Vilken otur men också tur att det inte blev värre än så här, fastän det säkert räcker till som det är. Stukade fötter är inte alls roligt men jag är glad att du är hel.
Lycka till med ev. försäkringar och med dig själv. Krya på dig på bästa sätt.
Kram!

Ama de casa sa...

Aj, aj, aj... Men tur att du hade hövdingen på och att den gjorde sitt jobb. Håller med övriga talare, ta dig till VC och få skadorna dokumenterade.

Hoppas det känns bättre idag i alla fall.
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Det händer fort när det händer.
Jag har inte cyklat så mycket på min elcykel i år, då den är så tung att dra upp ifrån källaren.
Du hade tur ändå.
Varm kram!

Guldkryckan sa...

Herregud, tur att allt gick så bra som det gjorde där även om en stukad fot ju inte är så kul.
En sådan där skyddsanordning låter som en bra grej, väl värt sitt pris.
Fick googla här, har aldrig hört talas om det innan.

Hoppas allt blir bra snabbt med dig....ha det så fint du kan.

Paula sa...

Maximal otur, men tur i oturen att du var på cykelväg utan motortrafik! Förstår att du letade efter fotbromsen! Så trist ändå, trots att hövdingen hjälpte till så du vet att den fungerar! Jag har ingen erfarenhet av dessa, berätta gärna vidare här i bloggen vad som händer när den löst ut.
Och du, krya-på-dig-kram från pörtet!