fredag 18 december 2020

Julklappsshopping

Kl 06 i morse lämnade jag min lilla telefonbunker för att gå på toa, glömde mitt visir vid telefonen, oops! Lägg märke till mina fina lussekatter i öronen, handgjorda av Annis dotter!
Efter några timmars sömn så var det dags att äntligen börja köpa lite julklappar. Jag och maken besökte ett ovanligt tomt MoS.

 Middagen intogs på Klang market. Lustigt nog hade de inte mina favoriträtter då de hade slut på ris?! Shrimp bowl eller salmon bowl kunde jag inte beställa. Det blev en Ceasarsallad istället med ovanligt mycket konfiterad anka och bacon,  mätt blev jag. Vi hann hem till "På spåret"....

Dags för Elisamatildas "fem en fredag" Temat är : "Att göra"

1.Vad är du inte färdig med den här veckan?
Julklapparna, men de flesta blev köpta ikväll.

2.Vad står härnäst på agendan?
Julbord på restaurang är inställt, så det blir lite städning och kanske packar jag upp nån tomte?
Möjligen kokar jag lite knäck också.

3. Vad har du hunnit klart med i tid? 
Julkorten är skickade och maten är beställd från Ulriksdals värdshus. 

4. Vad kommer du skjuta på till senare? Julklapp till min man?!

5. Vad var din senaste i sista minuten? Julklappar till våra ungdomar, ikväll blev de köpta!

Orsakullan undrar: 18. Vaccin för covid19 diskuteras just nu, tror du det blir något vaccin?
Ja, vaccinet är på väg!


10 kommentarer:

BP sa...

Selfien med munskyddet borde bli en reklamshot nu när även Sverige rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken. Bilden är så himla bra. Men som jag sa igår - just det munskyddet är yuck, yuck, yuck.

Juldekorationerna i MoS som ju har samma ägare som Täby Centrum är helt fantastisk. Synd bara att så få vågar sig ut. Så himla trist. Folk verkar vara mera "laglydigt" på MoS. I Täby var det nästan normal puls i eftermiddag idag. Inte bra alls...

Maten var väl okej antar jag;-)

PS. Så du var lika smart som jag:-))))) Inte lagar vi julmat själva. Någon lyx ska det väl få vara i dessa trista tider. Jag klickade också hem maten från Melanders och ICA. Så himla smarta vi är!!! DS.

Äventyret framtiden sa...

Så fina örhängen! Unika minst sagt.
Härligt att ha julklapparna avklarade eller hur?
Bra att ni beställer julmat av dem som ska leva på att tillreda den! Lugnt och skönt i ert kök och god mat på bordet ändå. Så bra!

Trevlig helg önskas !

http://kraka.moah.se sa...

Jag har också en selfie med munskydd. Men den får hålla sig på insta. Du är ju snygg i ditt, jag ser hemsk ut.

Ha en fin helg!

Ama de casa sa...

Visst är det lätt att glömma munskydden speciellt när man reser sig upp och går från nån restaurang eller lämnar ett hotellrum där vi inte har några fasta rutiner. Hemifrån är det (oftast) inga problem (men även det har hänt). Jag har alltid med mig ett par i reserv i handväskan ifall vi skulle komma på det när vi kommit en bra bit bort. Som tur är så har vi inget tvång på visir. Inte ännu i alla fall...

Supersnygg bild på dig!

Ha en fin lördag :-)

Znogge sa...

Så skönt att nästan få klart alla klapparna. Det var lite udda att ha slut på ris men ditt alternativ såg också gott ut. Vilka söta örhängen!

Kram och god lördag!

Guldkryckan sa...

All julmat inköpt här också, inväntar leverans imorgon från Gårdsällskapet, längtar efter att få sätta tänderna i en god skinkmacka med senap och en julmust ;)
Undrar lite varför inte vi fått visir på kneget också, fint att ni har iallafall, skam vore väl annars.

Funderade på att beställa hem nyårsmaten från restaurang här, men när vi väl hade bestämt oss var det för sent...jag får väl ställa mig vid spisen antar jag ;)

Tillönskar dig en superb fortsättning på lördagen.

Kina sa...

Vad smart att beställa hem julmaten! Undrar om dom skulle åka ut till mig på landet också? Du är väldigt fin i ditt munskydd får jag lov att säga. Glad helg!

Paula sa...

Hej, ja nu kom fler restriktioner, smittan vill ju inte ge sig, jag tycker nog vi borde gjort mera tidigare. De som jobbar här inom vården ska nu använda både visir och munskydd vid närkontakt med brukare? Förut hade den varken eller... Kan det vara problem med transporter av ris från Kina? Pandemin kan ju påverka både det ena och det andra. Din portion ser jättegod ut i alla fall. Jag frågade dottern om ev. julklappar till småtjejerna men hon sa att de inte behövde något och att det var bättre att vänta tills de är något äldre o tycker det är kul med jul. Så jag skickar inget, och det enda jag vill, att få träffa dem, går inte alls...tyvärr. Så jag har haft en riktig deppardag, nu ska jag försöka gaska upp mig igen .
Fortsatt trevlig helg, kram från pörtet

Ditte sa...

Lätt att glömma både visir och munskydd....Men du är fin i munskyddet. Men visst är det nu knepigt att ha det och visiret hela dagarna även utan patientkontakt.
Örhängen är verkligen fina. Och personliga.

Klang Market brukar vi äta på ofta i Uppsala och ibland här på MoS. Men vad märkligt att riset inte finns. Det finns ju i asiatiska butiker och vanliga livsmedelsbutiker så det kan ju köpas där.
Fint att ni fick köpt de flesta klappar-
Vad gäller vaccin väntar jag...Vill att det ska testas längre tid. Minns hur det var med svininfluensan och narcolepsin.
Önskar dig en fin kväll.
Kram

Musikanta sa...

Jag ska vaccinera mig så fort som möjligt. Har inte träffat mina älskade yngsta barnbarn sen i januari så jag längtar väldigt efter dem. De bor i Stockholm och dit vågar man inte åka nu.
Julmaten är aldrig något problem för oss eftersom maken är vegetarian. Han brukar laga en pizza på julafton - Margarita förstås. Jag gillar inte att laga mat så hemma är jag också vegetarian. Inget julbak eller julgodis för min del heller eftersom vågen säger ifrån.
Att beställa sin julmat från en restaurang är ju att slå två flugor i en smäll. Dels slipper man allt jobb och dels bidrar man till omsättningen så att restaurangen kan överleva.
Önskar dig en skön fortsatt helg!
Ingrid