söndag 13 december 2020

Luciaskyltsöndag


 Skyltsöndag (som bloggvännen BP förvaltar)  och Luciadagen idag. Börjar med en Luciabild, jag har aldrig fått vara lucia, men med lite modern teknik fick jag var det på bild i alla fall!

Det blir skyltar från nätet. En modern krubba!
Favorit i repris....
Vi skippar gran i år, mycket tack vare Molly, men troligen hade vi i alla fall inte tagit fram plastgranen från källaren, gillar denna bild!
Också en talande text....

Julstressen ligger där och lurar, men behöver verkligen inte stressa! Julkorten är skrivna, nästan alla. Det är julklapparna då....de har vi inte börjat med ännu!

Natten i telefonen funkade bra på jobbet, foten sköter sig, och jag kunde sitta med den högt. En natt till på jobbet väntar.

Orsakullan undrar: 13. Lucia idag, har du någonsin burit luciakrona? Nej, tyvärr, något som jag skulle ha velat, men men dagens moderna teknik så blev jag lucia på bild i alla fall!

8 kommentarer:

znogge sa...

Julstress ska man undvika för det blir jul ändå! Vi hoppas på att granen ska få stå kvar men det känns inte som en självklarhet!

Kram

BP sa...

Vilken söt Lucia du är! Bättre sent än aldrig heter det ju.
Resterande skyltar gav mig några välbehövliga skratt denna mörka och regniga dag. Tack för det:-)
Min favo här är absolut den med granen. Precis så har vi känt i många år. Å vinaren är med - hahaha:-) Skylten med de tänkvärda pratbubblorna gillar jag skarpt, och den med att göra listan känner jag igen - hahaha:-)
Vad gäller julklappar - klicka hem dom istället för att utsätta dig för onödiga smittorisker på MoS. Eller skippa klapparna och sätt in pengar på kilarnas konton;-)
Tusen tack att du skyltar och länkar:-)

Ditte sa...

Vilken fin Lucia du är! Härlig bild och uppiggande skyltning. Vad gäller gran har vi inte haft någon på flera år men vi är ju helst inte hemma över juldagarna. Men i år blir det så. Men utan gran.
Skrattade gott åt den moderna krubban. Även på krubbfronten
Favoriten i repris gillar jag också.
Att göra lista? Nja. Inget för mig.
Julstress har jag inte haft på länge, Inte annat än att det är jul- Har aldrig riktigt gillat julen, annat än när jag var barn. Bästa jularna har varit när vi varit i Thailanad och det inte är jul.
Vad gäller Lucia har jag varit det några gånger. Men vackrast har varit när döttrarna varit det i skolan. Och med levande ljus i sina mörka hår. Ja, de var inte Lucia samma år...
Skönt att foten och jobbet kunde samverka. Önskar dig en ok. jobbnatt.
Kram

Paula sa...

Glad att du blev Lucia till sist, så söt så! Minns när jag gick i skola i Helsingfors, Lucia innebar stort firande och kören övade länge. Sen skulle Lucia väljas och det var alltid från klass 8 man valde, och hon skulle kunna sjunga. Jag var blond, långhårig och med i kören så jag tänkte själv att jag nog kunde bli vald, och det hade jag sett fram emot. Men ack inte, för första gången någonsin valde man en brunett! Just för att bryta traditionen med en blond Lucia, suck...
Älskar björnen och granen, det är ju bara jag ut i fingerspetsarna! Läste idag att på något sjukhus var 70% av vårdpersonalen hemma sjuka i covid! Då står nog tomten förgäves och hoar utanför...
Kram där på nattjobbet, själv ska jag nog lägga mig snart, klockan är 0100

Äventyret framtiden sa...

Du passar bra till att vara Lucia! :)
Vi tar kanske in en liten gran från skogen och klär den men helt säkert är det inte. Jul brukar det bli ändå. Förstår att ni tänker till för ni har ju Molly. Ni får hänga en boll i svansen på henne så är hon sysselsatt.
Tack för trevlig, rolig och lite eftertänksam skyltning. Du får till det alla gånger det är skyltsöndag!
Ha en bra måndag! <3

Ama de casa sa...

Du gör dig verkligen bra som Lucia! :-)
Härlig skyltning igen, jag gillar björnen som klär granen på ett förträffligt sätt och sen ägnar sig åt väsentligheter :-D

Hoppas natten blev lika bra denna natt.

Ha en fin start på veckan!

Geddfish ♥ sa...

Vad fin du var som Lucia! Gillar de där från nätet, vi behöver humor och skratt.
Kram!

Susanne sa...

Hihihi, gillar den moderna krubban intensivt.