fredag 11 december 2020

Fem en fredag

Molly har hittat ett nytt ställe att gömma sig på!

 Min fot idag, svullnaden har gått ner, och jag kan stödja mej på den!


Elisamatildas "Fem en fredag idag" på temat Karaktär!

1.När skulle man hitta dig med handen i kakburken?

  När min man gått och lagt sig så kan jag ibland leta rätt på hans godispåsar eller 200grams chokladkakor från Marabou, jag som inte gillar desserter, haha! Men ibland så! 

2.Vad har du försökt dig på men aldrig avslutat?

Hm, ville lära mej italienska en gång i tiden. Gick en kurs på ABF, 10 gånger, lärde mej absolut ingenting, och gick aldrig vidare till nästa kurs.

3.  Vad kompromissar du oftast med?

Hm, behöver inte kompromissa särskilt ofta...oops!

4. Vad låter du ingen ta ifrån dig?

Vilan jag måste ha mellan mina nattpass på jobbet, den är livsviktig. Bokar inte in något före lunch på mina lediga dagar, så jag får min vila om jag behöver.

5. Vilken kraft skulle du ha som superhjälte?

Där svarar jag lite som många andra, att kunna hjälpa andra och alltså se till att svält, krig och inte minst covid-19 försvinner!


Började kvällen med kalix löjrom på det smörstekta gudomligt goda brödet, mums! 

Orsakullan undrar; 11. När skrattade du senast? Som tur är har jag och min man samma humor, så vi har skrattat idag senast när vi hittar massa tok på nätet.

9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

visst är det bra när en vet var någon har sina gömmor av choklad o dyl.min man har ett speciellt ställe för Marabous schweizernöt. jag förstår verkligen att du behöver vilan mellan nattpassen. du måste ha en bra sömn

BP sa...

Börjar med att kommentera sista stycket. Inte alls dumt att vara konvalescent tillsammans med maken, eller hur;-)
Så kul att läsa att det även går åt rätt håll med din fot. Så ingen sjukskrivning för nästa nattpass på söndag(?) för dig inte;-)

Maten som du visade - så himla enkelt, snyggt upplagd och så HIMLA gott - dregel, dregel. (Brödet - var det stekt Levain bröd?)

PS. Så du ville lära dig italienska. Jo, jag ville lära mig japanska och gick tio terminer (!). Å vet du vad jag kommer ihåg??? "Var ligger centralstationen" - Eki wa doku deska 駅はどこですか , men roligt var det;-)

BP sa...

Me again: Glömde ju säga att första bilden med Molly är en absolut höjdare. Vilket foto! Bildbyrå next skulle jag säga:-)

Ama de casa sa...

Vad skönt att din fot är bättre nu. Ta det lugnt med den bara så är den nog snart helt i sin ordning. När jag stukade foten en gång i ungdomen så åkte jag till Paris och hoppade runt på kryckor. Efter "lunchen" så användes kryckorna mest till att peka med. Blev fem veckors extra sjukskrivning när jag kom hem. Inte lätt att kratta bajs hoppandes på kryckor ;-)

Mmm... Löjrom! Nu fick ju inte jag "bara" tag på amerikansk rom, men det var ljuvligt gott. Så gott så vi åkte tillbaks och köpte ett halvt kilo till, lyckades då norpa åt mig den sista burken dom hade. När vi kom ut från affären så var det nån som ropade "Anders!" och vi gick fram till ett par som satt och åt där. Då visade dom upp inlägget (på telefonen) där jag skrivit om löjrommen. Haha! Kanske dumt att blogga om var man kan göra såna där fynd :-D

Underbar bild på Molly!
Kram

Znogge sa...

Vilken trevlig inledning på kvällen och vilken mysig plats Molly har hittat.
Så skönt att din fot börjar bli bättre nu.

Kram och god lördag!

Geddfish ♥ sa...

Mysigt kort med Molly där! Jo, katter kan! Vi hade ju Mia och hon hittade de mest otroliga gömställen, fanns inget som hindrade henne.
Gott att ni går framåt i friskhetens tecken!

Dina fem frågar sitter jag och nickar till, håller med.
Kram!

Guldkryckan sa...

Skönt att svullnaden gått ner, kunde ju blivit värre det där men det blev det ju inte...härligt.
Bokhyllor är bra gömställen för en katt, våran använd som klösbräda också men eftersom den står i min "mancave" så spelar det ingen roll ;)


SV: Lycka till med nästa triss ;)

Ha det bäst nu.

Paula sa...

Du har ett underbart sätt att fånga guldkornen i tillvaron, oavsett om foten är i bandage eller jobbnatten varit extra tung. Och hur kul är inte Molly, hon måste ge er tillvaro en extra knorr!
Kram

Ditte sa...

Här fångades jag genast av härliga Molly. Man kan inte annat än bli glad av att se henne. Nästa bild jag fastnade för var bilden med löjrom från Kalix och och annat gott.
Din fot är inte direkt pigg men fint att du kan stödja på den
Tänk om man vore en superhjälte. Jag skulle önska detsamma som du.
Kram