fredag 4 december 2020

Fem en fredag

Blir påmind på facebook om gamla bilder. Här hälsar jag på min kompis Lena i Kalifornien 1988.

 ....och här är vi i Kalifornien igen 2016 och såklart hälsar vi på Lena som bor i Vista, en bit utanför San Diego.

Idag skulle jag och kompisen Y som syns bredvid mej på bilden, åkt till vårt kära Sandvik Gård och Ladies Spa strax utanför Norrköping tillsammans med hennes döttrar, men sjukdom gör att vi fick avboka denna helg, så tråkigt, men det går fler tåg!

Går istället över på Elisamatildas "Fem en fredag" som idag handlar om film!

1.Vilken film sätter du på för att bli glad? " Notting Hill" är väl en klockren film att bli glad av, en brittisk romantisk komedi med Hugh Grant och Julia Roberts.

2.Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i? Sommar i skärgården skulle ju vara trevligt, då tänker jag på "Vi på Saltkråkan", älskade den serien som barn!

3.Vilken film är minst som ditt liv? Hm, jag har väldigt lite samhörighet med "Sagan om ringen filmerna" som jag i och för sig knappt har sett!

4.Vilken genre stänger du av på en gång? Som sagt, jag är inte så förtjust i "Sagan om ringen" filmerna, så fantasy-filmer är inget jag gillar så mycket.  Fast James Camerons "Avatar" gillade jag, men det räknas visst till science -fiction. Skräckfilmer gillar jag inte heller, ångrar att jag såg "Exorcisten" som ung tonåring, hua!

Vilken är en populär film du aldrig har sett? Nu blir det upprepning, men tror inte jag sett nån hel "Sagan om ringen" film. 

En klassiker som jag inte har sett är : "Dr Zjivago" , en episk romantisk drama-krigsfilm från 1965, som blev nominerad till 10 Oscars, och vann 5 av dem! 

En klassiker som jag har sett, och är en av de bästa filmerna som jag vet är "Sound of Music!!


Orsakullan undrar idag : 4. Kalle Ankas jul är viktig för många, tittar du? Jo men visst tittar jag, kanske inte på allt numera, men det mesta!

10 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

gillat både Avatar och Sagan om ringen, gillade även böckerna.

BP sa...

Det är fler som inte har sett eller ogillar Sagen om Ringen filmerna. Tror jag sett lite om Sagan om Ringen, men den gillade jag inte heller. Men jag har läst boken. Ofta är ju böckerna bättre en filmversionen sedan. Dr Zjivago var min mammas favo film, då den såg jag tillsammans med henne.
Jag som totalt ogillar har sett Avatar, men nej, den gick inte hem hos mig heller.
Vilka klockrena minnen från Kalifornien. Älskar dassbilden:-)

Geddfish ♥ sa...

De två sista filmerna var favvisar hos mig tidigare.
Jag är ingen bioman numera, så svåra frågor för mig.
Kram!

Bokdamen sa...

Sagan om ringen filmerna har jag aldrig lockats av, skönt att det finns fler som känt så. Avatar är inte heller min kopp te. Dr Zjivago är nostalgi

Ditte sa...

Fint med dessa reseminnen nu när resandet är så begränsat. Minns er USA resa så väl och kände igen mig i de platser ni då besökte.
Kul att läsa dina svar om film.
Åh, Doktor Zjivago såg jag i Stockholm, på dåvarande "Röda kvarn" på Biblioteksgatan med min dåvarande pokjkvän. Jag var 17 år. Minns filmen så väl och minns att jag grät floder och inte ville visa det.
Visst är "Saltkråkan" bra! Jag är också förtjust i Lassa Åbergs "Sällskapsresan", "Snowroller och Segelsällskapsresan. De gör mig glad och jag kan skratta åt dem. Men även "Notting Hill" och Pretty Women gör mig glad.
Fantasyfilme, tilllika "Starwar" är inget för mig. Inte vålds eller skräckfilmer heller.
Kram!

Paula sa...

Vilken fräck typ som fotat dig på dass med byxorna nerdragna! Nästan trettio år mellan resorna, ni kanske ändå hunnit ses däremellan också?
Sagan om ringen har jag varken läst eller sett, inte heller Harry Potter...
Och jag håller med om Sound of Music, en helt underbar film som håller än!
Ha en fin andra advent trots inställda planer...
Kram

Mrs Calloway sa...

Vi på Saltkråkan blir jag glad av ännu som väldigt vuxen. Julia Roberts är jag allergisk mot. men jag gillar Julie Christie som spelar Lara i Doktor Zjivago. den filmen har jag sett flera gånger.

Ama de casa sa...

Vilka härliga minnen! :-)

Jag ångrade också att jag som 14-åring "lyckades" ta mig in och se på den barnförbjudna Exorcisten. Tror jag sov en vecka i mammas säng efter att ha sett den, fast det erkände jag aldrig för kompisarna :-)

Sagan om ringen och Star Wars hör till filmer jag aldrig sett och precis som du älskar jag Notting Hill. Även Babe den modiga lilla grisen hör till mina favoriter :-)

Trist att er spa-tripp blev inställd, men som du säger så kommer det ju fler tillfällen.

Ha en fortsatt fin helg!

Kina sa...

Notting Hill och Pretty Woman är glad-filmer för mig. Sagan om ringen har jag sett första delen. Den föll mig inte i smaken, och till råga på allt var den låååång. Vi var ca 10 personer som gick dit tillsammans. Åtta var helt uppfyllda av filmen, medan jag och en annan tyckte att den inte var bra alls. Det visade sig att vi två var de enda som inte läst böckerna!

Guldkryckan sa...

Saltkråkan finns det väl ingen i vår ålder som inte gillar, nostalgi på alla sätt.
Har det hemma i min dvd-hylla och det blir väl någon gång vartannat år som de tittas på.
Sagan om ringen finns också i min dvd-hylla men det blir väl inte så ofta jag ser dem även om jag gillar dem, inget jag prioriterar i min tv alltså.

Kalle Anka?
Jomenvisst, fast det blir väl mest att man slötittar ;)

Tillönskar dig en superb Lördag.