torsdag 17 december 2020

Sovdag

En bra natt på jobbet, men tufft med nya direktiv att alltid ha visir och munskydd på oss hela arbetspasset förutom när vi ska äta eller dricka, men viktigt förstås. Normalt har vi skydden på oss när vi är nära en patient, men nu gäller det alltså hela tiden, hela passet. 

Sovdag och maken bjöd på sushi till middag. Snart dags för natt nr 2.

Orsakullan undrar: 17. Har du några planer inför julledigheten i år?

 Nja, nån julledighet har jag inte, vakar av julaftons morgon och går på igen på annandag jul. Men är ju tacksamt ledig på själva julaftonen, förutom att jag måste sova halva dagen.
 

8 kommentarer:

znogge sa...

Jobbigt att ha skyddsutrustningen hela tiden men jag förstår att det är nödvändigt. Skönt att maken bjöd på sushi så att du slapp pyssla med det. Hoppas nu att den kommande arbetsnatten blir okej den med.

Kram

BP sa...

Så jobbigt det måste vara med skyddsutrustningen på hela passet. Blev "utskälld" idag av en sjuksköterska när jag var på provcentralen för att ta ett blodprov. Hon förstod inte att jag gick där utan munskydd. Ska lägga till att det bara var jag där, inga andra "patienter". Så jag satte på mig munskyddet. Fy så äckligt och jobbigt, och då hade jag på mig skyddet i kanske fem minuter. Man svettas ju under skyddet. Totalt ohygieniskt enligt mig, men...
Önskar dig ytterligare en dräglig natt.

Ditte sa...

Skönt att det blev en bra natt på jobbet. Men jag har förstått av min dotter som jobbar som fysioterapeut på ett äldreboende att det är extrajobbigt nu att hela tiden ha visir och ansiktsmask. Förut hade de det också i alla patientkontakt men nu är det hela tiden som alltså gäller.
Rart av maken att bjuda på sushi till middag.
Bråda tider har du verkligen men fint att du är arbetsfri juldagen. Förstår att du sover en del av julafton.
Önskar dig nu en ok. jobbnatt.
Kram

Ama de casa sa...

Vi har ju munskyddstvång så snart vi lämnar lägenheten vilket är nog så jobbigt. Att dessutom ha visir måste vara etter värre! Men som du säger, det är viktigt.

Hoppas att natten har varit lugn!

Anki sa...

Låter verkligen inte roligt att vara tvungen att ha munskydd och visir hela arbetspasset ...
Skönt att vara ledig julafton i alla fall!
Kram

Pettas sa...

Ni har det tufft alla ni som är inom vården.
Också här på vår lilla ö i havet rekommenderar man att vi ska ha munskydd på oss så snart vi närmar oss en butik och går in den, samt liknande ställen. Och visst har jag det, utan minsta tvekan tar jag på mig skyddet. vi måste hjälpas åt på det sätt vi kan.
Ha en fin helg! <3

Annika sa...

Hej! tack för kommentar hos mig.
Ja, ni har det tufft inom vården. En vän till mig här i DC som också är barnmorska (men mer inriktad på att hjälpa patienterna med amning) fick sitt c-19 vaccin igår. Hon var en av de allra första som fick det. OCH det är BRA!! MÅ ni snart få det också.
Vi har alltid munskydd där jag bor. Vi kommer inte ens in i butiker och i allmänna rum utan sådana.
Tvång på det. Ser noll och inga problem med det.
Du gör ett fantastiskt jobb!!
Heja dig!!
Annika i Reston utanför Washington DC

Paula sa...

Uff ja,idag kom nya direktiv, i senaste timmen om du frågar mig, men bra att sätta ner foten nu för smittan sprids ju oerhört mycket. Sushi, ja, dottern hämtade idag hem en kattunge på 12 veckor och den fick namnet Sushi!