måndag 21 december 2020

Glad måndag


 Glömde bort den här roliga skylten igår, så den får komma med idag istället , och gör denna måndag lite glad! Ledig från jympan ikväll, så idag har här shoppats de sista julklapparna och kokade (för mycket )knäck! Tog fel på recept så det höll på att bli kola istället, men rättade till det med mer sirap, men en hel massa mer knäck blev det! Möjligen kokade den inte länge nog, så den blev lite mjuk. Nu står den i frysen, hoppas den hårdnar! "Glad Måndag" temat står Carita för, och visst är den glad, inget jobb för mej i natt och vi går mot ljusare tider...vintersolståndet idag, hurra!

Orsakullan undrar : 21. Vilken julmusik är du riktigt trött på? Konstigt nog "Tänd ett ljus" med Triad, som alla älskar. Den har jag tröttnat på, trots att jag gillar Niklas Strömstedts musik...

9 kommentarer:

Ditte sa...

En rolig skylt och jag tackar för den. Skratt behöver vi. Och att du gjort för mycket knäck är ju en fördel. Eller?
Skönt med en jobbfri natt och även att det nu blir ljusare. I alla fall vädermässigt.
Bara Triad inte sjunger låten så går den an. Bättre då när Niklas S själv sjunger den.
kram!

BP sa...

Hahaha! Tack för det skrattet:-) Klockrent så där i könsneutrala tider:-)
Har aldrig kokat knäck, för det verkar inte vara helt lätt. Känner fler som inte direkt har lyckats med det. Tog också upp vintersolståndet i min blogg idag. Bara tanken på längre dagar gör ju att man blir glad:-)

Paula sa...

Kola eller knäck, jag fattar inte skillnaden. Min väninna gjorde kola igår, blev inte bra, vad kan gå fel?? Varför inte köpa färdig, vad är grejen liksom? Du som köper julmaten färdig, varför ska du koka egen knäck? Många mysterier får vi i livet, detta är en av dem...skojar bara
Kram från pörtet

Anki sa...

Haha ... kul skylt!
Förr gjorde jag alltid knäck och ischoklad ... och ibland även kola, men de projekten är nedlagda sen många år :)
Jag är inte heller förtjust i Triads version, utan föredrar helt klart Niclas egen :)
Önskar dig en bra tisdag!
Kram

Ama de casa sa...

Haha! Gillar skylten :-D

Hoppas knäcken stelnade till en lagom konsistens.

Visst är det härligt att ljuset återvänder! Fast vi har ju inte haft det lika mörkt här som ni har haft det uppe i norr.

Ha en fin dag!

Guldkryckan sa...

En "hen" har fötts till världen...hallelujah ;)
Som Bp skrev här ovan, tanken på längre dagar gör ju att man blir lite glad, faktiskt.
Vi fgick ju lite knäck från jobbet men den var stenhård ju, lite synd men knäck kanske ska vara hård? Får bestämt googla på det ;)
Föredrar ju lite mjukare varianter, då kan man äta flera samtidigt och höja sitt blodsocker snabbare till oanade höjder....obstinata diabetespersonligheten talar ;)

Tillönskar dig en superb tisdag nu.

Znogge sa...

Tack för den :D Allt kan tydligen hända i tider som dessa ;-)

Kram och god tisdag!

Ditte sa...

Hej!
Vill bara säga att det inte fungerar att kommentera i dagens inlägg med dansen. "Orsakullans" fråga gick ihop med kommentarsraden.
Kram

Pettas sa...

Inlägget efter det här med dansen på jobbet är underbart. Jag blir hur glad som helst av det . Dansa vidare i livet. ( jag kommenterar här för det fungerar inte i dagens inlägg)
Kram