lördag 5 december 2020

Tråklördag

Trött är bara förnamnet hur jag har känt mig idag. Har inte gjort någonting idag förutom att sovit och plöjt igenom nya säsongen av "The Crown" på Netflix.  Middagen som var på gång hos äldsta sonen blev inställd då en av deras kompisar testats positiv för covid-19, så då vill de ta det säkra före det osäkra och inte träffa oss. Hittade en bild från Gran Canaria, där bollen i mitten påminner om ljusbollen som vi har i vår rondell nu!
Här ett foto från förra året och min joggingtur på Gran Canaria, gissa om jag längtar dit!
Gårdagens middag smakade okey, men inte mer, tror den är godare med kyckling faktiskt. Nu har jag massor av konstiga oljor och såser i kylen, sesamolja, fishsauce, ostronsås, ricevinegar...
Molly har varit lika trött som mej idag...vi gäspar vidare framför TV:n...

Orsakullan undrar: 5. Jag trodde inte det var sant…

...att detta året skulle bli så annorlunda!

Nu njuter jag av musik i programmet "Så mycket bättre"....
 

9 kommentarer:

Ylva sa...

Det är väl inga konstiga såser, bästa smaksättarna, lagar mat med dessa ofta och mkt
🥰

BP sa...

Ja, Covid-19 kryper närmare och närmare. Snart det det inte en fråga om utan när vi blir smittade. Så hänsynsfullt tänkt av sonen där. Hoppas han och flickvännen klarar sig.
Pad thai har jag ätit några gånger, men ingen slog gamla Phuket House på St Eriksgatan. Breda risnudlar och stora scampi - det var den bästa Pad thai jag någonsin ätit.
Det är ju problemet tycker jag när man gör "nya" rätter som man troligen inte gör om. Man får nya kryddor med mera som man sedan troligen inte använder nåt mer. Men ostronsåsen är perfekt när du ska vara lat och vill göra en "quick wok" med nötkött till exempel. Sesamoljan och risvinäger tillsammans är en perfekt dip för Beijing 08 dumplings som finns djupfryst hos din lokala ICA.

Paula sa...

Hej, tack för nya fotot på sötnosen! Jag har funderingar på The Crown, börjar tycka att jag kanske vill se hela serien. Netflix har jag aldrig haft så nu undrar jag om alla (många) säsonger finns kvar där att se? Jag menar, det är ju ingen vits om jag bara kan se de nyaste när jag inte sett från början...I så fall skulle jag överväga prenumeration för jag har inte hittat några jättebra serier på vanliga kanalerna nu i höst. Jag tror säkert du försöker dig på flera asiatiska rätter, de är ju så goda, ge inte upp. Allt det du raddar upp funkar till samtliga asiatiska recept. Pad Thai är inte min favorit heller, men googla asiatisk wok, det finns så mycket gott! Kram

Anki sa...

Så trist med den inställda middagen, men ändå säkrast att avstå.
Hoppas ni känner er piggare idag - både du och Molly! Härlig bild på henne :)
Ha en bra söndag!
Kram

Ama de casa sa...

Jag tycker maten såg suveränt god ut - älskar thaimat! Tyvärr finns det inte så mycket sån att tillgå här i centrala stan.

Molly är så himla gullig!

Hoppas du får en piggare dag idag.

Znogge sa...

Nog är året annorlunda och tillvaron känns mest konstig. Men vad ska man göra... Molly blir man alltid glad av att se på bild i alla fall :D

Kram

Geddfish ♥ sa...

Det var ju självklart att inte ni skulle gå på den middagen, men fy så tråkigt! Mycket som är tråkigt i dessa tider, fast vi har det bra ändå.
Jag var ensam hemma hela dagen igår (som jag brukar) hade det varit förra året hade jag funnits på galej. Jo, jag smög till posten och hämtade spännande paket (munskydd på).
Molly-kissen blir jag glad över att se, en katt ser så avslappad ut (mellan varven).
Kram!

Guldkryckan sa...

Gran Canaria hade suttit fint, promenader, ett glas vis, god mat i restaurangen och lite lagom socialt umgänge....längtar.

Molly såg så lagom trött ut att jag nästan gäspar lite här av ren solidaritet ;)

Ha det underbart nu.

Ditte sa...

Lika bra att ställa in middagen. Phad Thai äter jag ofta i Thailand och med räkor men tycker inte jag får till den bra hemma. Annars brukar jag vara hyfsad på asiatisk mat och lagar det ett par gånger i veckan. Så dins såser har jag hemma. Och de används.
Så njutbart att minnas Gran Canaria. Och jag förstår verkligen att du längtar dit. Jag kan längta efter sol (nåja skugga för mig) och värme och skulle gärna vara i Thailand.Ja, sen är det ryggen förstås så jag kan inte vara annat än hemma just nu- Men längtan är fri.
Härlig bild av Molly och fint att ni kan gäspa ikapp.
Kram och trevlig kväll.