måndag 28 december 2020

Glad Måndag


 Det blev en ganska intensiv natt på jobbet. Hänvisade 4 kvinnor till andra sjukhus, tacksamt att det gick att hänvisa, det är värre när det inte finns plats på de andra sjukhusen! Väldigt skönt när klockan slog 07 i morse och morgonpersonalen tog över, tyvärr är det mycket sjukdom bland personalen nu, inte bara covid-19...

Väldigt trött när jag vaknade på eftermiddagen och låg kvar i sängen länge, fick mysigt sällskap. Njuter av en ledig och då såklart en glad måndag, temat som Carita håller i. 

Passade på att se "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton- en jazzmusikal" från Scalateatern ( som jag såg live för två år sen) på svtplay. 

Älskar musiken i inledningen, lyssna här : på saxofon : Arne Domnerus!

Måste visa Mollys nya favoritplats: handfatet!Orsakullan undrar idag : 28. Det här vill jag göra 2021. Finns bara ett svar på det : Resa!

6 kommentarer:

Ditte sa...

Så fint att det ändå fanns platser som du kunde hänvisa till-
Och klart det är skönt med en ledig dag. Helt klart.
Såg också Karl Bertil på Scala och även på Julafton. Läste berättelsen fär många, många år sedan i Tage Danielssons bok Sagor för barn över 18 år. En bok som rekommenderas.
Vet inte ens om den finns längre att köpa...
Härlig bild på Molly i handfatet. Undrar om hon vet att dte kan komma vatten där...
Kram

Paula sa...

Haha så mysigt för Molly, lagom rundade väggar runt boet. Har du testat att ha på vatten kranen? Nej inte att blöta ner henne utan att låta det droppa lite så att hon kan fånga vattendroppar med tassen om hon vill. En del katter tycker det är spännande, en del dricker direkt ur kranen! Hoppas du är ledig ett tag nu så du får återhämta dig efter julpassen
Kramen

BP sa...

Himla läckra sängkläder - helt i min smak:-) Du verkar ha en massa sängkläder som jag skulle kunna ta över direkt:-)
Å du - vilken PISSdag idag. Det blev då aldrig ljust, och jag som trodde i min enfald att vi gick åt rätt håll. Så det bästa du kunde göra var just att sova bort dagen och titta på nåt du gillar på tv.

Hahaha! Mollys favoritplats ät ju aningen otippat. Har ju ingen erfarenhet av katter, men gillade Maja också handfatet? Å hellre ha en katt i handfatet än i sängen om jag får säga så;-) Guuu så diplomatiskt jag var här;-)

Ama de casa sa...

Det är helt otroligt att dom drog ned på antalet platser hos er när dom byggde NKS... Hur tänkte dom där?

Molly är så himla söt! Skulle gärna klappa på den där fina magen :-)

Znogge sa...

Så jobbigt om det inte finns platser att hänvisa till men bristen på vårdplatser är ju ett genomgående problem inom sjukvården. En förlossning kan man knappast stoppa i avvaktan på ledig plats.

Vilket mysigt sällskap Molly är.

Kram

Ami sa...

Skönt att det fanns andra platser som du kunde hänvisa till. Och vilken härlig plats Molly har hittat. Kram