lördag 19 december 2020

Lilla julafton

Vaknade efter 4 timmars sömn kl 06 i morse, så vad passade bättre än att äntligen tända det tredje ljuset till en tidig frukost.
Efter morgonbus hittade Molly sin kartong och la sig ner för att vila en stund.
Min man tyckte inte vi skulle vara utan gran helt i år, så han kom hem med en miniplastgran från Ikea, den blev faktiskt riktigt fin när vi pyntat den. Den får stå högt upp på nätterna så inte Molly når den!

 Ikväll hade vi "lilla julafton" hemma hos oss, då en av killarnas flickvänner inte är med oss på julaftonen. SÅ mysigt att träffas. Vi bjöd på en toast med kalixlöjrom, sen blev det glögg och pepparkakor med ädelost för den som ville.

Orsakullan undrar idag : 19. Covid19 gjorde året 2020, begränsat hur tror du 2021 blir?

Hoppas innerligt att vaccinet kommer att hjälpa oss till en mer normal tillvaro.

6 kommentarer:

BP sa...

Nu kan jag har räknat fel, för matte är ju inte min starkaste gren direkt. Men jag trodde i min enfald att det var fjärde advent idag. Å då tänder man väl det fjärde och inte det tredje ljuset eller;-) Men där fanns ju ett vitt blockljus i bakgrunden så...;-)

Så det är din man som är den som pyntar - hahaha! Minijulgranen är väl ... ja, du vet ju vad jag tycker om plastblommor så;-) Men jag gillar stjärnan i fönstret skarpt:-)

Toast med kalixlöjrom - dregel, dregel:-)

Ama de casa sa...

Det är tre såna minigranar från IKEA som vi har ute på terrassen. Dom är väldigt hållbara och barrar inte alls mycket. Ibland blåser dock en och annan julkula av, men dom är ju som tur är av plast även dom :-D


Mysigt med en försmak av julen med löjrom och glögg efter det :-)

Ha en fin fjärde advent!

Äventyret framtiden sa...

Fint och stämningsfullt fick ni till det på er lillajul-afton och så hann ni få det tredje ljuset tänt innan det fjärde ska tändas idag. Bra tajming!
Minigranen är fin och lätt att plocka undan när det är dags. Molly trivs förstås med sitt kartongliv. Tänk vad katter gillar sådana. Himlen för dem.
Ha en fin fjärde advent hela dagen!
Kram

Ditte sa...

Vad trevligt med den lilla julgranen! Och så fin den blev! Men förstår att den får vara där ni tror att Molly inte kan hitta den.
Mysigt med "lilla julafton" och förstås fint att ses. Och gott!
Kram och trevlig söndag.

Znogge sa...

Här tänder vi det fjärde ljuset men jag är inte knusslig ;-) Så fin er lilla gran blev! Hoppas nu att Molly inte tycker den är alltför spännande.

Kram och god fjärde advent!

Paula sa...

Vilken vacker julgran! Skulle jag vara katt skulle jag anta utmaningen och leka med de röda fina bollarna...frestelsen måste vara stor! Hur gammal är Molly nu? Dottern hämtade ju hem en kattunge i fredags, 12 veckor gammal. Och igår kom Vanessa, barnbarnsbarnet för att hälsa på både kusinen och kattungen med resultat att kattungen låg under badkaret hela natten! Haha, så kan det gå när en ivrig 8-åring vill gosa och leka.. Undrar om dottern har någon stor kartong som katten kan gömma sig i, vore ju bättre än under badkaret..