tisdag 23 februari 2021

Åka skidor eller inte?

Idag bestämde jag mej att åka in till stan för att köpa en parfym som jag fått nys om, som bara säljs på NK, tyvärr var den slut, så jag står nu på nån slags väntelista där de hör av sig när den kommer in.

Inte mycket folk alls i stan, riktigt ödsligt.
 

Förra året i Järvsö, inte mycket folk i backarna!

Orsakullan undrar: 

  1. Hur ser du på resor till fjällen så här i covid19-tider?
  2. Har ju förstått när man läser tidningar att det mycket och trångt med folk, inte minst på vägen upp till fjällen då det görs en del inköp och toabesök på mackar osv. Det är ju inte bra.
  3.  Vårt tjejgäng har även i år bokat en stuga i Järvsö i mitten på mars. Vi väljer alltid att åka från söndag-torsdag, som betyder mindre folk i backarna, aldrig liftköer och tillbringar tiden i backarna eller i vår stuga. Flera nya lunchställen finns, och på det nya cykelhotellet var vi så gott som ensamma när vi intog vår lunch förra året. Vi brukar också grilla korv utomhus på lunchen.  Så, det viktigaste är såklart att hålla avstånd. Tror dock att Järvsö inte är som Sälen och Åre då det inte är lika populärt och vi väntar till sportlovet för Stockholmarna i alla fall är över! 

9 kommentarer:

Ditte sa...

Klart att ni ska åka! Absolut! Att vistas ute och åka skidor ger energi och styrka något som kan behövas i alla sammanhang. Jag hade inte alls tvekat att åka till Järvsö. Däremot hade jag inte valt Åre, Sälen eller andra större anläggningar. Ni åker utanför sportlovstiderna dessutom. Trots Covid pågår livet här och nu.
Ja, stan/City är ganska tomt och det är det ju på bussar, pendeltåg och t-bana också utanför rusningstid.Jag är ju här ett par gånger i veckan och har konstaterat samma sak.
Trist att din parfym inte fanns....
Kram!

Paula sa...

Ja du, jag är väldigt kluven vad gäller resandet på sportloven. Det är sprängfyllt i vår lilla by. Jag gläds åt att det går bra för vår anläggning som är en stor arbetsgivare, men visst är man samtidigt orolig. För nog spiller det ju av att de behöver handla, tanka osv. Nu har vi en mycket liten närlivs och man har skaffat trafikljus som lyser rött när 20 pers är inne. Men trots alla uppmaningar så kutar hela sällskap in i affären, o familjer med barn. Sedan ser man ju hur många familjer firar sportlov ihop i samma stuga/hus, med barn och vuxna och hundar osv. Då är man ju tätt på varandra med såna man inte normalt bor med. Jag vill ju att skiten tar slut nångång o det känns lite hopplöst när man själv är så himla noga och duktig. Idag fick visst ett gäng ur personalstyrkan sparken i sälen pga personalfester...suck.
Ja hur ska man resonera? Du får nog fatta ett eget beslut när du vägt för- och nackdelarna. Kram från pörtet

BP sa...

Snacka om ett spöklikt Sergels Torg. Det gör faktiskt ont! Å det det gör det svårt att förstå att smittan bara ökar i Stockholm, trots att det är dött ute. Den ekvationen går inte ihop riktigt för mig.

Ditt skidgäng åkte ju till Järvsö även ifjol, då pandemins första våg sköljde över Sverige och resten av världen. Å ni klarade er då! Det lär ni göra i år också.

Ni blandas ju inte med personer ni inte mött på ett tag och ni "bunkrar" ju i Stockholm, så jag ser ingen anledning varför ni skulle stanna i Stockholm. Kör på bara. Om någon vet var C-19 innebär så är det ju ditt gäng som jobbar inom vården.

PS. Jag förstår Paula, som ser det från ett litet annorlunda perspektiv om man säger så. DS.

Ama de casa sa...

Din shopping verkar lyckas ungefär lika bra som vår gör... Men bra att dom hör av sig när parfymen kommer in.

Jag tror att det är afterskin på barerna som är den stora boven i smittspridningen. Er afterski känns väldigt C-säker. Att åka när det är färre människor är alltid smart, liftköer är aldrig kul oavsett om det rasar en pandemi eller ej.

Ha det gott!

Ami sa...

Jag tror absolut att ni kan åka om ni inte blandar er för mycket med andra. Kram

Znogge sa...

Det är en svår avvägning. Själv hade jag valt att inte åka eftersom det helt enkelt inte är nödvändigt. Även om alla är försiktiga så tror jag att det blir mer folk i rörelse och trängre på många ställen vilket Paula har noterat. Sedan tror jag inte att utevistelsen är minsta lilla problem i sig men nej, jag hade avstått.

Kram

Annika sa...

Usch vad svårt, Å ena sidan tycker jag inte man ska åka. Det går att vänta till nästa år.
För nog lär det komma infektioner i sport och påsklovens spår ...
No kidding.
Å andra sidan ... ni är ert lilla gäng och bubbla ... OCH ni ska ha egen stuga och inte åka då det är lov.

Tror också det är after-skin och trängsel som är det värsta + affärerna. men mathandlingen kan ju ni ju i mångt och mkt fixa innan ni åker.
Har goda vänner från Järvsö här i US och de brukar säga att deras backar aldrig är direkt fullproppade.

Om du och ditt tjejgäng --som ju ändå träffats under hela krisen-- åker borde det ju faktiskt vara OK ...
men en lätt fråga är det inte.

Kram!!

Guldkryckan sa...

Var väl inte så många ungar som reste bort på skolan, någon enstaka kanske.
Är väl ok om man är en samling vänner som reser bort lite, bara man håller sig för sig själva....antar jag.
Tillönskar dig en fin onsdagskväll :)

Geddfish ♥ sa...

Jag önskar er en trevlig resa!

Min åsikt är att det är en icke nödvändig resa, dessutom kan man belasta vården med brutna ben eller annan skada från backarna, just nu då när vården har så mycket med Covid.
Men visst, jag känner väl några som ska åka till Sälen. Jag har en syssling som bor nära Järvsö och brukar vara en skidfantast, men han håller sig borta nu. Konstiga tider...

Kram från mig!