tisdag 16 februari 2021

Fettisdag

I natt slutade en undersköterska som har jobbat länge hos oss, så sorgligt och så saknad kommer hon att vara! Hon bjöd på massa gott sin sista natt hos oss.
Äntligen har det första badkaret installeras hos oss, idiotiskt att ett nytt sjukhus inte kan erbjuda bad till de födande, men nu så! ( okey,  vi har haft EN uppblåsbar pool)
Fått ett foto från jobbet inför denna natt....ska bli riktigt kul att gå till jobbet i natt, i och för sig har jag redan ätit en halv semla...börjar nästan, men bara nästan, bli trött på semlor! Haha!

Orsakullan undrar såklart idag : 

  1. Semmeldagen idag, blir det någon semla?
  2. Ja, det ser ut att bli både en och två!

 

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Men, vad fint, att erbjuda födande ett badkar! Nytt för mig, som fött fyra barn med ganska stor smärta. Det måste ju vara härligt med ett bad!
Fint att få semla till nattjobbet, det inspirerar!
Kram!

BP sa...

Vilket avskedskalas din uska bjöd sina kollegor på:-) Var det din favo uska som du nämnt så många gånger här på bloggen?! Sedan undrar jag också en sak. I vanliga fall när man slutar på ett (kontors-)jobb så är det arbetsgivaren som bjuder på avskedsfika och personalen som skramlat köper en avskedspresent. Hos er verkar det nästan vara tvärtom...

Badkaret känner jag igen. Identiskt med vårt, fast det är svart. Nu kan du äntligen krypa ned i ett värmande bad om det är ledigt alltså - badkaret menar jag;-) Den orange väggen är läcker, men jag hoppas att ingen slår i huvudet i det där "skåpet" som hänger över badkaret...

Åsså bjuds ni på semlor också. Här hoppas jag verkligen att NKS står för semlorna!

Ha en riktigt bra natt med allt godis som väntar. Hoppas du hinner äta din halva eller hela semla;-)

Ditte sa...

Fint med ett badkar! Men visst borde det ju ha funnits från början. Och vad gäller en uppblåsbar variant som ska fyllas tar ju tid så då får det kanske inte vara bråttom-
Trist att mista en bra uska. De växer ju inte på träd direkt. Och jättefint av henne att bjuda på godsaker. Och semlor! fint att någon bakat och bjuder nattpersonalen.
Vad gäller semlor åt jag en minivariant igår i Östermalmshallen så jag är nöjd med det. Den var också riktigt god.
Önskar dig en ok natt.
Kram

Anki sa...

Vilket kalas det blev!
Jag har ätit en semla och det var igår :)
Ha en fin dag!
Kram

Ama de casa sa...

Vad tråkigt att din kära och omtyckta kollega slutar, men vilket kalas hon bjöd på!

Det var verkligen på tiden att ni fick ett riktigt badkar!

Hoppas du fick en bra natt och kunde avnjuta din semla i lugn och ro. Här blev det inga semlor alls, dom finns att tillgå, men vi är inte så förtjusta i dom. Tar hellre nåt annat gott, stod på den skandinaviska affären igår och trånade över en djupfryst prinsesstårta men valde brödet precis intill istället. Sen råkade det viss slinka med ett par Polly-påsar som dom på vanligt frestelse-vis hade hängt upp vid kassorna ;-)

Annika sa...

Bra med badkar för den som vill lägga sig, och föda, i ett sånt.
jag såg en hemförlossning på YouTube där kvinnan födde i en uppblåsbar pool med hela familjen och barnmorska runt om sig. Inte min grej, alltså hemmaförlossning. Men ja , somliga vill ju ha det så. Lite intressant att se, trots allt.

OOOO vad mkt gott du fick i natt. Härligt härligt!!!!
Trist att en kär arbetskamrat slutar.

Kramar!

Znogge sa...

Jag trodde faktiskt att ett badkar var en självklarhet på en ny förlossningsavdelning men tydligen inte. Fint att ni har ett på plats nu.

När det gäller fastlagsbullar så är det lika bra att gå all in och sedan avsluta säsongen ;-)

Kram