fredag 26 februari 2021

Fem en fredag

 

Ut på tur med maken idag, det blev verkligen en powerwalk i nästan en och en halv timme.
Sol och mörk himmel vid Brunnsviken.
Isen ligger än, men det börjar smälta...


Dags för Elisamatildas "fem en fredag" som idag går på temat "Team building" att lära känna varandra lite mer helt enkelt. 

1. Vilket var ditt första jobb?

Minns att jag jobbade som barnflicka en sommar efter nian. Första riktiga jobbet efter gymnasiet var som vårdbiträde på ålderdomshemmet i Hofors.

2. Vad läser du nu?

Har just läst ut" Draken i rummet" av Gunilla von Platen, och funderar på att börja med " Där kräftorna sjunger" eller Pia Höjebergs : "Hanna och barnsängskriget".

3. Har du någon gång träffat någon känd person? 

Ja, ni som följer bloggen vet att en och annan kändis har man ju stött på genom alla dessa Melodifestivalresor och ESC, så svårt att säga någon speciell. Men visst är det lite speciellt att få träffa Björn Skifs som vi gjorde på Cirkus när det var premiär av "Häxorna i Eastwick" (hösten 2019) med Peter Jöback ( som jag också träffat, syns i marginalen på min blogg) Björn Skifs har ju varit en stor idol genom åren.  Men ett kort möte, jag var sju år, det var med Siw Malmqvist som jag just sett med mamma i Folkets Park i Falun, och jag fick hennes sprattelgumma i trä, hon var min första stora idol!

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? 

Att kunna skriva böcker kanske....eller att kunna agera på scen ...

5. Vad var det första du köpte för egna pengar?

Kommer inte ihåg?  Men kanske det var den första utlandsresan som jag gjorde med några tjejkompisar i februari 1979, efter att ha jobbat ett halvår på ålderdomshemmet! Resan gick till Las Palmas på Gran Canaria, det var magiskt att komma till värmen från ett kallt Sverige i februari minns jag! Å jag fick se en palm på riktigt för första gången i mitt liv!

Måste ju lägga upp bilden på Björn Skifs från hösten 2019...
...och när vi ändå håller på så träffade vi också aktuella Renée Nyberg från TV4 "Renées brygga" och hennes David Hellenius.
Senaste kändisen träffade jag i augusti då jag lyssnade på hennes konsert i Steninge stora lada utanför Märsta, trodde väl aldrig jag skulle gå och se Carola, men oj så tagen jag blev av hennes konsert, säga vad man vill om henne, men sjunga det kan hon!

Orsakullan undrar idag : 

  1. När dörrklockan ringer så…
  2. ...är jag glad att jag hör den, för det gör jag inte alla gånger, måste se till att köpa nån förstärkare av något de slag!

13 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

vädret fint nu för promenader, ingen is på vägar, många kändisar du mött.

Robert W sa...

Vilken tur Björn Skifs, Peter Jöback och Carola haft som fått träffa dig :)

Lillian "sognafaret" sa...

Ja tenk å kunne skrevet en egen bok og kommet på "bestselgerlisten"

BP sa...

Här var det kändistätt! Inte helt otippat med tanke på ditt intresse för Mello och ESC. Gissar att du nog träffat flest kändisar av alla som deltar idag. Tycker det är så himla kul, för ditt intresse har faktiskt smittat av sig till mig. Kan nästan ge Yvonne en match, fast bara nästan:-)

Vilket sammanträffande - "När kräftorna sjunger" började jag med idag. Än så länge "hänger jag i", trots att boken inte direkt är min genre.

Konstigt att det är så mycket is kvar i Brunnsviken. Ännu konstigare att ni hade moln på himlen idag. Det hade inte vi alls. Att det kan skilja så mycket på bara cirka 15 kilometer.

Mrs Calloway sa...

att skriva lite böcker hade varit kul Där kräftorna sjunger är jättebra. Carola också. jag gillar hennes energi

Paula sa...

Kul med kändisarna. En del har träffat författare, andra har träffat idrottsstjärnor, och du har mest träffat artister! Magert för mig på kändisfronten, fast Skifs är ju från grannstaden, liksom även Gunde Svan. Vilka bra böcker du har att välja på, gillade båda lika mycket fast de inte går att jämföra! Säker på att du också kommer att tycka om dem.
Många säger att alla borde prova på att jobba som vårdbiträde någon gång i livet, bara för att öka förståelsen, jag kan bara hålla med, vete sjutton om jag pallat...
Resor ja, det förstår jag att du satsade på. Även jag åkte till Mallis och Sardinien innan jag fick barn. Sen blev det en liten paus
Trevlig helg/kram

Geddfish ♥ sa...

När jag tänker på dig, så tänker jag direkt på kändisar! För du har ju varit ute så mycket i hetluften med alla ESC och så har du väl förlöst en och annan kändis kanske?
Mycket har jag rest, men jag har aldrig varit på Mallis! Faktiskt inte.
Godnattkram!

Ditte sa...

Vad skönt med en lång runda i det fina vädret. Men jag såg på dina bilder att isen låg kvar. Här vid Årstaviken är det nu bara rester kvar. Ohc i Saltsjön har det "bara" varit isflak som kommit genom slussen från Mälaren.
Jätteroligt att läsa dina svar.
Gunilla von Platens bok har jag läst och tyckte den var riktigt bra. Blev tagen av "Där kräftorna sjunger". "Hanna och barnsängskriget " har jag inte ännu läst. Men tack för tipset.

Vad gäller s.k. kändisar har det ju för er varit ganska påtagligt att omges av dem och inte minst i "mellosammanhang". Roliga minnen kan jag tänka.
Fina bilder på er här med olika kändisar. Kul att ha och att minnas.

Kram!

Ama de casa sa...

Tänkte genast på dig när det kom till kändisfrågan när jag såg andra som svarat på dessa frågor :-D

Jag har faktiskt också träffat Björn Skifs. Han satt i baren efter ett uppträdande på Hamburger Börs och jag tog mod till mig och gick fram. Sa att jag hade en kompis som var ett stooort fan (vilket min jämnåriga kompis också var/är!) och att hon alldeles snart skulle fylla 30. Kunde han kanske skriva en liten hälsning till henne? Jomenvisst. Han grabbade en servett och skrev: "Grattis Sanna på 30-årsdagen! Kram Björn Skifs".
Jag ramade in den och det blev en perfekt present. Ett aber var bara att hon preciiis hade fyllt 29, så jag fick hålla käft ett helt år - det var jobbigt... ;-)

Ganska precis 10 år senare såg vi Sweet på Ålandsbåten. Vilket nedköp av "arena" för deras del, dom var rätt stora när det begav sig då jag och Sanna dansade loss i tonåren till deras musik på diskot på Folkets Park i Skellefteå. På frukosten satt dom vid ett bord (jag antog att det var dom, dom stack liksom en del från övriga passagerare). Även dom var snälla och skrev en hälsning på en servett till Sanna på 40-årsdagen. (Undrar just om det var en enda originalmedlem kvar? Vet fortfarande inte ;-) ).
Ramade in servetten och gav tavlan tillsammans med en "Best of"-CD. Det lustiga var att just då hade Sweet ett uppsving bland ungdomarna i Ske-å, så dom unga på födelsedagskalaset var djuuupt impade :-D

Ooops! Nu for jag visst iväg i minnenas allé. Sorry! :-)

PS: Minns du förresten The Sweet? Det borde du göra med tanke på att vi är ganska jämnåriga du och jag :-D

Susanne ❤️ sa...

Du har ju träffat alla kändisar:) underbara svar på roliga frågor Hoppas allt är bra med dig ska försöka läsa lite vad som hänt i ditt liv sen senast jag bloggade ett tag sen
KRAMISAr

Znogge sa...

Ja, du om någon har ju mött ett stort antal kändisar under resans gång :D
Det finns bra förstärkare och frågan är om du inte har rätt att få en sådan via hjälpmedelscentralen.

Kram och god lördag!

Kina sa...

Jag säger bara det....Björn Skifs! 🥰 Nu blev jag avundsjuk!

Åke sa...

Ja sjunga kan Carola inte något ont idet. Helenius och Renne verkar vara mycket trevliga jag brukar se hon på bryggan med div. Skiffs har jag alltid gillat, min favorit med Björn är ändå filmen Strul.