onsdag 17 februari 2021

Askonsdagen


 Onsdag och Askonsdagen, om askonsdagen kan ni läsa här,

Jag som trodde askonsdagen/dymmelonsdag var i påskveckan!

En fin närbild av Molly fick jag till med mobilen, de få stunder hon är lugn!


Eftersom det är Mellotider, så blir det en suddig bild från en deltävling , 2013 bör det vara, då vi intog Skellefteå! Tänk så mycket av Sverige vi har sett! Rättelse : det var inte år 2013 vi var där, det var 2009..åren går fort!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Utövar du någon vintersport?
  2. Som synes på bilden här ovan så gillar jag att åka utför, och så gillar jag pistmaskiner också, haha!  Vi är ett gäng från jobbet som i många år nu åker till Järvsö och åker skidor, vi har det så ljuvligt däruppe i en stuga tillsammans.

8 kommentarer:

BP sa...

Bilden på (den lugna) Molly är en höjdare:-)
Det var tider det när du oh din schlagerkompis åkte Sverige runt för att följa delfinalerna. Inte riktigt samma sak digitalt om man säger så. Det tycker nog inte näringslivet heller skulle jag tro. Vi får hoppas på bättre tider...

Du och jag verkar vara de enda som faktiskt föredrar utförsåkning före längdåkning. Personligen tycker jag att det är alldeles för svettigt och jobbigt att åka längd. Testade en enda gång i Zermatt, Schweiz, men gav upp efter 500 meter...

Hoppas att ert Järvsö-gäng kommer iväg även i år!!!

Znogge sa...

Så fin bild på Molly och det gäller att passa på när man har ett livligt djur.
Utförsåkning är toppen och som liten åkte jag regelbundet för min pappa älskade att åka skidor. Det gör inte Husse men en gång fick jag med honom. Sedan dess har vi inte åkt. Lite synd men... Hoppas ni kommer iväg i år också.

Kram

Anki sa...

Verkligen en underbar bild på Molly!
Åkt utför har jag aldrig gjort ... men på längden blev det en del när det begav sig. :)
Ha det gott!
Kram

Ditte sa...

Molly är så söt och här ser hon ut att verkligen vilja vara med på bild. Tänk så fina minnen och så roligt ni haft från när ni hängt på "mellon" och rest inom Sverige. Alltid något nu när det är dessa begränsningar.
Vad gäller skidåkning så gillar jag det också. Tyvärr blir det nog ingen skidåkning för mig i vinter.(Ryggen orkar inte...) Får glädjas åt minnena från förra året när vi var i Vemdalen.
Önskar dig en fin torsdag.
Kram

Ama de casa sa...

Jag läste också på om Askonsdagen igår och kom fram till att vi nu kom in i tiden mellan jul och påska :-D

Skellefteå... Den stan har jag sett rätt mycket av, men nu har jag inte varit där sen 2011. Tio år! Tiden går fort.

Jag gillar också utförsåkning, eller gillade kanske man ska säga. Tror att våra "karriärer" i skidbackarna är över nu efter fjolårets upptäckt om att åldern nog har tagit ut sin rätt. Lätt att gå sönder när man har blivit skörare.

Ami sa...

Vilken söt bild på Molly!
Och jag trodde också att askonsdagen var i påsk.
Kram

Annika sa...

DET trodde jag med, att onsdagen innan skärtorsdagen var askonsdagen, men när jag flyttade till US fick jag lära mig att så är det ju INTE!
Det med anledning att jag såg så många som varit i kyrkan på askonsdagens morgon och fått kors i pannan av prästen. De där korsen ser ut som en svart blobba. SÅ jag var ju sååååå konfunderad ... men så fick jag ju veta att det är ngt katolikerna (mest tror jag) gör första dagen på fastan.
Så då fick jag samtidigt lära mig att dymmelonsdagen är dagen i påskveckan.
Kramar!

Geddfish ♥ sa...

Då kan jag bidra med att ha fått korset i pannan på Askonsdagen flera gånger om i kyrkan. Icke nu i år då. Jag är på intet sätt kyrkligt medverkande i pandemin.
Söta Molly. Bedårande!
Kram!