lördag 20 februari 2021

Deltävling 3

Så är det då snart dags för deltävling tre i melodifestivalen. Jag har lagt ett lustigt jobbschema för första gången, jobbar fredag och söndagnatt, är alltså ledig i natt!! Hur det blir med sömnen dessa dagar får vi se. I morse så promenerade jag hem från jobbet, en fyra kilometers promenad från dörr till dörr. Skulle fått vänta på bussen i en halvtimme eftersom det är lördag. Vädret var okey, ingen nederbörd, och jag kände mej pigg trots nattjobbet ( lämnade som vanligt över en full avdelning och fullt i stan, så det gick inte att hänvisa i natt)  Nu har jag sovit i fem timmar, och bör orka hålla mej vaken och se mello ikväll.

Jag har hört och sett en minut av låtarna och tror att Charlotte Perrelli går vidare till final, och troligen Tusse. Till andra chansen är det alltid svårt att tippa, men hårdrocksgänget Mustasch kanske går hem bland många, och Elisa har en fin röst.....
 

Måste ju lägga ut den här bilden från schlagerprofilerna på instagram, Charlotte Perrellis olika outfits i mello, från när hon vann i Israel med "Take me to your heaven" i rosa dräkt 1999, den glittriga klänningen när hon gick vidare med "Hero" 2008 ( vi såg henne live i Karlskrona när hon vann den uttagningen) . 2012 var hon med med låten "The Girl", med den lilla röda klänningen. Fiaskot med balladen då hon kom sist i sin deltävling 2017, med akustisk gitarr sjöng hon "Mitt liv". Ikväll gör hon comeback i den lilla svarta, och går direkt till final...tror jag!!!

Orsakullan undrar idag : 

  1. Slarvighetens dag idag. När är du riktigt slarvig?
  2. Är alltid lite slarvig, känns ibland att jag inte har ordning på nånting, haha! Nåja, tycker att min man är slarvigare! 
  3. Efter middagar här hemma så står det gärna kvar lite disk till dagen därpå, tacksamt nog har vi ju diskmaskin, så det är ju ingen brådska. 

8 kommentarer:

BP sa...

Yvonne och jag diskuterade Perelli idag. Ja, hon var den enda artisten jag kände igen, för hon har ju varit med ett tag om man säger så. "En hårt arbetande sångerska tyckte Yvonne...

Inte visste ag att det fanns en slarvighetens dag. Rätt roligt faktiskt. Å jag tycker det är charmigt att vara lite slarvigt. Minns att min chef tyckte att jag absolut var slarvigt, men att jag var så snabb att det knappt märktes. Hahaha, så kan man ju också uttrycka det;-)

znogge sa...

Den som lever får se! Om en stund vet vi :D

Kram

Ditte sa...

Bra gjort att promenera hem! Extra motion! Kan tänka mig att det var skönt att somna sedan.
Vad gäller låtarna så tror jag på Charlotte Perelli och hoppas på Elisa vidare.
Mustasch är inte min grej men ii får se hur röstningen går. De har säkert sina anhängare. Vad gäller "Tusse"har jag inte hört henne.
Kram och trevlig mellokväll.

Ditte sa...

Tusse var ju en han. Det visste jag inte. Men dina tips stämde ju helt om vilka som gick vidare direkt till final Grattis. Och nu vet jag också ven Tusse är. En bra låt.
kram

Tony sa...

Tyckte att denna omgång var lite seg. Omgång 2 var mycket bättre, tycker jag. Du satte de som gick direkt, starkt!

Ama de casa sa...

Finalisterna klarade du ju galant! Andra chansen gick inte fullt så bra (jag har inte snabbspolat sändningen än, men jag har tjuvkikat i facit ;-) ).

När det gäller Perrellis kläder så minns jag bara dom två outfitsen som hon gick vidare till Storschlagern med :-)

Ha en skön söndag och en lugn natt!

Geddfish ♥ sa...

De två bästa gick vidare ;) Hade hoppats på Elisa, hon har en underbar röst, men men....
Söndagskram!

Guldkryckan sa...

Att Pirelli skulle gå vidare var väl näst intill obligatoriskt men den som jag tror kan vinna hela rasket är nog "Tusse" trots allt.
Minns inte de tidigare riktigt i skrivande stund, slötittar ju mest under deltävlingarna men ändå.
Vi måste ju ändå skicka någon som uppfyller alla kriterier för att kunna ta hem vinsten till fosterlandet. ;)

Mustasch var en besvikelse för mig även om jag är mycket för den "avdelningen" av musik, låten lämnade mycket övrigt att önska...tyvärr.

Ha det bäst nu trots ett knepigt schema.