onsdag 3 februari 2021

När man inte trodde det kunde bli värre....


 Trodde inte att det kunde bli värre på jobbet än vad förra natten var, men jo. När jag kom till jobbet igår kväll fick jag tårar i ögonen och tänkte en stund faktiskt gå hem.  Vi såg till att få en "time-out" så fort som möjligt med läkarna. Att sitta i telefonrådgivningen hela natten och veta att man inte kan ta in en enda kvinna med värkar är inte kul då avdelningen var totalt fullbelagd redan när vi kom. Till saken hör att vi inte får neka de väldigt tidiga gravida från graviditetsvecka 22, då NKS neonatal är de enda i Stockholm som tar emot det tidigast födda, vi får inte heller neka de hjärtsjuka mammorna att komma in. Sent omsider så fick två familjer helt enkelt skrivas ut hem , så att vi fick lediga rum att spela med, och det var räddningen i natt, plus att Huddinge och Södertälje kunde hjälpa oss. 

Inte minst vill jag ge en stor eloge till alla som jobbade i natt, läkarna som såg till att godkänna hemgångar mitt i natten, alla barnmorskor och inte minst undersköterskorna som fixade och trixade, gick iväg till BB och städade rum så vi fick en rimlig arbetsbörda. Vi lämnade över en skör men skaplig avdelning, för en kort stund, kl 08 fick vi alla ett sms om att det behövdes förstärkning så om nån kunde komma in och jobba....
Så här fullt brukar det inte vara i januari...
Avslutar med en ljuvlig bild på en sovande Molly. Jag har kört IW ikväll för en (!) motionär, men behövde verkligen få ur mej lite frustration och få jobba lite fysiskt!
Nu är jag ledig i natt, gissa om jag njuter! 

Orsakullan undrar: 
  1. Ljuset är på väg tillbaka, hur märker du av det?
  2. Lite ljusare ute när jag är på väg hem från jobbet på mornarna, hurra!


8 kommentarer:

BP sa...

Stackars, stackars dig och dina kollegor! Det måste kännas hemskt att jobba under sådana omständigheter. Nu verkar ni ändå vara ett sammansvetsat team, men det hjälper ju inte om det finns för få platser. Någon borde peka på missförhållandena för Björn Zoëga & Co. och påpeka hur verkligheten ser ut för er som faktiskt jobbar där i pandemitider.

Att det är så många som föder just nu - ja, det var ju en varm och skön sommar i juni/juli 2020. Resa fick man ju inte så man "lekte lite i sängen istället...

Så duktigt gjort av den enda motionären som trotsade 7 minusgrader och snö. Å du fick "jobba av dig" lite på gymnastikgolvet. Njut nu av din lediga natt. Blir det nattjobb igen sedan eller få du kolla Mellon?

Sov gott nu!

Ditte sa...

Bedrövlig arbetsmiljö. Hur kan detta ens vara möjligt? Och utan ert duktiga och sammansvetsade team skulle det ju braka ihop. Fint att de andra sjukhusen kunde hjälpa er-
Skönt med träning kan jag tänka mig och skönt med en arbetsfri natt. Njut!
Bilden på Molly är så fin! Hon är verkligen söt.
Kram!

Znogge sa...

Jag tycker det är sorgligt att det ska vara så här. Det påverkar dig och dina kollegors arbetssituation hela tiden. Den enkla sanningen är att platserna är för få och det borde någon räknat ut eller så vet ansvariga att personalen alltid trollar med knäna. Äldsta fröken blev ju utskriven mitt i natten och var hemma 04:30 utan att barnläkaren hunnit titta på lilla I.

En bild på Molly piggar däremot alltid upp!

Kram

Ama de casa sa...

Verkligen en hemsk situation, både för er som arbetar och för dom som ska föda. Det övergår mitt förstånd att dom hade mage till att dra ned på salarna när det byggdes nytt? Det är ju inte direkt så att befolkningen minskar... Ni gör ett fantastiskt jobb - stor eloge till er! Men det borde verkligen inte vara på det här viset.

Bilden på Molly är superfin :-)
Kram

Geddfish ♥ sa...

Det kändes odrägligt att läsa om er arbetssituation. Man kan ju inte bara knäppa med fingrarna och vips, finns det lediga rum. Ni barnmorskor gör ett ovärderligt jobb och ska inte behöva stressa med utrymmesbekymmer.
Trevlig torsdag och oj, vad jag ville gosa med en sån som Molly!
Kram!

Ami sa...

Det är ju en fasansfull situation för er alla. Och inte minst för de blivande mammorna som nekas att komma in. Vår svärdotter var ju med om samma hemska upplevelse. Helsingborg var helt fullt när hennes värkar kom igång så de var tvungna att åka till Malmö. Helt oacceptabelt. Kram

Guldkryckan sa...

Ja jösses, den arbetsbördan avundas jag er inte, hoppas verkligen att det lugnar ner sig.
En eloge till er alla där verkligen.

Fina Molly där, sötis ju.


SV: Alien är den absolut bästa serien filmer i den kategorin...speciellt då nr 1.

Ha det fint nu.

Annette sa...

Det är knappt man tror att det är sant att vårt land inte är bättre rustat för detta. Så fruktansvärt att behöva arbeta med den pressen och det ansvaret, och sedan inte få ordentligt med sömn heller innan man blir inkallad igen. Tur att det inte görs fler felbedömningar under sådana förhållanden, det hade man annars kunnat vänta sig. Jag förstår att du behövde ta ut dig fysiskt, det brukar vara det bästa när man är trött mentalt. Kram!