fredag 26 mars 2021

Fem en fredag

Ledig fredag och lite värme i luften, så det blev en joggingrunda. Ingen is kvar på Brunnsviken.
Tyckte vår busiga Molly skulle få lufta sig en kort stund idag, fortfarande väldigt rädd, men lite nyfiken också.

Dags för Elisamatildas "fem en fredag" som idag har temat" John Blund"

1. Vad är det sista du gör innan ögonen stängs för natten?

Laddar min mobil....

2. Vad handlade din senaste dröm om?

Drömde i natt att jag skulle se en konsert med David Bowie (!), men blev så kissnödig och fick leta efter en toalett! Vaknade såklart av att jag behövde gå på toaletten, haha! (konstigt att jag kommer ihåg drömmen?)

3. Hur många timmar sömn per natt brukar du få?

Mellan nattpassen blir det färre timmar, men när jag är ledig och sover på nätterna vill jag sova minst 8 timmar, och gärna mer!

4. Är du en morgonlärka eller nattuggla?

Nattjobbare är jag, så det hade varit jobbigt om jag var en morgonlärka.

5. När sover du som bäst?

På morgonen!


Orsakullan undrar idag : 

  1. Jag trodde det var ett skämt när…
  2. jag fick veta att vår nya förlossningsavdelning på NKS skulle bli mycket mindre än den vi hade på gamla KS. Nu har det gått några år, och att spela med så mycket färre rum känns verkligen!

 

12 kommentarer:

Robert W sa...

Ont om Bowiekonserter nuförtiden ;)

Ditte sa...

Skönt med en ledig fredag och kan tänka mig att dte var skönt med en joggingtur.
Molly är för söt och hon ser verkligen lite orolig ut för detta att komma ut en stund i det "fria" . Men bra att hon får träna.
Kan helt klart tänka mig att ni skulle tro att det var ett skämt på NKS med färre rum. Här har man inte tänkt utan låtit det hela förbli en "skrivbordsprodukt."
Kram!

BP sa...

David Bowie - now we're talking! Lägg därtill Bruce Springsteen och Neil Young och vi kan gå på konsert tillsammans;-)

Jag lägger alltid min mobil på laddning över natten, fast inte i sovrummet. Drömmar kommer jag aldrig ihåg, men jag vet att jag har drömt. Märkligt.

Att vi båda två är nattugglor är ju inget nytt, inte att vi kan sova länge när vi väl får chansen heller;-)

PS. Vem som "projekterade" NKS vet jag inte riktigt, men som jag sagt så många gånger - det såg bra ut på ritningen. Så brukar min man kommentera fadäser som på din BB. DS.

Kina sa...

Om du inte var nattuggla så skulle du kanske inte skulle ha det jobb du har. Jag jobbade också på schema under 14 år, och trivdes jättebra med det. Men när jag väl slutade så blev jag glatt överraskad av hur skönt det var med normala arbetstider. Ha det gott!

Ama de casa sa...

Molly minns nog sitt äventyr utomhus på egen hand, inte konstigt hon är rädd... Hur tänker ni göra i stugan? Koppel eller frihet under övervakning?

Jag lägger min mobil på en laddplatta i vardagsrummet det första jag gör på morgonen. Eller det tredje. Först toa, sen bädda sängen och därefter ladda fånen :-)

Geddfish ♥ sa...

En katt vill ju gå ute i frihet. Med koppel på så blir katten lite sådär. Kommer såväl ihåg vår Mia. Hon var innekatt i stan förutom att vi vallade henne med koppel på ibland.
Men på Öland fick hon springa fritt och vi hade lärt henne komma på visselpipa. Då fick hon alltid något gott kött. Funkade toppen.
Bara lite tips inför stugan.

Förstår att du är nattuggla! Pga jobbet ditt!
Lördagskram!

Ami sa...

Skönt med en ledig dag. Och mysigt för lilla Molly att komma ut!
Kram

Znogge sa...

Så mysigt för Molly att få komma ut en sväng.
Ja, man kan undra hur de tänkte när de planerade? Att bygga nytt med färre platser verkar rena galenskapen i mina ögon...

Kram och god lördag!

Hanneles bokparadis sa...

vilken söt liten, vi passar sonens katt nu

Hanneles bokparadis sa...

såg alla David Bowie-konserter som var i Göteborg

Guldkryckan sa...

Fina Molly, vår till storleken minsta katt, tolvåriga Zillen, är ju lite harig bara över att gå ut på balkongen av någon anledning, men är de andra två med där ute så är det helt ok tydligen.

Själv sover jag ju bäst just efter nyheterna vid tio på kvällen, är en morgonmänniska ju men det är inget jag valt själv, kan banne mig inte somna om när jag väl vaknat på morgonen, spelar ingen roll vad klockan är.

Tillönskar dig en fin kväll.

Paula sa...

Inte många som minns sina drömmar när man läser svaren, jag har drömt massor i perioder men nu var det länge sen. Härligt att misse fått kika ut i stora vida världen. Kramen