lördag 27 mars 2021

Ledig lördag...

...och inget inplanerat. Så varför inte äntligen prova en middag på det anrika Stallmästaregården på gångavstånd från oss?
Efter en promenad på 40-45 minuter så var vi framme.

 Vi blev inte besvikna! En god löjromstoast till förrätt, jag åt sedan röding till varmrätt med gräddstuvade kantareller, maken blev så nöjd med sin entrecote. Jag  tog en ostbricka till dessert, blev proppmätt!
Jag ville bestämt gå hem igen efter den bastanta middagen, men maken som har ont i ett knä valde att ta en taxi. Dumt nog så glömde vi båda bort att makens nycklar hade jag tagit hand om i min handväska! Så han fick fint vänta hemma i entrén till att jag skulle komma hem...40 min senare! 

Orsakullan undrar idag : 

  1. Klockan ställs om idag, men hur är det nu? Fram eller tillbaka?
  2. Den här natten borde jag ha jobbat! Absolut den bästa natten att jobba, för när klockan slår två i natt, så går den raskt över och blir 03! Helt ljuvligt att jobba en timme mindre! Men så klart jobbar jag inte denna natt.
  3. Man ställer alltså UT utemöblerna- klockan ställs FRAM en timme.

5 kommentarer:

Ditte sa...

Vad trevligt med en kväll på Stallis. Och en rejäl och god middag. Har varit här förr en hel del men nu länge sen. Kul att det fortfarande är bra. Ett litet missöde med nycklarna men det är sånt som händer. Känner igen det. Men hem kom du ju. Bra så!
Kram

BP sa...

Hahaha! Ja, man kan ju fråga sig varför du tog hand om din mans nycklar. Så jag skrattade där:-) Jag menar det är ju faktiskt en (bra) bit att gå mellan Stallmästaregården och er lägenhet. Tufft av dig att gå hem ensam i mörkret...

Har aldrig haft några problem med att ställa om klockan till sommartid. Tycker iofs att daltandet med sommar- och vintertid är ett elände men klar klockan ska ställas FRAM en timme när man ser FRAMemot våren och sommaren. Nästan synd om dig att du inte jobbade den här korta natten;-)

PS. Kul att anrika Stallmästaregården verkar ha tagit sig samman. För den var riktigt dåligt för ett antal år sedan. Vi åt julbord där med jobbet, och det var de sämsta julbordet jag någonsin ätit.

Ama de casa sa...

Det är himla fint där på Stallmästargården, men det var många, många år sen jag var där senast. Snopet med nycklarna...

Lite dålig planering med schemaläggningen där. Hoppas verkligen du inte ska jobba den natt då tiden ska ställas om igen. Dom flesta av oss andra tycker att det är bättre med tidsomställningen på hösten, men då jobbar vi inte natt heller.

Ha en härlig söndag!

Guldkryckan sa...

Blir tredje gången gillt som jag försöker kommentera detta inlägg, de två första med mobilen, jag lär mig aldrig ;)
Det var väl synd där med den minskade timmen av ditt arbetspass som inte blev av.
Krångligt det där för många, dags att ta bort det där eländet sommar/vintertid.
Restaurangbesöket där fick det att vattnas i munnen riktigt ordentligt här, beställt löjrom här online endast pga detta inlägg som jag läste igår kväll.
Tackar för inspirationen...mums.

Ha en skön avslutning på helgen.

Geddfish ♥ sa...

Det finns en typ av överljudsvisselpipa för djur. Det kan du googla på, de är inte dyra. Ni får träna hemma först och fjäska med lite gott, när Molly hörsammar. Vi lockade med små bitar rått kött för Mia.
Kram!