söndag 28 mars 2021

Skyltsöndag

Dags för BP:s härliga skyltsöndag, och vi välkomnar sommartiden!
 
Har fått tillåtelse att lägga ut dessa skyltar eller texter rättare sagt, som min kompis mamma fick när hon födde henne på Bodens BB 1965, vissa delar av texten är extra rolig att läsa : "Ni bör ej mottaga mer än 1 besök varje besökstid. Det har nämligen visat sig att besöken trötta och irritera den nyblivna modern, så att därigenom mjölkmängderna försämras och amningen blir lidande".  Visst ligger det något i det än i dag!

Här gillar jag denna text mitt i: " Om Ni går uppe, och ej har något att göra, så fråga avdelningssköterskan om hon har någon sysselsättning för Er. Avdelningens personal har stora och ingående arbetsuppgifter och säkert blir de tacksamma för ett hjälpande handtag".  Det borde vi införa i dagens BB vård också, haha!
Och så till sist : " Tala inte om för alla Edra släktingar och väninnor vilken "SVÅR" förlossning Ni genomgått, ty Edert barn föddes på samma normala sätt som alla andra barn och alla andra mödrar har utstått ungefär samma påfrestning som Ni. Skulle förlossningen verkligen varit komplicerad och svår, så får ni besked av läkarna hur det har förhållit sig. Framför allt---undvik att genom skräckfyllda berättelser skrämma och oroa andra unga kvinnor. 
Ooops!

Så lite från nätet....
Det vill vi väl alla ha!

Idag har jag varit till syster i Viksjö, då hennes telefon inte funkat på två veckor? Såg till att fylla på hennes kylskåp, klippa hennes hår och köpte ett nytt sim-kort till hennes telefon. Som sagt, inte lätt med psykisk ohälsa.
I morgon är det måndag igen....tiden flyger fram!


7 kommentarer:

Ditte sa...

Vilka intressanta texter och dessa är från 1965. Kändes som om de var mycket äldre. - Undrar vad det skulle stått i liknande texter 1949 när jag föddes. Och visst ligger det i något i det som finns nedtecknat. Absolut.
Tänk idag om någon skulle fråga personalen om vad man kunde hjälpa till med. Intressant! Men man skulle knappast hinna för idag stannar man väl inte så många timmar på BB efter en förlossning. Alltså om allt förlöper väl-
Sista stycket kändes tveksamt....
Gillad även nätskyltarna. Tror och hoppas att jag ska få vaccin inom ett par veckor. Verkar just nu hoppfullt. Tur att man i alla fall inte är fotbollsproffs.
Så fint att du kan hjälpa din syster för psykisk ohälsa är svårt för alla inblandade-
Kram

BP sa...

Vilka roliga och ändå fortfarande aktuella texter som du fick låna. "Ni bör ej mottaga mer än 1 besök varje besökstid" påminner en aning om nutida förhållanden på bland annat caféer - ungefär alltså;-)
Fotbollsproffset - hahaha! Så himla bra! Har en kompis som är 1,95 m lång. Han tränar på gym och har sprutskräck. Läkarskräck också för den delen. Ska visa honom bilden vild tillfälle;-)

Tycker det är så fint att du tar hand om din syster. Att du orkar... Du är en fantastisk fin människa tjejen:-)

Tusen tack för en riktigt bra Skyltsöndag och länken:-)

Ama de casa sa...

Verkligen kul att läsa texterna - intressanta!

Gillar fotbollsproffset, och en räkmacka att glida in på vill väl som sagt alla ha :-D

Du är så snäll och omtänksam mot din syster! Hon har tur som har dig.
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jag födde ju mitt första barn 1969, bara fyra år efter denna text. Men det var strängt då också. Ja, inte klokt. Din text kunde dock varit skriven ett århundrade tidigare.
Rolig skyltning! Räkmackan hade jag funderingar på, haha!
Glad måndagskram!

Znogge sa...

Ja, det var andra tider då på BB. Numera är det svängdörrar.
Så fint att du är så omtänksam och hjälper din syster. Psykisk ohälsa är verklige inte enkel att hantera.

Kram

Susanne sa...

Men vilka roliga texter från BB. Säger som flera andra att det känns som om det skulle vara för 100 år sen texten var hämtad men tänk att det faktiskt var när jag föddes (1966) :)
Och den där bilden på fotbollsspelaren som tuppar av :) :) Och vet du, när jag gick som sjuksköterskestudent 1988-90 så var det en äldre sköterska som berättade om att precis det där händer lite nu och då. Hon sa till mig att om du ska ge en injektion till en "tuff" man så be dom ALLTID att lägga sig ner! För är det några som tuppar av så är det dom tuffa typerna som kommer in på mottagningen Hahaha!
Ha en toppenbra vecka!

Paula sa...

Haha, underbara goda råd, som inte är dyra heller! Jag har en gammal nött bok, Husläkaren heter den och jag skrattar ofta högt när jag läser ur den. Förnumstigt skulle jag vilja kalla innehållet!
Jag tycker definitivt att du ska inför "hjälpande hand" av sysslolösa blivande eller nyblivna mödrar, fast tenderar de inte numera att skickas hem pronto?
Kram