torsdag 25 mars 2021

Teamtränartorsdag

Vakade av igår morse, men redan idag klockan 12 var jag på jobbet igen. Dags för vårens teamträning. Det blev lite rörigt då vi inte fick vara så många i samma rum, så vi fick omorganisera oss snabbt, men det gick vägen! Praktiska övningar med sugklocka och blödning och föreläsning av läkare om diabetes, som ju en del kvinnor får under graviditeten.
Vi kände oss lite urlakade när vi klockan fem gick från träningscentrum!
 
Minnen på facebook visar att det var 10 år sedan (!)som det var utdelning av hedersbelöning för 30 år i landstingets tjänst! Här tar jag emot diplom av dåvarande sjukhusdirektören Birgir Jakobsson.


Jag började jobba i landstingets regi som sjukvårdsbiträde den 10 september 1979, det blir 42 år i år!? Många år blir det, och mycket har jag pysslat med, jobbat som sjuksköterska på njurmedicin och sedan på dialysen innan jag bestämde mej för att plugga vidare till barnmorska. Nu har jag jobbat som barnmorska i över 20 år, och snart borde man väl få gå i pension?

Orsakullan undrar idag : 

  1. Våffeldagen idag, blir det några våfflor? Nej, det blev det inte. Vet inte ens om våffeljärnet finns i köket eller möjligen i källaren?

6 kommentarer:

Ditte sa...

Oj, sicken dag! Men hoppas teamträningen gav något.
Tänk, alla år som gått och alla upplevelser, minnen och erfarenheter du har med dig från olika typer av verksamhet.
Hela 30 år i Landstingets tjänst är mycket. Vet att jag jobbade i Upplands Väsby kommun mellan 1970 och 2006. Hela 36 år. Jo, några avstickare blev det bla till SAS , reseledarjobb och en del annat. Men då var jag tjänstledig.
Sedan avslutade jag i Peking på Svenska Skolan i Peking mellan 2007 och 2010. Valde att gå i pension när jag var 62 och har frilansat en del efter det. Men jag bestämde själv och "ägde" min tid.
Så att satsa på pension snart är väl en god tanke- Sen kan du jobba extra om du vill och få en helt annan lön.-
Kram!

BP sa...

Skelettet med munskydd säger ju allt och lite därtill:-) Å du kunde ju knappast ha sovit många timmar efter nattpasset...
Att kvinnor får diabetes under graviditet visste jag inte. Tänk här har jag lärt mig nåt nytt igen.

Kul med minnet av hedersbelöning för 30 år i landstingets tjänst. Nu kan du lägger till ytterligare 11 år. Så om du inte satsar på 50 år med samma arbetsgivare så är det absolut dags att gå i pension...

PS. Det verkar vara en himla massa bloggare som äger ett våffeljärn utan att äta våfflor idag - hahaha! Jag har aldrig ägt ett våffeljärn så det blev inga våfflor idag;-) DS.

Znogge sa...

Så många år du har jobbat inom landstinget och vilken trogen arbetstagare du har varit. Husse har arbetat med dialys i hela sitt liv. Först på Gambro och sedan som medicinsk teknisk ingenjör på stora sjukhuset i stora staden. Med tanke på alla dina tjänsteår kan du gå i pension tidigare tycker jag!

Kram och god fredag!

Ama de casa sa...

Haha! Ja du såg verkligen urlakad ut på andra bilden :-D Duktigt att ändå behålla munskyddet på, fast du slarvade med visiret... ;-)

Oj vad många år du har jobbat inom vården! Klart du var värd den där belöningen för 10 år sen, fast på bilden syns det verkligen inte att det har passerat så många år sen dess.

Vårt våffeljärn fick inte följa med i flytten så det blev inga våfflor igår här heller.
Ha en fin fredag!

Annika sa...

OOOOH My ...
Ja,jösses, du måste ha varit så trött efter en jobbnatt och sen tillbaka redan kl 12.
HOPPAS verkligen att du INTE jobbar inatt.

Gud så roligt ändå (inbillar jag mig) ditt arbete är. Det blir väl aldrig enahanda? Den ena förlossningen olik den andra (antar jag också) och så glädjen du får vara med om.
Fantastiskt.
Men mkt skit såklart med politiker och för få BB.platser.
SUCK.

Ha en fin helg och må du vara ledig!!
Kramar!

Geddfish ♥ sa...

Många år inom Landstinget där!
En av mina klasskamrater på realen sa att hon skulle bli barnmorska och det blev hon. Hon förlöste min äldste son!
Tuffa tider inom jobben nuförtiden, fast det tyckte jag på min tid också tidvis.
Jag gjorde 41 år på min senaste arbetsplats och 2 år innan på annat. Valde att gå i pension vid 60 år, jätteskönt. Jag hade ju min ledige make då, vi fick gjort massor.
Trevlig fredag, kram!