måndag 29 mars 2021

Glad måndag


 En glad måndag , Caritas tema, får man väl kalla det när det dyker upp en ny tvättmaskin och torktumlare som maken passade på att beställa när jag var uppe i Järvsö! Nog för att tvättmaskinen vi hade fungerade, men det var ett himla oljud ifrån den, och ibland var det vatten kvar i maskinen efter tvätt, så det var nog hög tid med ett byte . Torktumlaren använder jag aldrig, men bra att den finns, inte minst om man ska sälja lägenheten en dag, så är det väl bra med denna "pelare" med tvättmaskin och torktumlare.

Orsakullan undrade igår och idag : 

  1. Hur ofta bäddar du rent sängen?
  2. Hur ofta städar du?
  3. Vi fortsätter på temat rent helt enkelt! 
  4. Eftersom vi jobbar skift här hemma så blir det rent vid behov, när jag/vi är lediga och pigga! Så svaret är alltså : vid behov!
  5. Denna lediga dag blev det storhandling på ICA Maxi, och på kvällen var det dags för jympa igen. Lyxigt att vara ledig även en måndag, men det blir lite mera nattpass senare denna påskvecka, och tuppen är fortfarande kvar i källaren...måste ner och leta påskpynt i morgon!

7 kommentarer:

Ditte sa...

Så förutseende av maken att beställa en tvättpelare. Och en tumlar eär ju riktigt bra för handdukar i frotté. Testa ska du se. Ha, lite rim...
Skönt att få storhandlat, Underlättar ju en hel del att ha varor hemma. Kan tänka mig att det var skönt att ha en ledig måndag.
Min tupp och den pås anka jag har är också kvar i sin låda men de kanske får komma upp på onsdag.
Kram!

BP sa...

Vilken man du har!!! Vi har ju varken tvättmaskin eller torktumlare i lägenheten utan vi använder tvättstugan. Å du torktumlaren är en höjdare för bland annat frottéhanddukar, hoodies, träningskläder och underkläder - typ kalsonger/trosor. Vi kör allt i torktumlaren. T-shirts, jeans/byxor och sängkläder kör vi dock i torkskåpet. Så använd torktumlaren! Allt blir så härligt fluffigt och mjukt. Kul att se att Samsung gör tvättmaskiner, det visste jag inte.

Vad gäller städning så är vi helt överens. Städning SKA vara behovsstyrd!!!

Strunt i påskpynt! Du jobbar ju ändå;-)

Anki sa...

Bra jobbat av din man att beställa nya maskiner! Jag använder nästan aldrig torktumlaren heller. När det går hänger jag allt ute - det kommer jag att sakna om vi flyttar till lägenhet.
Städning och rena lakan är efter behov ...
Ha en fin tisdag!
Kram

Ama de casa sa...

Grattis till den nya tvättpelaren! :-) Jag är supernöjd med min "nya" tvättmaskin (som väl har några år på nacken vid det här laget). Den har inbyggd torktumlare och jag tumlar underkläderna. Det är så pillrigt att hålla på och hänga dom och få klädnyporna att matcha blir väldigt jobbigt det med :-D

När jag skaffade min första torktumlare i mitten på 80-talet fördärvade jag en hel del kläder i den. Nuförtiden är det som sagt var bara underkläder som får snurra runt där.

Påskpynt är det knappt nån idé att ta fram tycker jag. Dom ska ju bort igen typ dan efter... :-)

Znogge sa...

Det är skillnad på gammalt och nytt på många plan så det var väl lika bra att slå till på nytt. Vi tumlar handdukar och lakan och det blir hur bra som helst.

Kram och god tisdag!

Ami sa...

Så bra med en ny tvättpelare. Här hänger vi all tvätt ute så någon torktumlare behövs inte, men i Sverige har jag en som jag i stort sett bara använder till sängkläder. Kram

Annika sa...

Ändå härligt med ny tvättmaskin och tumlare. OCH ja, de är alltid sååå tysta i början. HIHI!
verkligen sant,
Använder nog min tumlare ganska ofta, handdukar, underkläder och lakan etc. Men mina kläder hänger jag oftast upp efter tvätt.
Men utan tumlare skulle jag INTE vilja vara.

Kramar!