fredag 11 juni 2021

Fem en fredag

Efter en tuff natt på jobbet där telefonen gick varm hela natten, och det inte gick att hänvisa, så var det skönt att packa bilen och åka upp till stugan på Rådmansö. Jag sov sen under dagen, men hann med en stund i solen på eftermiddagen. Maken såg till att handla lite mat så att vi kunde grilla på kvällen.
 
Molly är helt slut nu ikväll efter en heldag ute, jagande flygfän och alla intryck.

Rhododendronbusken har börjat blomma...
Fem en fredag idag, som Elisamatilda håller i, idag med temat : subjektivt. 

1. Vad är något andra troligtvis inte vet om dig? 
Oj, det var svårt, jag är en ganska öppen person och berättar det mesta...men kanske man inte börjar med att berätta om psykisk ohälsa som finns i min närhet, som ju fortfarande är lite tabubelagt.

2. Vad om dig brukar ofta komma upp i mingelsituationer?
Mitt yrke som barnmorska! 

3. Hur skulle du beskriva din fritid?
Friskis&Svettis och njuta av livet med god mat och dryck, och ett kul intresse för Melodifestivalen och ESC.

4. Vad undviker du att prata om med nya bekantskaper? 
Samma svar som i fråga 1. Psykisk ohälsa är tufft att prata om. 

5. Hur skulle du beskriva dig själv?
Hårt jobbande nattarbetare som ändock är en livsnjutare av rang!

Orsakullan undrar idag : Kalla mig galen men ...
...älskar de nördiga intresset med likasinnade vad gäller Eurovision Song Contest!


9 kommentarer:

BP sa...

Vilka bra svar!
Att prata om psykisk ohälsa om man inte har en anhörig eller nära vän som drabbats är otroligt svårt. För man (läs: jag) vet ju inte vad det innebär. Å som du vet hatar jag frasen: "Jag förstår precis vad du menar". Nej, det gör jag inte. Den frasen har jag även från läkare. Likadant där - nej, det vet dom inte, oavsett sjukdom förresten!!!

Å att du är en livsnjutare har jag förstått. Jobbar man så hårt som du och din man gör så ska man "kompensera" det med saker som man tycker om.

Vilket paradis ni har hamnat i uppe på Rådmansö. Vilken tur att ni har stugan att tillgå! Molly ser ut att trivas, även om hon blev trött. Får hon strosa runt fritt eller är det extra lång sele som gäller? Ni vill ju inte at hon rymmer...

PS. Vad tyckte din man om Turkiet-Italien? Jag blev väldigt positivt överraskad vad gäller Italien. 0-3 var helt okej och i underkant. Synd att det inte blev ett fotbollstips som vanligt. Saknade det faktiskt. DS.

taag company sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ama de casa sa...

Vad otroligt fint ni har där ute på Rådmansö! Ett paradis för både er och Molly :-)

Braiga svar! Men att du gillar Schlagern och Storschlagern var lite överraskande... ;-)

Mrs Calloway sa...

nej, psykisk ohälsa skyggar många för även om det numera talas ganska öppet om. kan förstå att man vill tala med dig om ditt yrke. det skulle jag fråga om, till exempel, som älskar bebisar. härligt ställe du har att koppla av på

Guldkryckan sa...

Härliga Molly, en dags utevaro för en katt tar ju på krafterna, underbart.
Härligt att få komma iväg förstås, riktigt vackert där ser jag, precis som sig bör ;)

Själv är jag kass på mingel-konversationer, utelämnar det mesta från mitt eget och lyssnar väl mera, mingel är nog inte min grej helt enkelt.

Psykisk ohälsa är ett känsligt ämne, sådant tar man väl bara med sina närmsta och knappt det ibland.

Tillönskar er alla en fin helg, pussa Molly från mig.

Znogge sa...

Så skönt för er att komma iväg till stugan för det blir liksom avkoppling på ett annat vis. Dessutom ser Molly ut att stortrivas.
Tyvärr är psykisk ohälsa fortfarande lite tabubelagt så det är väl därför som "Utbränd" och "gått in i väggen" behövs. Det känns tydligen mindre skamfyllt än att tala i klarspråk. Egentligen skrämmande för det är väldigt många som berörs av psykisk ohälsa, antingen direkt eller indirekt.

Kram och njut av helgen!

Ditte sa...

Vad skönt för er att komma iväg upp till landet och byta miljö. Jobbnätterna är ju verkligen tuffa. Härliga omgivningar här uppe i Roslagen-
Kan tänka mig att Molly är helt slut och roligt att hon nu vågar sig ut lite mer.
Intressant att läsa dina svar-
Tänkte på detta med yrke. Undrar om det är väldigt svenskt. Har sällan hamnat i mingelsituationer utomlands där just yrke kommer upp.
Psykisk ohälsa är knepigt och inte direkt något man pratat om vid nya kontakter. Jag brukar undvika religion och politik också liksom sjukdomar i allmänhet-
Önskar dig en sjön dag på landet.
Kram

Lillian www.sognafaret.no sa...

Som Molly koser seg og nyter sommeren. Da er et godt å slappe av inne etterpå. Jeg har tre pusekatter, de sover mye inne på dagen, men når kvelden kommer vil de ut.

Paula sa...

Psykisk ohälsa är något jag inte haft direkt i min närhet men däremot drogproblematik och det är också rätt tabu. Ju mer vi pratar om ämnen ju mindre tabubelagda blir de! Kramen